Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Knot, AMG, Arcelor, SBMO en BOKA

Liveblog: Knot, AMG, Arcelor, SBMO en BOKA

Update 14:25 uur: Hogere futures VS

Alles wijst erop dat de Dow Jones voor de achtste keer op rij hoger gaat openen. Naar verwachting komen er 100 punten bij, waardoor de bekendste Amerikaanse graadmeter slechts 0,7% verwijderd is van een all time high.

De Amerikaanse President Donald Trump praat over een mogelijke belastingverlaging voor de middeninkomens. Dat in combinatie met geruchten over een interimdeal met China leidt waarschijnlijk tot hogere standen op Wall Street. (NK)


Update 14:00 uur: Afgewezen

Voorlopig ziet London Stock Exchange geen heil in het overnamebod van Hong Kong Exchange. De Aziaten bieden $37 miljard, maar dat is dus niet genoeg. Het is niet alleen de prijs die niet goed is. Het idee dat Chinezen zich inkopen in het hart van Londen, valt slecht bij de Britten. (NK)


Update 13:00 uur: Arcelor en AMG

Tussen 18:30 en 19:00 uur ben ik met Jos Versteeg te gast bij Rob Jansen in BNR BeursWatch. En die wil altijd een aandelentip. Niet mijn dagelijkse ding, dus zoek ik. Misschien heb ik er zelfs twee gevonden. Let wel, hoogrisico, speculatief en - kort door de bocht - voor wie denkt aan een aanhoudende bull market. 

Van de week ook al Besi en vandaag valt mijn oog op ArcelorMittal en AMG. Staan deze fondsen technisch op uitbreken? Voor de zoveelste keer in anderhalf à twee jaar tijd dan, verzucht u wellicht - al dan niet murwgebeukt. Klopt. Toch maar even opletten, want u weet maar nooit? Volumes zijn ook aardig.

Het is natuurlijk wel zo dat u, als u technisch handelt of belegt, op bevestiging moet wachten bij een uitbraak voor u positie inneemt. Dit plaatje krijg ik van Royce. Het cruciale niveau is volgens hem €16,48. Met die grote dagelijkse koersschommelingen kan het snel gaan, maar nog even geduld?

AMG laat precies dezelfde trend zien, een neerwaartse uit het boekje. Vandaar ook dit blogje met technische insteek: het handelt allemaal heel mooi in het neergaande trendkanaal. Die omzetpiek tegen de bodem aan valt op. Achteraf kan dit misschien een - excusez le mot - uitkotsmoment blijken te zijn.

Ook hier heeft Royce nog beeld voor me. As we speak stoeit AMG met zijn €21,71, de vorige koersbodem. Voor de durfals...? Als u iets gaat doen, hanteer wel een stoploss bij deze boom & bust-aandelen. Wellicht de recente bodems. Full disclosure: ik dobbel zelf niet mee, vandaar ook dat ik niet heel stellig ben. 

 


Update 12:30 uur: Knot & Knot

Als ik het goed heb, is dit voor het eerst. DNB wijdt een heel persbericht aan de reactie van president Klaas Knot op het ECB-rentebesluit gisteren. Hij maakt er bescheiden gehakt van en schreeuwt dat dus nadrukkelijk uit over de Nederlandse daken #itwasntme

Zo klonk Knok echter nog begin dit jaar (toen hij in FT nog gooi deed naar ECB-presidentschap). Mijn vraag aan de bankpresident luidt als volgt: wanneer bent u waarom of waardoor van inzicht veranderd? Dank, antwoord mag ook per persbericht.

 


Update 10:45 uur: Intussen bij de rentes

Inderdaad, intussen in de Duitse pers. Wat Leon en Holger zeggen.

Het is Reuters ook al opgevallen:

Nu is er ook nog zoiets als een markt. Oh nee, ik durf geen bodembel te luiden. Ik kijk, mede door al het tumult en de chocoladeletters in de pers en het lawaai op sociale media, toch echter niet raar op als achteraf blijkt...

Er is trouwens nog een hoogoplopende discussie waarbij de rente centraal staat. Mooie quote inderdaad.

 


Update 10:00 uur: SBM Offshore

Zoiets? Juridisch is SBM Offshore wellicht niet aansprakelijk, maar moreel zijn de acties wel laakbaar, zeker gelet op eigen corporate governance-uitgangspunten? Dat laatste is aan u. De markt prijst alleen cijfers en sentiment in, en geen ethiek. En toch, wie wordt niet heel stil van die smeerlapperij daar aan die sloopstranden...

 


Update 09:15 uur: Boskalis

Ja, het eerste advies van vandaag is er. ING zet BOKA op kopen en kijk 'ns even wat de bank met dat koersdoel doet. Happen naar adem, mensen. Serieus, Boskalis is interessant, omdat de CEO recent nog dik bijkocht, maar tegelijkertijd staat er 7,3% short uit. De meningen zijn dus verdeeld. 

 • Boskalis: naar buy van hold en naar €26,25 van €26 - ING

 


Update 09:15 uur: Griekenland de gekste :-)

Voor iedereen die denkt dat de rente nóóit meer gaat stijgen, of andere, heilige overtuigingen. Always expect the unexpected...

 


Update 09:00 uur: Gouden Eeuw?

Ook toen gold al: gelukkig hebben we het dividend nog:

De naam dekt inderdaad de lading niet. Twee Gouden Eeuwen is beter?

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 26 okt Echt, hoe verschillend AEX -0,5% en AEX -0,5% kunnen zijn 1
 2. 26 okt Nu nog goedkopere trackers 1
 3. 26 okt Schade! SAP krijgt een klap 6

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 lanciared 13 september 2019 13:56
  @ Omtrent : AMG : Komende van verleden jaar midzomer van 52 en een beetje, en wetende dat de (mogelijke - momenteel nog in onderzoek) afsplitsing van AMG Technologies al rond de 25 euro waard is (tov peers - materials / luchtvaartsector) , lijkt me de huidige koers van 22 euro gewoon veel te laag.
  Dus …. dit aandeel voor de durfalls te bestempelen ? Ik weet het dus niet, en lijkt me verkeerd.
 2. forum rang 5 Snugger 13 september 2019 17:00
  quote:

  lanciared schreef op 13 september 2019 13:56:


  @ Omtrent : AMG : Komende van verleden jaar midzomer van 52 en een beetje, en wetende dat de (mogelijke - momenteel nog in onderzoek) afsplitsing van AMG Technologies al rond de 25 euro waard is (tov peers - materials / luchtvaartsector) , lijkt me de huidige koers van 22 euro gewoon veel te laag.
  Dus …. dit aandeel voor de durfalls te bestempelen ? Ik weet het dus niet, en lijkt me verkeerd.
  Je vindt €22 laag, of te laag?, de grafiek wijst nóg lager uit trouwens. Ondanks je gevoel over wat het aandeel waard is, of zou moeten zijn. Die rationaliteitskwestie nekt jullie met elk aandeel, of index...

11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: DNB, Klaas Knot

Gerelateerde instrumenten

 1. Advanced Metallurgical Group 15,795 26 okt
  -0,380
  -2,35%
 2. ArcelorMittal 12,450 26 okt
  -0,002
  -0,02%
 3. Boskalis Westminster Koninklijke 17,890 26 okt
  -0,790
  -4,23%
 4. SBM Offshore 14,610 26 okt
  -0,405
  -2,70%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare