Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: AEX, ABN, Volker en ASR

Liveblog: AEX, ABN, Volker en ASR

Update 16:45 uur: Actief is de bubbel

Wat een geweldig verhaal van Joshua Brown, aanrader. U kent het, dat hoe langer hoe meer geld verhuist van actieve naar passieve fondsen zorgt voor veel gefronsde wenkbrauwen. Nee, betoogt Joshua, niet actief, maar juist passief beleggen is (al vier eeuwen) de norm. Alleen tussen 1987 en 2009 niet.

In die tijd is de cultuur ontstaan dat je als belegger en handelaar de markt moet verslaan, kwamen de popster-fondsmanagers op, de boutiques en die hele rimram aan tv-stations (CNBC), websites (IEX is anno 1999) en noem maar op. Dit is de echte bubbel die volgens Johsua nu langzaam leegloopt.

The popularity of passive investing isn’t new at all, it’s a throwback to the days of people focusing on their own work and careers, not trying to pick managers and become part-time market speculators.

You can never have a bubble in humility, apathy and passivity, which had always been the status quo up until the ’87-’07 period and is the more natural posture for investors to adopt for the future.

 


Update 15:35 uur: Banzai Aramco

Weer een verrassend nieuw hoofdstuk in de sage die de beursgang van het Saoedische staatoliebedrijf Saudi Aramco intussen al is. U weet wel, grootste bedrijf ter wereld en grootste beursgang ooit.

Hier de originele bron:

 


Update 15:10 uur: Dirk vs Nout

CEO DSB Bank, ik koester nog altijd mijn visitekaartje van Dirk Scheringa. Inderdaad, rond de ondergang van DSB hing een luchtje. Populair gezegd: werd Dirk nou pootje gelicht door het old boys network, of niet? Er is nooit iets hardgemaakt. Misschien komt er nu meer en zelfs wel de waarheid boven tafel? Wie weet.

Eerst maar eens zien hoeveel voormalig DNB-president Nout Wellink nog weet. Er zijn klassieke voorbeelden van hoe problematisch zoiets kan zijn. Zo kon een eeuw geleden Standard Oil CEO John D. Rockefeller zich niks meer herinneren, toen het Amerikaanse Hooggerechtshof de macht van het bedrijf te groot achtte en opknipte.

 


Update 15:00 uur: BBP VS

Geen 2,1% zoals de vorige keer, maar 2,0%.

Nog een tegenvallertje, de Duitse inflatie over deze maand komt door op 1,0%. Er werd 1,2% verwacht.

Geen nood, ook hiervoor kan u weer gewoon de ECB de schuld geven?

 


Update 13:15 uur: ABN Amro beperkt risico

ABN Amro heeft het liefste nu cash...

Met mogelijk historische ECB- en Fed-rentebesluiten in september, gooit ABN Amro haar beleggingsbeleid iets om #riskoff. Nee, de bank holt, zoals u ziet, niet blind in de veilige Bunds en onze dito Wopkes, maar in Franse, Spaanse en Ierse bonds. Die tienjaars doen nu -0,42%, +0,0% en -0,09%. Ook geen vetpot dus.

Kijk verder maar wat u ervan vindt, maar opvallend is dat ABN Amro overweight dure Amerikaanse aandelen is en underweight Europese. Blijkbaar is niet iedereen het met de zienwijze van de bank eens, want KBW verlaagt vandaag het koersdoel voor ABN Amro naar €23 van €24,90.

 


Update 13:15 uur: ASR

Ah, vandaar die daling en dan vooral gisteren die -3,4%. Goldman Sachs zet ASR op sell en €29,50, wegens beperkte strategische opties. The Firm prefereert NN, zie hieronder. U ziet het advies onderaan staan. Schrale troost is dat de dienstdoende analist er niet zoveel van begrijpt, gelet op de sterren van Reuters.

 


Update 10:25 uur: Vandaag is groen

Goedgemutste beurs vandaag. Het handelsoorlogsglas is halfvol en niet half leeg, heet het. Volgens de networks zouden VS en China in september weer gaan praten. U weet intussen hoe het werkt anno 2019: één tweetje uit het Twitter Huis in Washington en alles is weer anders. For the time being.

Maar goed, dit klinkt beter dan slaande deuren.

Hier meer. Dat wil zeggen, dit is het hele bericht. Gao had het ook even kunnen twitteren #oog #om #oog

BEIJING (Reuters) - China and the United States are discussing face-to-face trade talks that were scheduled to be held in the United States in September, China’s Commerce Ministry said on Thursday.

Both sides “should create conditions” for progress in negotiations, Gao Feng, the ministry’s spokesman told reporters during a weekly briefing, adding that China was against escalating the trade war with the United States and was willing to resolve the issue calmly.

 


Update 10:00 uur: Bouw doet weer auw

Misschien moeten we bouwers maar preventief bauwers gaan noemen. Nico vat het denk ik perfect samen. Houdt u even op die koffie-automaat op de gang te mishandelen (omdat die kwartaalcijfers die eens een keer moeten meevallen, toch weer tegenvallen) en lees dit:

De bouw blijft een bijzondere sector en is nog steeds niet in staat de vruchten te plukken van de volle orderboeken. Er zit veel potentie in en dat zou er eens uit moeten komen. De aandelenkoersen van de bouwers in Nederland staan historisch laag en dat weerspiegelt het vertrouwen van de beleggerswereld in de sector.

Ja, want het cijferrondje van VolkerWessels is er eentje zoals alleen bouwers die afleveren. Inderdaad, een vol orderboek en eigenlijk, laat ik zeggen, bruto mooie cijfers, die weer eens om zeep worden geholpen door een afschrijving en (on)mogelijk(e) overheid(swetgeving).

Nog even over die aandelenkoersen, ik neem ze herbelegd (alleen Heijmans doet niet aan dividend) sinds de beursgang van VolkerWessels. Gelukkig voor het bedrijf neemt Datastream die daling van vandaag nog niet mee. Alleen Heijmans houdt de index per saldo bij, maar het ritje was wel aanzienlijk wilder en stressvoller.

Ik knip ze nog even uit dit blog van gisteren. Welke bouwer blieft u? Gelukkig hoeft u op de beurs niet te kiezen, als u er geen zin in hebt. De grafiek van BAM is net zo'n kluwen als de boekhouding. Inderdaad, wel goedkoop. 

VolkerWessels doet het veel netter, maar die -7,3% nu bederft de boel een beetje. Het aandeel is verreweg het duurste van de drie. 

Heijmans nog, de enige die dit cijferrondje geen rampen en afschrijvingen meldde. Op papier is het aandeel niet duur. 

Update 09:35 uur: Advies

Hier zijn ze allemaal. Aegon valt misschien nog mee, maar de advieswijzigingen van vandaag zijn zichtbaar op de borden:

  • Aegon: naar hold van buy en naar €3,80 van €5,80 - Kepler Cheuvreux
  • NN: naar buy van neutral (€38) - Goldman Sachs
  • Wolters Kluwer: naar neutral van underperform en naar €67 van €55 - BofA Merrill Lynch
  • Corbion: naar €31,75 van €31,50 - Kepler Cheuvreux
  • NIBC: naar hold van buy en naar €8,50 van €11,50 - Kepler Cheuvreux

 


Update 09:30 uur: €9 miljard

Netjes zo nog net voor Prinsjesdag, ABN Amro ziet €9 miljard ruimte in onze begroting. Of is het nou €25 miljard? Het is maar net hoe de bank rekent. 

Is Korea het eerste land dat?

Intussen bij onze bovenburen:

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Krisna 29 augustus 2019 15:25
    quote:

    Krisna schreef op 29 augustus 2019 14:59:

    Jullie gaven vanmorgen in Premium voorbeurs een koopadvies voor VolkerWessels. Dat advies heb ik gevolgd...Dank jullie wel (maar niet heus), de koers is inmiddels meer dan 13% gedaald!! Zit nu met een flink verlies.
    Ik dacht wel een reactie te krijgen van IEX...niet dus...
  2. speedy0070 30 augustus 2019 01:54
    Nou nou meneer Arend Jan Kamp raast er weer aardig op los, BAM zou goedkoop zijn zegt hij? Nou met een KW van 19.35 vind ik deze nog flink duur met het risico dat ze nog meer afschrijven. Begrijpen de mensen nog steeds niet dat een aandeel met een KW vanaf 12 pas koopwaardig word? Het beste op een KW van 10 of 8 hahahahaha. Laat de boel maar lekker ploffen daarna voor een paar centen oprapen wat het geval was voor postNL op 1,50 steeg effe 20% naar de 1,80 en zal verder stijgen. ABN met een KW van 11,85 begint interesant te worden. ook ING met een KW van 13,36 begint de goede kant uit te gaan moet nog effe zakken naar de 7 euro.
  3. speedy0070 30 augustus 2019 02:02
    koersdoel ABN 14 euro voor ING naar 6,80 voor BAM naar 1,80 opletten voor galapagos in geval dat vergunning niet word verstrekt krijgt deze een flinke knauw waar sommigen niet goed van worden. Waar een handelsoorlog niet goed voor is nietwaar? Komen de aandelen eindelijk eens in de buurt van de reele waarde en de moeite waard om te hebben. Bankrentes op nul en een dividend van 8 of 9% is toch geweldig nietwaar? En eenmaal laag veren ze heus weer op zodat je op jaarbasis een 20% kan sloeberen.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links