Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SBM Offshore

Richting:Verzwakt
Trendwijziging:-
Slotkoers:14,69
Steun:14,35
Weerstand:18,37
Steun 2:11,65
Weerstand 2:20,93

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • SBM Offshore maakt een neerwaartse draai wat aangeeft dat verkoopdruk toeneemt. Technisch bezien is het beeld eerder al verzwakt met het breken van de stijgende trend. Daar komt nog bij dat SBM Offshore nu een potentiële lagere koerspiek vormt. Een doorbraak onder de laatste koersbodem en steun rond 14,35 (bodem van 16 augustus) zou het technische plaatje verder ondergraven. Dat zou dan ruimte vrij maken voor verdere koersdaling. Weerstand voor SBM Offshore ligt op 18,37 (gevormd op 19 juli).


 • Wees erop alert dat money flow daalt. Dit geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken.


 • De MACD geeft op lange termijn een negatief signaal (daalt en beweegt onder 0).


 • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op lange termijn neerwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


 • De neerwaarts gerichte B.O.B.-lijn (relatieve sterktelijn) geeft zwakkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. Er is sprake van 'underperformance'. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende B.O.B. lijn duidt op outperformance, een dalende B.O.B. lijn geeft underperformance aan.


Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 26 okt Fagron weet een vorige koerstop te breken.
 2. 26 okt Vonovia SE
 3. 26 okt TUI AG laat een potentiële lagere top zien.

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. SBM Offshore 14,610 26 okt
  -0,405
  -2,70%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare