Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Obligaties houden rugwind

TA: Obligaties houden rugwind

Beleggers kijken wereldwijd uit naar de Fed, die woensdag na een tweedaagse beleidsvergadering naar verwachting de rente zal verlagen.

De Amerikaanse president Trump roept al langer dat de rente in de VS omlaag moet. Trump heeft ook meerdere malen Fed-voorzitter Powell bekritiseerd, die vooralsnog geweigerd heeft toe te geven aan de druk van Trump.

De Amerikaanse president houdt er thans rekening mee dat de Federal Reserve de rente niet zal verlagen. Volgens Trump zal de Fed waarschijnlijk niet de acties van China en Europa volgen, die wel hun monetaire beleid versoepelen.

Toch wordt op de financiële markten alom rekening gehouden met een renteverlaging met een kwart procentpunt door de Fed. Uit de notulen van de vorige vergadering bleek dat meerdere Fed-bestuurders redenen zien om dat te doen. Ze wezen vooral op de mindere economische vooruitzichten.

Als de Fed de rente zou verlagen, zou dat voor het eerst in meer dan tien jaar zijn. De Nederlandse kapitaalmarktrente is, vooruitlopend hierop, al door de recente dieptepunten rond -0,25% gezakt en staat nu op het laagste punt in 300 jaar. Nederlandse obligaties, ik heb het hier al meerdere keren aangegeven, blijven technisch bijzonder goed presteren.

Eerst de Nederlandse beurs die iets aan kracht verliest

De Nederlandse beurs (AEX-index) zakt weer terug onder de laatste koerstoppen waarmee het technische plaatje verzwakt. De eerder opgetreden uitbraak is met de terugval onder de voormalige weerstand geneutraliseerd. Maar technisch is het geen dramatiasche verzwakking.

Langetermijncommentaar NL 5,5% 2028

De Nederlandse 9-jarige staatslening veert op vanaf de onderkant van het stijgende trendkanaal. In de recente correctie vormde de NL 5,5% 2028 een hogere bodem binnen de stijgende trend. Nu de koers boven de voorgaande top weet te blijven, wordt het technische beeld bevestigd. Er ligt steun op 149,59 (bodem van 12 juli). Weerstand ligt rond 155,28 (gevormd op 6 januari 2017).

De 10-jaars Nederlandse kapitaalmarktrente naar laagste punt in 300 jaar

De daling van de 10-jaars Nederlandse kapitaalmarktrente onder de koersbodem van 2016 heeft de dalende trend bevestigd. De Nederlandse rente heeft deze week ook de bodem van begin juli rond -0,25 procent gebroken.

De neerwaartse fase krijgt een nieuwe impuls nu de laatste bodem naar onderen wordt gebroken. Verdere koersdalingen mogen dan niet meer uitgesloten worden. De rente heeft neerwaarts ruimte richting steun -0,35 (berekend koersdoel). Enkel boven weerstand 0,21 (gevormd op 3 mei) draait het beeld.

Ook Europese bedrijfsobligaties presteren bovengemiddeld

De tracker iShares Euro Corporate Bond (Large Cap UCITS ETF) tendeert nog steeds krachtig opwaarts. Deze stijgende trend heeft aan de bovenkant ruimte richting weerstand 144,00 (berekend koersdoel). Zolang de stijgende trend en het patroon van fors hogere toppen en bodems kan worden voortgezet, liggen verdere koersstijgingen in het verschiet. Voorwaarde voor een positieve visie is wel dat steun 136,81 (bodem van 24 mei) intact blijft.

Uptrend Amerikaanse obligaties nog niet voorbij

De Amerikaanse 30-jarige obligatie (US T Bond 30yr) zet de opmars voort. In de recente correctie vormde de US T Bond steeds hogere bodems binnen de stijgende trend. Nu de koers boven de voorgaande top weet te blijven, wordt het technische beeld bevestigd. Er ligt steun op 144,22 (bodem van 1 maart). Weerstand ligt rond 177,34 (gevormd op 15 juli 2016).


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
170 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
handyman6
0
Renteverlaging,want de eco hapert? OK,no sweat....en dan toch!
Voor het eerst dat de markt ervan schrikt ,want tnt stond men bij elke verlaging te juichen.Meer goedkoop geld om te beleggen immers,en hup:weer de aandelen in!

Realisme heeft eindelijk voor onzekerheid gezorgd,of het feestje nog lang doorgaat.
Winstnemingen zijn het gevolg.
Trusten.
H6
Vidoque
0
Geen geneuzel. Morgen weer wat extra langlopende call-opties erbij. We gaan gewoon naar 600 plus.
Call me Put
0
quote:

NewKidInTown schreef op 31 jul 2019 om 21:49:


[...]
mooi man.

Als ik de mist in ben gegaan ( elk jaar wel een keer;-) ) speel ik deze het liefst:

www.youtube.com/watch?
Deze draai ik bij winst

youtu.be/_qijiRK8w7I

En deze bij verlies, vol zelfmedelijden! Lol

youtu.be/tQsZujjZWs0

san marco
0
Nikkei maakt 350 ptn goed en staat in de plus.. Aex futs op 571...komt goed. Het is 1 Aug, nieuwe maand nieuwe kansen. Op naar het werk. Kan vandaag zo maar weer 580- op de borden staan.
ren-je-dement
0
quote:

san marco schreef op 1 aug 2019 om 05:37:Kan vandaag zo maar weer 580- op de borden staan.


Ja. En een kop koffie op het San Marcoplein kost vandaag €1,75.
JoostVLS
0
Campingrally want 3 x gesloten boven de 576.90

Inmiddels weer 2 x onder de 576.90 gesloten.

Tja, wat nu Tostrams ?
Je verhaal maar toespitsen op olie of valuta ? :)))
Call me Put
0
Eerst de 590 halen, eerder mag het niet serieus dalen.
Goedemorgen, zijn jullie nou zo vroeg of ben ik zo laat?
Sem_7
0
Nou Joost , als Royce het allemaal echt zou weten zat ie hier niet meer;)
Goedemorgen.
170 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 15 okt TA: Staal draait stationair 154
  2. 14 okt TA: Europese beurzen op het vink... 85
  3. 11 okt TA: Vluchtgedrag 285

Gesponsorde links