Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: +130K!

Liveblog: +130K!

Update 14:35 uur: +130K

Er zijn in augustus 130.000 arbeidsplaatsen bijgekomen in de VS. Dat is beduidend minder dan de 160K die er door de markt werden verwacht. Daarentegen steeg de loongroei harder dan getaxeerd (+0,4% vs +0,3% MoM). Het werkloosheidspercentage van 3,7% was precies in de prik.

De markten reageren niet of nauwelijks op het belangrijkste cijfer van de maand. De AEX koerst op dit moment 0,1% lager en de dollar wordt 0,1% meer waard ten opzichte van de euro. Verder daalt de Nederlandse tienjaarsrente één basispuntje, maar dat was de gehele dag al zo.

We kunnen er helaas weinig van maken. Misschien is het maar beter om weekend te vieren.


Update 13:40 uur: Walmart

Ondanks dat Walmart afgelopen week een nieuwe all time high op het bord zette, is het volgens Mark Tepper nog geen moment om afscheid van de stukken te nemen. De strateeg van Wealth Partners zegt dat het bedrijf goede initiatieven neemt om de verkoopvolumes te verhogen.

Daar komt bij dat het aandeel anticyclisch is, waardoor het goed kan gedijen in zowel goede als slechte economische tijden. Hier staat echter tegenover dat Walmart flink aan de prijs is: voor minder dan 22 keer de getaxeerde winst voor 2020 kunt u de aandelen niet krijgen.

Achteraf gezien boden de kerstdagen het ideale aankoopmoment. Toen dipte het aandeel op $85,82. Inmiddels is de koers bijna in negen maanden tijd 35% gestegen naar $115. Dan hebben het dividend van 1,8% nog niet eens meegeteld.

Walmart
Klik op de afbeelding voor een grote versie  

Update 11:20 uur: Koude oorlog

Volgens Niall Ferguson, een vooraanstaand medewerker van de Stanford Universiteit, kan de Amerikaanse president Donald Trump niet zomaar de handelsoorlog met China beëindigen. Wat hem betreft is het conflict dusdanig uit de hand gelopen, dat de relaties niet op korte termijn kunnen worden hersteld.

Hij denkt dat we in de eerste fase zitten van een koude oorlog. Dat is eerlijk gezegd wat overdreven, omdat er geen nucleaire dreigingen zijn tussen beide landen. Overigens is de markt aanmerkelijk optimistischer; zo stegen de beurzen gisteren fors op het nieuws dat er een datum is voor een topontmoeting.

Uiteindelijk draait het om de winsten van bedrijven en die zijn met name in de technologiesector bijzonder goed. Niet voor niets koerst de S&P500 slechts 1,5% onder haar all time high.


Update 9:35 uur: -7%

Het zal u maar gebeuren dat u binnen 1 dag ruim 7% verliest op een 100-jaars obligatie. Gisteren gebeurde het in Oostenrijk.


Update 9:30 uur: Meevallers

Gisteren viel de inkoopmanagersindex voor de dienstensector fors mee. Ook het ADP banenrapport was verrassend goed. Gevolg is dat de economische verrassingsindex weer boven nul komt. Wij Europeanen blijven helaas achter. Hiervoor mogen we de Duitsers de schuld geven.


Update 9:25 uur: Pump en dump

Ondanks dat we vooralsnog geen nieuws hebben gevonden rondom het aandeel Kiadis (-5,6%), beweegt de koers als een dolle. De afgelopen drie dagen kwam er maar liefst 30% bij. Nu moet het biotechaandeel echter wat terrein prijsgeven.

De nervositeit is gigantisch en dat komt omdat belangrijke wetenschappers van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) het middel ATIR101 deze maand gaan keuren. Iedereen hoopt dat de twijfels van de EMA worden weggenomen. Eind juni kreeg Kiadis een enorme domper te verwerken toen de toezichthouder extra eisen ging stellen aan het middel.


Update 9:20 uur: KPN onderuit

De markt reageert op zijn zachtst gezegd lauwtjes op het aantreden van KPN-topvrouw Dominique Leroy. Waarschijnlijk komt dit doordat zij heeft aangegeven geen heil te zien in een fusie met haar oude werkgever Proximus. Zo verdwijnt er enige fantasie uit de koers.

Toch heeft zij het bij Proximus heel aardig gedaan. Sinds haar aantreden begin 2014 is de koers ruim 20% opgelopen. Dan hebben we het aantrekkelijke dividend van zo'n 6% per jaar er nog niet eens bijgeteld. Op dit moment koerst KPN bijna 2% lager.


Update 9:10 uur: TomTom in de lift

Grote winnaar bij opening is TomTom met een plus van 4%. Beleggers zijn enthousiast over de deal die het navigatiebedrijf heeft gesloten met Microsoft. De software van TomTom wordt gekoppeld aan de systemen van Microsoft, waardoor informatie van auto's naar Microsoft's Azure-cloud kan worden gestuurd. De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

 1. 25 sep Hollandse Aandelenavond: Ralph Wessels
 2. 22 sep Hollandse Aandelenavond: Wouter Slot
 3. 21 sep Hollandse Aandelenavond: Jos Versteeg

Gerelateerd

Kiadis Pharma

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

TomTom

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Walmart

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ffff 6 september 2019 14:33
  Als je Proximus en daarvoor Belgacom onder Didier Bellens jarenlang goed gevolgd heb, dus zeg maar rustig zo'n twintig jaar, dan kun je alleen maar concluderen dat Dominique Leroy een echt knappe prestatie van Proximus heeft afgeleverd. Werken onder moeilijke omstandigheden en dan toch nog zo'n parcours afleggen….Ronduit knap.

  En dan die reactie in Nederland. Ik heb toch echt het gevoel dat ze in Nederland nog niet in de smiezen hebben dat KPN een hele goede beslissing heeft genomen. Met Sickinghe er dan ook als voorzitter nog op de achtergrond….

  KPN vandaag bijgekocht!

  Peter
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Kiadis Pharma 1,624 25 sep
  +0,026
  +1,63%
 2. KPN Koninklijke 2,010 25 sep
  -0,002
  -0,10%
 3. TomTom 6,220 25 sep
  +0,060
  +0,97%
 4. Walmart 137,270 25 sep
  +0,570
  +0,42%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare