Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: ABN Amro zet bodem neer

TA: ABN Amro zet bodem neer

ABN Amro was maandag, na een adviesverhoging door Morgan Stanley, de grote winnaar onder de hoofdfondsen. De gehele financiële sector kreeg de laatste weken al extra aandacht door de hoop op meer economische stimuleringsmaatregelen.

De recente opmars van ABN Amro  komt niet uit de lucht vallen. Vooral koopjesjagers trekken het aandeel uit het slop, de bank was dit jaar een van de slechtst presterende grote aandelen. Tussen de top van begin 2019 en de bodem in augustus is ABN Amro ruim 30% gedaald, sinds begin 2018 is het aandeel bijna gehalveerd.

Maar de zwakte lijkt ten einde, voorlopig althans. Technisch zien we dat de koers op korte termijn begint te bodemen. En dat is niet alleen door de adviesverhoging door Morgan Stanley; al sinds begin augustus plaveit het aandeel de weg voor een bodempatroon.

Technisch signaleren we verbeteringen, o.a. door de volgende technische indicatoren:

 • Patroon met steeds lagere toppen is beëindigd
 • Op korte termijn is de bodem van 7 augustus rond 15,61 3x getest
 • De moneyflow begint na een daling wat te stabiliseren. Dit geeft aan dat de uitstroom van kapitaal uit ABN Amro afneemt.
 • Momentum van ABN Amro stijgt weer (maar nog wel onder de 0-lijn)
 • De RSI (Relative Strength Index) is al een paar weken aan de beterende hand, na heftige negatieve divergentie

Ik gaf hier begin augustus aan dat een bodem in de maak is, alleen wist ik toen nog niet zeker of dat rond het toenmalige niveau was. Indertijd bleek dat iedereen die had willen verkopen, al was uitgestapt en dat de markt leeg was aan de aanbodkant.

Op basis van bovenstaande verbeterende technisch conditie geef ik ABN Amro nu het voordeel van de twijfel. Voor een duurzaam koopadvies is het nog veel te vroeg, maar speculatief zit er wel een dobbeltje in.

Eerst de AEX index, die wat gas terug neemt

De AEX index doet een miniem stapje terug binnen een uptrend. De hogere koersbodems signaleren echter nog steeds vraag naar Nederlandse aandelen.

De huidige adempauze is vooralsnog slechts een tijdelijke onderbreking van de stijgende fase. Kopers blijven dominant, getuige het patroon van hogere toppen en bodems.

De uptrend heeft de weerstand rond 586,32 (gevormd op 25 juli) liggen. Steun ligt er rond 534,49 (bodem van 3 juni).

ABN Amro zet de weerstand 16,93 aan de kant

ABN Amro  verbetert, de uitbraak boven recente toppen geeft een koopsignaaltje. Het technische beeld klaart verder op nu de weerstand 16,93 (gevormd op 19 augustus) op basis van de slotkoers definitief opwaarts wordt gebroken.

Er is een kleine 15% potentieel vrijgekomen tot aan de volgende horde 19,83 (gevormd op 5 juli). Steun ligt rond 15,61 (bodem van 7 augustus).

Langetermijncommentaar ABN AMRO

ABN Amro  consolideert binnen de neerwaartse trend. Het vormt nog wel lagere toppen en bodems, echter thans zonder veel overtuiging. De recente adempauze geeft aan dat de verkoopdruk wat afneemt. Indien ABN Amro  onder de laatste bodem zakt, wordt de neerwaartse trend hervat.

Steun zien we rond 14,02 (bodem van 8 juli 2016). Weerstand ligt rond 19,83 (gevormd op 5 juli). Pas bij een doorbraak boven de weerstand komt er ruimte voor nieuwe koersstijgingen.

 

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 07 aug TA: Mogelijke Midkap-uitbraak 186
 2. 06 aug TA: Meer boodschappen 335
 3. 05 aug TA: Tech rijp voor dipje 260

Gerelateerd

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
74 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 'd Aandelen 10 september 2019 08:14
  Goedemorgen,

  de omzetten zijn laag en de ranges tussen hoog en laag zijn klein te noemen, de tijden van grote uitslagen lijkt achter ons te liggen.

  Is deze zijdelingse beweging een stilte voor de storm, wie het weet mag het zeggen maar voor daghandelaren mag er wel een beetje meer beweging komen en wat grotere uitslagen.
 2. forum rang 6 shortie 10 september 2019 10:16
  quote:

  deBeer52 schreef op 10 september 2019 10:12:


  [...]

  dan moet je dus het prive-account volgen lees ik. Maar dat laat degene met een prive-account nu juist niet toe. Je hebt geen connectie.


  De omweg werkt via de webbrowser. Een volger van zo'n privéaccount kan de html-code van berichten 'inspecteren' en van daaruit de url kopiëren. Dit is een publieke link die ook door niet-volgers kan worden geopend. Normaal gesproken horen zij die berichten helemaal niet te kunnen zien.

  Tis zo lek als een zeef Beer.
  Net als die 400 miljoen telefoonnummers die onlangs ineens op straat lagen.
74 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ABN AMRO BANK N.V. 7,380 07 aug
  -0,014
  -0,19%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare