Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed: Kwartje valt

Fed: Kwartje valt

Better too early than too late

Het zijn de woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell zelf en misschien zijn ze de beste samenvatting van deze renteverlaging. Welkom bij weer een Fed-rentebesluitpersconferentie. De Fed verlaagt de rente met een kwartje naar 1,75%-2,00%. Eerst dit:

  • Aandelen dalen iets
  • Dollar stijgt
  • Obligaties stijgen: tweejaars rente stijgt tien basispunten, de tienjaars vijf, ofwel de markt twijfelt wat meer aan toekomstige renteverlagingen 

Hier het oorspronkelijke rentebesluit van 20:00 uur. Toch een kwartje eraf. De laatste consensus vlak voor het besluit luidde 70%-30%. Dat is toevallig ook de stemverhouding: twee leden wilden niet verlagen, eentje wilde 50 basispunten eraf. Hier het persbericht

Met nieuwe ramingen. Ja, de Amerikaanse economie draait aardig, maar er zijn bedreigingen van abroad: handelsoorlog en economische vertraging. 

Omdat het zo actueel is, eerst dit. En meteen bij deze, volgende onderwerp. Dit is gewoon waar de Fed voor is. Onverhoopte krapte in de markt door omstandigheden.

Dat volgende onderwerp laat niet lang op zich wachten. Als het moet, gaat ook de Fed weer verruimen, misschien wel sneller dan verwacht. De Fed voorziet echter géén recessie. Klinkt misschien niet logisch, maar het is 2019. 

Wacht even, het zit 'm in de details:

Dan had ik deze even gemist. Waarvan akte.

Dat was wel zo'n beetje het belangrijkste. Dit persbericht gaat al sinds 1913 (?) mee en wordt iedere keer weer een beetje aangepast. Zoek de verschillen.

Tot slot, het kan raar gaan. 

En het laatste woord is aan de president. Die van de VS dan. Niet die van (een van) de Fed (-afdelingen). Powell benadrukt eens te meer dat de bank onafhankelijk opereert van elected officials. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Matthijs1975 18 september 2019 20:16
    quote:

    Beursfeest schreef op 18 september 2019 20:04:

    Gaat de AEX nu naar de 600? Het feest gaat beginnen.
    Nee, kwartje is al ingeprijsd
    Een opstart van een QE had wel feest gegeven om zo de schulden beheersbaar te houden.
    Verder afwachten wat Powell voor praatje erbij gaat houden...
  2. forum rang 4 Subtropical 18 september 2019 21:11
    OP naar de 550,maar ik ben bang morgen bij opening weer een sprint omhoog en blijven hangen. Er zijn een paar markt partijen die de AEX compleet in de macht hebben.

    DE TA analisten willen allemaal een correctie, ze hebben wel door dat er met hun wordt gesold. Bassie is al een paar dagen stil. Heer Bakker, altijd met zijn bullenparade gezever durft ook niet echt meer omhoog te kijken. Allen bang dat we vol long gaan en hun broodheren verlies lijden?????
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links