Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Beperkt potentieel

TA: Beperkt potentieel

De aandelenbeurzen hebben na een korte aarzeling het herstel gisteren weer opgepakt. De adempauze is voorbij en hogere koersniveaus kunnen weer worden opgezocht. Het opwaarts potentieel lijkt echter wel beperkt.

Vanmiddag vergadert de ECB weer en zullen er nieuwe maatregelen worden aangekondigd om de economie verder te ondersteunen. De verwachting is dat dit wel enige volatiliteit op de beurs terug zal brengen. Het wordt afwachten hoe de laatste speech van Draghi als ECB-voorzitter door beleggers zal worden ontvangen.

AEX index bereikt weerstandszone

De Nederlandse beurs is de afgelopen weken hard opgeveerd. Na de succesvolle test van de steun rond 535 punten is de index zonder serieuze correctie overtuigend opgelopen.

De index beweegt echter nog altijd binnen een ruime neutrale bandbreedte van de steun rond 535 punten en een weerstandszone tussen 575 en 586 punten. In deze zone is de index sinds begin 2018 meerdere keren op aanbod gestuit. Dit is dus een belangrijk niveau.

De onderkant van de weerstandszone is nu bijna bereikt. De kans is aanwezig dat we in deze zone nogmaals op weerstand stuiten en een stap terug moeten doen. Wellicht weten we vanmiddag al meer.

Midkap index draait omhoog

De Midkap index van de Amsterdamse beurs, de AMX index, ligt er op lange termijn goed bij. Vanaf begin dit jaar is de index hard opgeveerd en worden er weer hogere toppen en bodems gevormd.

Recent is de AMX index opgevangen rond het 200-daags gemiddelde. Dit is een positief signaal. De stijgende fase kan worden voortgezet richting koersdoel 863,38, gevormd door de toppen van eind 2017 en begin 2018. Vanaf het huidige niveau betekent dit nog een opwaarts potentieel van ongeveer 3%.

Small caps op de weg terug

Het technische plaatje van de Nederlandse small caps index, de ASCX index, oogt neutraal. Hoewel de index vanaf mei wat is gaan corrigeren, is serieuze verkoopdruk uitgebleven.

De small caps index weet op korte termijn zelfs weer wat op te veren en lijkt boven de voorliggende bodems terug te keren. Om verder te verbeteren zal de correctieve fase moeten worden afgebroken.

Momenteel lijken de midkap-aandelen de meeste potentie te hebben om verder op te lopen. De AEX index is namelijk aanbeland bij de weerstandszone en zal eerst de zware horde uit moeten nemen. De smallcaps index zal de correctieve fase moeten afbreken om nieuw opwaarts potentieel vrij te maken.

Draghi zal vanmiddag de markt in ieder geval flink moeten verrassen om de AEX index direct door de weerstandszone te laten breken.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 25 sep TA: Technisch nerveus 226
 2. 24 sep TA: Hoe kleiner hoe beter? 152
 3. 23 sep TA: Hollandse aandelen 302

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
178 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Formule1-Fan 12 september 2019 07:53
  naairj praktijken gebeursen hier.
  3 weken op rij dagelijks up, bomne tot in de helel.

  Elke keer op ath mag het dalen als je kon kopen en weer keren ze gewoon naar die aankoop, zorgen dat je berperkte winstmarge had.
  Het echte dalen mag niet lijkt wel.
  Beperkte wintmarge tot je long gaat, dan mag het ineneens wel. Kijkend naar vorg jaar mag het wel als je mis grijpt.


  Elke ochtend bij opening, hoog houden of snel sl duur maken, en om 0900 gam doen, dag in dag uit even shorts kwetsen en duperen, die vorige dag duur waren aangekocht.
 2. forum rang 5 Happy 12 september 2019 08:18
  quote:

  Formule1-Fan schreef op 12 september 2019 08:14:


  geld licht op tafels, roulette slaat toe elke short harken ze op van die indexen shorts.
  Nu ook weer duidelijk wat er steeds gebeurd bij opening, gam gam lokkne.


  Exact de juiste ingrediënten voor een correctie. Jump erin zonder visie kopen kopen ...
 3. [verwijderd] 12 september 2019 08:22
  Die Royce toch en waarom??? Als ECB een scheet laat, dan een totaal ander plaatje. M.I. is TA niet meer van deze tijd. Bepalend thans: Twitters Trump, handelsoorlogen, Brexit, Italië, ECB en FED, etc. etc. TA ; afschaffen.....alleen maar voor de bühne en dus achterhaald. Voor Royce, na een lange loopbaan; 'ga genieten van het leven en stop hiermee'!.
 4. De sjaak 12 september 2019 08:44
  quote:

  BAMPOSTNL schreef op 12 september 2019 08:22:


  Die Royce toch en waarom??? Als ECB een scheet laat, dan een totaal ander plaatje. M.I. is TA niet meer van deze tijd. Bepalend thans: Twitters Trump, handelsoorlogen, Brexit, Italië, ECB en FED, etc. etc. TA ; afschaffen.....alleen maar voor de bühne en dus achterhaald. Voor Royce, na een lange loopbaan; 'ga genieten van het leven en stop hiermee'!.
  TA heeft zichzelf over de jaren allang bewezen en staat los van incidentele bewegingen die jij zoeven aangaf, die zijn van alle tijden alleen hebben telkens een andere naam (Golfoorlog, subprime hypotheken etc etc). TA is niks meer (en minder) dan een registratie van het gedrag van mensen op de beurzen. En aangezien de mens een domme soort is zal zijn gedrag altijd hetzelfde blijven omdat deze soort maar 2 drijfveren kent ANGST en HEBZUCHT. Daarom werkt TA, het is alleen geen exacte wetenschap waarmee je met grote nauwkeurigheid kunt bepalen wanneer de boel gaat draaien maar werkt erg goed om aan te geven wanneer een trend weer gaat draaien. Momenteel staan de grafieken erg hoog hetgeen de kans op een draai aanzienlijk maakt. En natuurlijk kan eerst het nog wat verder oplopen bv a.g.v. besluit ECB vandaag. Loop te lang mee om dit soort signalen te negeren.
 5. forum rang 5 Happy 12 september 2019 08:50
  quote:

  Pakka schreef op 12 september 2019 08:45:


  Nu terug naar 470… hoogtevrees… ohhh zo link nu…
  Kim komt met de test… toeval of niet…
  Harde brexit voelt ook iedereen…
  Als de hoop werkelijkheid wordt komt het besef dat de beurs gewoon te hoog staat voor de economische verwachting. Daar kan geen ECB iets aan doen. Begeleid laten dalen is de max. Vandaag zal nog een euforische dag worden. Laatste particulieren stoppen hun geld in aandelen. Als eenmaal de correctie inzet zullen zij eruit jumpen en de computers zullen het effect versterken.
 6. forum rang 5 ttroo 12 september 2019 09:16
  Lekker veel postings. Ah ha. Mensen verslaafd aan drugs. Robots verslaafd aan schulden het liefst met een negatieve rente. En het Hollandse kabinet is dronken door een brief te sturen aan de ECB. Geweldig die Westerse Schulden Wereld.

  Een beetje ta. Goud zie ik meer zitten dan zilver. Op dit moment. Op de lange termijn ben ik een super zilver fan. Goud wordt de komende dagen interessanter om op te pakken. Maar ik zie het liefst een keer tien dollar zakken. Zilver. I love Them. Maar ik ben zeker nog een week kijker.
 7. forum rang 6 shortie 12 september 2019 09:35
  quote:

  Oktober2019! schreef op 12 september 2019 09:17:


  [...]

  AEX-INDEX SL 587.85 HB 39.04 FN 587.85 R 10.00 Vontobel BEST Turbo Short D  Ik zit voor de lange(re) termijn Oktober.
  Heb nog wat aandelen links en rechts dus de shorts zijn voor mij ook wat dekking.
  Daarnaast zijn de individuele shortposities die ik inneem qua € zeer klein.
  Gaat uiteindelijk om slechts +/- € 2,00 per punt.
  Gaat pas echt geld opleveren bij een lange rit.

  Ben niet zo kapot van sprinters of turbo's vanwege de handelstijden en de flexibiliteit die je mist om een stop te zetten wanneer jij dat wil.
  Tis weer de hoogste tijd om neerwaarts te gaan draaien nu lijkt me.
  Succes met de turbo's
178 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare