Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Wall Street op recordjacht

TA: Wall Street op recordjacht

Op Wall Street testen de koersen hun all-time-highs. Technisch zou het marktbeeld bij een opwaartse uitbraak volledig omslaan.

Deze week houden we de Amerikaanse Federal Reserve goed in de gaten, waarvan verwacht wordt dat deze de rente verder zal verlagen. Twee maanden geleden kwam bankpresident Jerome Powell al met een eerste renteverlaging.

Trump zet de Amerikaanse Centrale Bank al enige tijd onder druk om een verruimend monetair beleid te voeren.

Toenaderingen in handelsconflict

Verder lijken de Verenigde Staten en China iets soepeler te staan ten opzichte van elkaar, om hun onderlinge handelsconflict te beslechten. Afgelopen week werden al enkele importbeperkende maatregel ingetrokken.

Kortom, de komende week zou wel eens belangrijk voor Wall Street kunnen zijn. En uiteraard ook voor ons.

Op de technische plaatjes van Wall Street valt op dat nog steeds sprake is van een spannend marktbeeld. Door koopjesjagers en bodemvissers, eerder in de markt gelokt door de gedaalde koersen, zijn de koersen op Wall Street nu naar hun all-time-highs gestegen.

Deze keer bekijk ik de belangrijkste lange termijn indices van Wall Street, die op het punt staan nieuwe records neer te zetten.

Ook beoordeel ik de olieprijs, nu het grootste olieconcern ter wereld, Saudi Aramco, zijn productie zag halveren na aanvallen met drones.

Maar ik begin uiteraard met de Nederlandse beurs die maar doorstoomt.

Korte termijn sentiment bij AEX-index blijft positief

De Nederlandse beurs slaagt er in om fors hogere toppen en bodems te vormen. De kleinste terugval wordt al benut om opnieuw (bij) te kopen.

We houden rekening met een verdere koersstijging richting de weerstand van 586,32 punten (gevormd op 25 juli).

Ook hogere niveaus richting 600-609 punten zijn op korte termijn mogelijk. Steun ligt rond 534,49 punten (de bodem van 3 juni). We handhaven een positieve visie.Olieprijs zet dalende trendkanaal onder druk

Brent-olie lijkt het patroon met lagere koerspieken te breken. Het feit dat de oude koersbodems en de nieuwe koerstoppen elkaar overlappen, geeft aan dat de verkoopdruk in de prijs van ruwe olie beperkt is.

Wij blijven behoedzaam. We handhaven ons neerwaarts koersdoel op 49,93 dollar (de bodem van 24 december 2018). Enkel bij een overtuigende uitbraak boven de weerstand van 65,42 dollar (de top van 31 juli) draait het beeld opwaarts.


Lange termijn commentaar Wall Street

Het beeld van de US 30 index begint wat positiever te ogen. De hogere koersbodems die op de meerjarige grafiek zichtbaar zijn, geven aan dat bij correcties op een hoger niveau wordt ingestapt.

Met een doorbraak en slotstand boven 27.398,68 punten (gevormd op 19 juli) wordt een horde aan de bovenkant verlaten en kan de US 30 index verder omhoog, met 32.604 als volgende opwaartse koersdoel.

De steun hanteren we op 24.680,57 punten (de bodem van 3 juni).


Lange termijn commentaar Nasdaq Composite index

De Amerikaanse technologiebeurs komt er technisch bezien eveneens wat beter bij te liggen. Onlangs werden al hogere bodems gevormd op de lange termijn grafiek. Dit signaleert een aantrekkende vraag naar tech-aandelen.

Om naar boven meer ruimte vrij te maken, moet de Nasdaq Composite index boven de top van 26 juli rond 8.339,64 punten zien te breken.

Na een uitbraak boven deze weerstand wordt 9.924,17 het volgende opwaartse koersdoel. De steun ligt op 7.225,14 punten (de bodem van 9 februari).Lange termijn commentaar Amerikaanse halfgeleiderindustrie

De SOX index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, verbetert. Maar de graadmeter beweegt nog wel onder de weerstand van 1.604,57 punten (gevormd op 26 april).

De recente serie hogere koersbodems geeft al aan dat beleggers op hogere niveaus (bij-) kopen en/of bij halfgeleiderfondsen instappen.

Het technische beeld klaart verder op indien de weerstand op basis van de slotkoers opwaarts wordt gebroken. Daarna wordt 1.850,00 het volgende opwaartse koersdoel.

Steun voor de SOX index ligt rond 1.292,76 punten (de bodem van 8 maart).


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
63 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
shortie
0
Boris was ook weer vergeten om zijn uitgewerkte plannen mee te nemen naar Junker hoorde ik net.
Het lijkt me meer dan duidelijk dat hij simpelweg voor een harde Brexit gaat. Hij heeft geen enkele zin om ook maar enige moeite te doen om tot een consensus te komen met de EU laat staan om de EU om uitstel te vragen. Zal nog eerder aftreden denk ik dan die hobbel te moeten nemen.

Verder maar hopen dat de heren in het oosten het hoofd een beetje koel houden. Geloof niet dat er ook maar iemand is die zit te wachten op een escalatie aldaar.....

Gelukkig dat ik mijn aandelen Beter Bed nog heb in mijn rommelportefeuille. Kan ik in ieder geval weer lekker slapen vannacht.
Tot morgen.
Optiefan
0
quote:

Gwen88 schreef op 16 sep 2019 om 16:48:


Morgen weer ouderwets groen sluiten shortie (rood openen voor de show). Expiratie vrijdag drones of geen drones


Ja precies vandaag wel mooi actie in de eindveiling:) maar zie dat de future flink is bijgetrokken. Zal morgen wel weer dik groen gaan openen...
shortie
0
quote:

Optiefan schreef op 16 sep 2019 om 23:14:


[...]

Ja precies vandaag wel mooi actie in de eindveiling:) maar zie dat de future flink is bijgetrokken. Zal morgen wel weer dik groen gaan openen...


Het zal richting de FED zonder enige twijfel wel weer oplopen maar waar moet Powell mee komen om de markt te bevredigen. Lijkt me nagenoeg een ondoenlijke taak.

A. Economie loopt nog prima. We staan klaar om in te grijpen indien nodig. Bla bla bla... verhaaltje wat we de afgelopen jaren gehoord hebben. Geen renteverhoging nodig. Volgende keer wellicht.

Markt teleurgesteld... waarom wacht de FED zo lang met die rente? Waar zijn die lui mee bezig?

B. Economie loopt nog prima. We staan klaar om in te grijpen indien nodig. Nu een kwartje verlaging zoals we in juli ook al deden. Niet omdat het goed is maar puur om jullie als markt tevreden te houden. Reken overigens ff niet op nog een verlaging want ook deze is, net als die van Juli, éénmalig....Bla bla bla...

1 kwartje maar? We vroegen er toch 2? Identieke reactie als in Juli?

C. We zien een duidelijke teruggang in de economie en het is tijd om die eens even vol aan te jagen. 2 kwartjes eraf zoals jullie allemaal wilden en Trump is ook weer even tevreden.

Huh? 2 kwartjes? Oei... gaat het echt zo slecht?
63 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 07:30 TA: Staal draait stationair 43
  2. 14 okt TA: Europese beurzen op het vink... 85
  3. 11 okt TA: Vluchtgedrag 285

Gesponsorde links