Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: ASML, ASMI en Besi

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 september 2019 10:30
    Hedge Funds hebben i.d.d. een functie, zonder hen, zullen vele incapabele bestuurders gewoon doormodderen tot het bittere eind. Echter er zijn ook legio voorbeelden dat zij het volstrekt verkeerd hebben ingezien. Toch hebben ze een functie namelijk de bestuurskamer op scherpte houden.

    Overigens is het niet allemaal pais en vree. Voorbeeld Ten Cate. Bestuur speelt onder een hoedje met P.E. / Hedgefunds, en laat de bestaande aandeelhouders in de kou....Een rafelrandje van de beurs....
  2. Wolff in schaapskleren 23 september 2019 14:36
    Klopt AJ; saaie trackers vs zelf beleggen; voor iedereen die echt veel met beleggen bezig is, is de verleiding van het zelf beleggen vaak te groot. De kick van een goede keuze is dan ook vaak groter dan de teleurstelling van een misser. Om echt LT-rendement boven de markt te halen zijn discipline en diepe zakken echter wel nodig en moeten angst en hebzucht bedwongen worden. Dat lukt slechts enkelen en ook die enkeling lukt het niet steeds. De keuze is mi dus: echt passief beleggen in indexfondsen/trackers (en daarbij spreiding in sectoren, geografie en tijd aanbrengen) of gewoon accepteren dat eigen keuzes goed of fout kunnen uitpakken en dan genieten van het spel en die enkele keer dat een gecalculeerde gok goed uit pakt.
  3. forum rang 5 theo1 23 september 2019 16:45
    Ik ben geen saaie tracker-gast, maar wel een saaie blue-chip buy & hold-gast. Dat komt misschien wel een beetje op hetzelfde neer, behalve dat ik me aan geen enkele "regel" echt gebonden voel.

    Maar het klopt: als je verslingerd raakt aan de adrenaline-kick, dan is je rendement verloren. Ik heb zelf het geluk daar niet zo gevoelig voor te zijn, ik ga ook rustig vol belegd op vakantie naar een plek waar ik geen internet heb en ik heb ook meerdere recessies vol belegd uitgezeten. Dat kan natuurlijk alleen met aandelen die voor zichzelf kunnen zorgen. En dan nog heb je wel eens een mispeer, en ook af en toe een goede klapper. Die heb je met trackers natuurlijk ook, maar de misperen en de klappers zijn daar beiden homeopatisch verdund. Tenzij Apple ineens naar de kloten gaat natuurlijk, dat ga je ook in je wereld-tracker echt wel voelen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links