Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Trendbreuk

TA: Trendbreuk

De aandelenbeurzen hebben gisteren een flinke stap terug moeten doen. De daling, die werd ingeleid door de lagere koersen op Wall Street van dinsdagavond, zorgt ervoor dat de herstelbeweging van de afgelopen weken is afgebroken.

De komende dagen zal moeten blijken hoe groot de verkoopdruk is en of de bulls de schade enigszins kunnen beperken. Na de forse stijging vanaf medio augustus is het niet meer dan normaal dat er even wat gas terug wordt genomen.

Uiteindelijk verwacht ik dat er de komende weken een hogere bodem gevormd wordt en er een nieuwe aanval op de weerstand kan worden ingezet.

Ik bekijk wat de meest logische niveaus zijn waar de Europese beurzen kunnen worden opgevangen.

AEX index stuit op verkoopdruk

De Nederlandse beurs heeft de steile opgaande fase vanaf medio augustus afgebroken en een correctie ingezet. De belangrijkste steun ligt nog altijd op de bodems van eerder dit jaar in de zone tussen 530 en 535. Ik verwacht echter dat de koers al ruim boven dit niveau weer zal worden opgevangen.

Het eerste vangnet ligt rond het koersgat van begin september. Tussen 564,96 en 566,06 ligt de eerste zone waar kopers weer in actie kunnen komen. Mocht dit niveau geen standhouden dan wacht rond 551 punten de volgende steun, gevormd door de oude top van eind augustus.

CAC 40 index draait omlaag

De Franse beurs heeft de opwaartse uitbraak boven de oude toppen van het afgelopen jaar niet kunnen vasthouden. Door de terugval onder de oude weerstand is de eerdere verbetering geneutraliseerd.

Nu ook de stijgende trend is afgebroken, heeft het technisch beeld verdere schade opgelopen. De eerste steun rond 5.555 punten heeft nog net standgehouden. Als deze steun alsnog breekt, kan een daling richting het koersgat van begin september rond 5.500 punten worden ingezet.

Hieronder ligt er nog steun op de top van eind augustus rond 5.444 punten. Om het gematigd positieve beeld voor de lange termijn intact te laten, dient de koers hierboven te blijven.

DAX index verliest terrein

De Duitse beurs is ruim voor het bereiken van de weerstand op nieuwe verkoopdruk gestuit. De DAX index heeft de afgelopen weken een dubbele top gevormd en draait omlaag.

Voor de Duitse beurs ligt de eerste serieuze steun op de toppen van augustus rond 11.850 punten. De index dient boven dit niveau een hogere koersbodem te vormen om verdere verzwakking te voorkomen

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 61
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

139 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 26 september 2019 08:18
    Vix. Zolang je vandaag boven de 15.20 sluit blijf ik positief over de vix. Ze hebben moeite om uit te breken op de middellange termijn trend op de daggrafieken. Goud en zilver. Dit is voor de meer risky ones onder ons. Het is fifty fifty. De Risk rewarders onder ons wacht op betere goud kansen. Lees lagere koersen. Ik heb daarom besloten om een kleine positie in goud te nemen als start positie.

    Amerikaanse fondsen. Amerika lijkt heel veel op Europa. Beren daar timmeren aan de weg maar kunnen daar het initiatief tot nu toe niet tot zich nemen.

    Het is daarom wachten op echte doorbraken. Zowel in de precious met als. Goud boven de $1.550. Duidelijk lagere beurskoersen maar niet intraday ook aan het slot en een vix die over het midden gaat steken. En die dag kan zelfs vandaag zijn.
  2. forum rang 6 JoostVLS 26 september 2019 09:25
    quote:

    ONN schreef op 26 september 2019 09:19:

    LOL
    Ja, dat was zeker spannend, Onno, maar gelukkig maak ik dat niet live mee door werkzaamheden :)))
    Dus later pas de low standen gezien, had een limiet van 0.65 ingelegd en die zijn gegaan.
    De helft net geloosd op 1.002, kijk het maar na :)))
    Nu weer off
  3. forum rang 6 Newg77 26 september 2019 09:27
    quote:

    JoostVLS schreef op 26 september 2019 06:52:

    Yep, voor de langere termijn shorts s&p, amazon, microsoft, netflix en tesla.

    Gisteren als hedge 5k boosters long AEX bnp 566.31 aangeschaft, die gaan er morgen uit

    Opening unchanged (neutralisatie) om beren te trekken
    Respect Joost vooral die laatste zin zat je goed.
    Dan denk ik wie trekt de beren dan. De markt?
139 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links