Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Tom2, Heijmans en Beter Bed

Liveblog: Tom2, Heijmans en Beter Bed

Update 15:45 uur: Grootgrut gaat goed

Ka-ching, ook grootgrutter Target heeft beter cijfers dan verwacht, net als andere retailers als Walmart, Home Depot, Macy's, JP Penney ene Ahold Delhaize, die in de VS ook wat belangen heeft en de rest. Kortom gelet op het koopgedrag van de Amerikaanse consument (70% BBP) is er nog geen recessie op komst in VS?

 


Update 15:30 uur: De president spreekt

He's like a golfer who can't putt, has no touch.

Ja hoor, het is weer raak. Vind er maar iets van. Nogmaals, om 20:00 uur Fed notulen laatste rentebesluit, misschien kunnen we dan weer een twitterstorm van de president verwachten. En toch, we sakkeren allemaal al sinds 1913 dagelijks op de Fed. Is de president het een keer met ons eens, is het weer niet goed :-)

 


Update 15:15 uur: TomTom

Het is bijna dat hoe minder TomTom over de tong gaat, hoe beter het fonds het doet? Technisch zijn er mooie lijntjes te trekken. Dat moet u zelf doen, want ik heb twee linkerlinialen.

 


Update 15:00 uur: Dertig jaar tegen -0,1%

Al een paar dagen over en de obligatie is nu geveild. En historische. Dertig jaar uw geld wegzetten tegen 0,1% per jaar: zijn er vrijwilligers? Natuurlijk, aandelen hebben een ander en hoger risicoprofiel dan AAA-obligaties. Zeker de Duitse Bunds, hoewel we die stiekem intussen Panzers kunnen gaan noemen.

Toch kan ik het niet laten om bij de degelijkste aller aandelen te kijken, de Dividend Aristocrats. SPDR heeft er zelfs een wereldwijde tracker van en die doet 4,9% yield. U hebt alleen geen hoofdsomgarantie en die hebt u wel bij die Panzers. Overigens, Berlijn hoopte op €2 miljard opbrengst, ofwel valt iets tegen. 

 


Update 14:30 uur: Beter Bed

Accell gaat lekker, ICT ook en Pharming schuift ook weer procenten op. De stijger van de dag is alleen lokaal genoteerd en opereert zo een beetje buiten het grote zicht. Het blijft echter niet onopgemerkt. Retteketet Beest in Bed, ik bedoel Beter Bed doet vandaag al weer +10%.

 


Update 13:40 uur: Altijd maar weer die Fed

Eens met Jack van Robeco, touché zelfs die laatste zin en inderdaad: Don't fight the Fed. Never. Eerlijk gezegd denk ik ook dat er met z'n allen altijd veel te veel achter zoeken bij die centrale banken. Wel een mooi en interessant plaatje en vanavond om 20:00 uur de notulen van het laatste Fed-rentebesluit.

 


Update 10:30 uur: ASR en het Noorse oliefonds

Sorry, ik kan het gewoon niet laten.

Nog zo eentje. Hoewel? Hier mag best een parlementaire enquête over komen, naar mijn bescheiden mening.

 


Update 10:00 uur: Heijmans

Het was zelfs even -5%. De koers zakt nu toch weer weg naar ruim -3%. Eerlijk zeggen: wie had voorbeurs een double digit koerssprong omhoog verwacht, omdat de Q2-cijfers van Heijmans gewoon goed zijn?

Het jarenlange puinruimen van CEO Ton Hillen en zijn nieuwe, strikte beleid om niet meer ten koste van alles opdrachten binnen te halen, betaalt zich uit. En wel heel toepasselijk met minder omzet, maar meer winst. Nico zet ook een krul onder de rapportage en gaat er vanuit dat het bedrijf over dit jaar weer dividend betaalt.

Heijmans is nu tegen 9,4 keer huidige en 4,8 verwachte winst in haar hoek op het Damrak af te halen. Zo goedkoop, waarom dan geen koersexplosie vandaag, vraagt u zich misschien af? Misschien dat deze lange waarderingsgrafiek antwoord geeft. Hoge(re) waarderingen zijn de beurs in het recente verleden slecht bekomen.

En echt duur was het aandeel zelden. Laten we wel zijn: bouwen kent ook hoge risiso's en lage marges. Betaal nooit meer dan tien keer de winst voor een bouwer, heb ik eens opgetekend uit de mond van een ervaren analist. Zeg het maar of het zo is, maar Heijmans lijkt hier wel het schoolvoorbeeld van? 

 


Update 09:10 uur: Accell luidt fietsbel

Niets te zien in de AFM-registers - want ik zat gisteravond aan grootaandeelhouder Pon te denken - en zeg maar wie zich waarom roert in het aandeel. Want daar duidt dit toch wel een beetje op:

Over Pon gesproken. Nu is er vandaag nieuws van de grootaandeelhouder (19,9%), wat ook goed voor Accell kan uitpakken. Dit alleen nieuws van vandaag en niet gisteravond. En op het slot ging er maar liefst 1% van alle uitstaande aandelen door. Hij ligt op de pienantiestip, trekt u zelf maar conclusies.

Geef ik u nog even de groten en machtigen bij Accell:

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 21 augustus 2019 16:19
    Omdat ik hoop #TomTom volgers heb.....

    Ach, volgers heb je meer dan genoeg Arend Jan, maar de laatste dagen lees jij blijkbaar de reacties of beter gezegd de vraag in de reacties bij je artikelen niet ( meer)…. Beetje jammer. Ook opvallend dat geen enkele lezer van jouw rubrieken dat vraagje even heeft willen beantwoorden. Geen enkel....!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links