Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Pharming, Takeaway en Grote Kudde

Liveblog: Pharming, Takeaway en Grote Kudde

Update 17:00 uu: "Nee, rentes horen juist negatief te zijn"

Is dit nou geniaal of pure onzin? Zelf heb ik nog geen idee wat ik hiervan vind, dit is een hersenkraker. Heerlijk als iemand even compleet mijn overtuigingen omver schopt, dat zeker. Mooie draad van Bloombergs Joe Weisenthal. Vooral zijn uitsmijter is geweldig. Klik op het plaatje voor de originele link.

 


Update 16:30 uur: VK on fire

De linksrijdende aandelenkoersen doen het lekker vandaag, de Britse FTSE 100 staat nu op +1,8%.

Voordat u uw haar in Boris Johnsonstand zet, nog even dit. U moet wel even compenseren voor het dalende pond vandaag. De grafiek laat mooi zien hoe FTSE 100 en pondje minder tegen elkaar in bewegen. Ik neem maar even versus de euro. Kortom, dit is nou valutarisico. En dat kan er flink inhakken.  

 


Update 15:25 uur: Pharming

Verder in dit stuk: First Berlin hanteert €1,90 en Stifel €1,60.

Deze had ik al eerder vandaag, u ziet hoe die sell en €0,40 van Kempen het aandeel vorig jaar nazomer onderuit trokken.

 


Update 15:15 uur: De grote kudde aandelen

Welke Amerikaanse aandelen hebt u allemaal op uw watchlist staan? Misschien moet u nog even goed kijken. Gepikt van WS:

Het artikel gaat over crowded trades, ofwel de kudde-aandelen. De titel spreekt boekdelen:

With Stocks at Fresh Highs, Investors’ Portfolios Look Alike
Mastercard, Microsoft, Amazon and PayPal are among market’s most crowded trades

Op zich is er niks mis mee, dit zijn de aandelen die de brede marktstijging droegen. Er kan extra risico zijn, mocht de markt dalen, maar ook dat is geen wet van meden en perzen. En wie zegt dat de markt gaat dalen? Niettemin, denk en reken nog even goed na, voor u nu nog in deze veelal dure aandelen springt. 

 


Update 14:45 uur: Just Another Eat?

Vandaar. Delivery Hero doet in Frankfort +5,9%. Namen die rondzingen - zie hier - zijn onder andere Naspers (dat toevallig een Amsterdams notering krijgt), collega-investeerder Soft bank, Delivery Hero zelf en... uiteraard Uber. Let wel, het pond krijgt vandaag wel een tikkie van bijna een cent, ofwel 1%.   

Kom ik ook nog uitgebreid commentaar van KBC-Bolero tegen:

De Nederlandse voedselleverancier wordt terecht bedankt door de beleggers, omdat het zich dankzij alweer een belangrijke strategische overname in de absolute Europese top werkt.

Dat moet schaalvoordelen opleveren, waardoor het ten volle moet kunnen concurreren met de internationale spelers die zich vandaag vooral in het VK roeren. Qua balans is deze deal perfect verteerbaar, omdat betaald wordt met eigen aandelen.

Dat was eerder ook al zo met de overname van Delivery Hero. De omzet zal in elke geval crescendo blijven gaan, net zoals het dat al deed in de voorbije paar jaren, zodat de vraag zich stelt in welke mate de groep zijn zinnen al dan niet gezet heeft op alweer een nieuwe overname.

Intussen is ook FT door met commentaar: mooie deal, maar de prijs is te laag, meent de krant. Citaatje:

Even so, Takeaway.com is not being particularly generous. It offered a 15 per cent premium to Friday’s closing price — although a 3 per cent rise in its share price on Monday nudged it a little higher.

On those numbers, the enterprise value of Just Eat is under five times 2019 sales, about half the multiple put on Delivery Hero’s German business when Takeaway.com bought it last December.

That said, Just Eat’s shareholders will get 52 per cent of the group, allowing full participation in any value the deal creates. Other would-be buyers may emerge. Antitrust concerns might deter companies such as UberEats, but Naspers or private equity could take a bite. 

 


Update 11:15 uur: Just Eat Takeaway

Dit Telegraafplaatje spreekt boekdelen:

Mijn grafieken ook. Just Eat mag dan groeien als kool, de winst staat onder druk. Met Europa waar de kaarten zijn verdeeld en de komst van Uber en Amazon kan ik me voorstellen dat het bedrijf eieren voor haar geld kiest en met Takeaway is gaan praten. De winst staat ernstig onder druk en waar groeien?

Leuk dat Takeaway belangrijkste Europese kluif Duitsland naar binnen heeft geharkt, maar uiteindelijk telt het hele continent om groot, sterk en winstgevend genoeg te zijn, oordeelde wellicht Takeaway.

Opvallend aan de deal tussen die twee vind ik het pragmatisme dat ervanafstraalt. Net als ooit Lakshmi zijn achternaam Mittal achter zijn prooi Arcelor schoof, doet CEO Jitse Groen dit nu met zijn kindje Takeaway: Just Eat Takeaway, waar een naam als Takeaway eats Just Eat wellicht waarheidsgetrouwer was geweest.

Want technisch nemen de Nederlanders de Britten over. Nog een keer praktisch, Takeaway geeft haar plekje in de AEX en de Amsterdamse beurs, op als ik het goed heb begrepen, want de primaire notering wordt Londen. Van zijn kant is Just Eat ook pragmatisch, want dat geeft hoofdkantoor en topman op.

Intussen wordt de overname gevierd op de beurs met koersexplosies. Kijk aan, loopt er met +7,5% ook al een overnamepremie in Delivery Hero...? Takeaway zet zelfs een all time high neer. Just Eat en Delivery Hero staan daar, ondanks de stijgingen van vandaag, nog ver vanaf.  Vooral Just Eat lag dan ook niet goed.

Daar heeft Jitse goed gebruik van gemaakt. Kijk goed naar de koersgrafiek. Een paar maanden geleden had hij deze deal niet kunnen maken met Just Eat en een jaar geleden nog hadden ze hem uitgelachen.

 


Update 10:15 uur: Er is internet en er is internet

We zijn op weg naar twee internets, klinkt het weleens: een Chinees en een westers. Ik geloof dat er al twee zijn, als ik dit zo zie. Meeste nooit van gehoord. En niet één naam die in een westers land...

 


Update 10:00 uur: Heineken

Een defensief aandeel zoals het is bedoeld: kijk eens hoe mooi en hoe lang al de lijntjes hand-in-hand gaan bij Heineken. Het is alleen een lijntje te veel? Het aandeel is zo duur geworden, dat het kwetsbaar is voor tegenvallers. Zoals de Q2-cijfers vandaag. Heineken laat vooralsnog de dikste daling in acht jaar zien.

En u had het kunnen weten?

Hier nog even in beeld:

Nog meer. De analisten zijn ook al een tijdje niet meer zo enthousiast.

Hoe dan ook, een echte verrassing kan die tegenvaller vandaag niet zijn. Ondanks de koerszeperd doet Heineken het dit jaar nog altijd 8% procent beter dan de AEX. En er ligt bij wijze van een put onder koers? De ECB die weer gaat verruimen, weet u wel. Mede daarom is deze superdefensial dit jaar hard gestegen. 

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Pharming Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Takeaway.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
PjotrIEX
0
Valt het verkopen van de aandelen van de CEO van Heineken niet onder handelen met voorkennis? Of geldt dat alleen als je handelt om grote events heen, zoals fusie of faillissement?
objectief
0
Nee, de handel van insiders is (enkel) gedurende bepaalde periodes verboden. Overigens heeft de betrokkene zijn 100.000 stukken reeds in juni verkocht op een gemiddelde koers van 94/95 en nu staat de koers hoger.
Snugger
0
Waar al wel opgelet wordt tegenwoordig…
Maar een insider is ook gewoon maar mens, verkopen op een niveau waarvan aangenomen wordt dat het hoog, of het hoogst, is is vrij normaal, verder zit er niets achter….
Broer Konijn
0
AKZO advies vandaag:

ADVIEZEN
Datum Guru Advies Koersdoel Verw. Stoploss Rendement
12:10 UBS kopen 96,00 0,00 0,00%
10:48 Jefferies & Co. kopen 110,00 0,00 0,00%
jurpsy
1
AJK.....
Wat een leugen maar weer ivm de voorgaande en de huidige koersdoelen van Stifel en FB. Beide zouden hun koersdoelen hanteren...?? Zoek 't eens op.
Niet zuiver op de graad...noemen ze zoiets.....
Verder geen woord waard.
Patience
0
Versie 2.0
3
Mijnheer Kamp. U ziet een stijging zonder nieuws. Misschien moet u zich ergens in verdiepen en niet klakkeloos het koersdoel van Kempen neerzetten. U maakt uzelf hier totaal belachelijk. Pharming heeft de laatste dagen heel veel gecommuniceerd, maar daar heeft u zich duidelijk niet in verdiept. Succes met uw Kempen vrienden.
Kaviaar
0
quote:

Versie 2.0 schreef op 29 jul 2019 om 20:22:


Mijnheer Kamp. U ziet een stijging zonder nieuws. Misschien moet u zich ergens in verdiepen en niet klakkeloos het koersdoel van Kempen neerzetten. U maakt uzelf hier totaal belachelijk. Pharming heeft de laatste dagen heel veel gecommuniceerd, maar daar heeft u zich duidelijk niet in verdiept. Succes met uw Kempen vrienden.Pharming zal nooit het knuffelaandeel van AJK worden schat ik zo ;- )
Broer Konijn
0
quote:

Kaviaar schreef op 29 jul 2019 om 20:59:


[...]

Pharming zal nooit het knuffelaandeel van AJK worden schat ik zo ;- )


Nee, dat is Boskalis....

Ook mooi......
Snugger
0
quote:

Versie 2.0 schreef op 29 jul 2019 om 20:22:


Mijnheer Kamp. U ziet een stijging zonder nieuws. Misschien moet u zich ergens in verdiepen en niet klakkeloos het koersdoel van Kempen neerzetten. U maakt uzelf hier totaal belachelijk. Pharming heeft de laatste dagen heel veel gecommuniceerd, maar daar heeft u zich duidelijk niet in verdiept. Succes met uw Kempen vrienden.

Nieuwsgeil, zijn jullie allemaal ! En de éen wat meer dan de ander,zo blijkt...
Versie 2.0
1
quote:

Snugger schreef op 29 jul 2019 om 21:04:


[...] Nieuwsgeil, zijn jullie allemaal ! En de éen wat meer dan de ander,zo blijkt...


Geen idee waar u op reageerde,, maar u heeft uw 919e posting te pakken.
Now U See Me!
0
quote:

Versie 2.0 schreef op 29 jul 2019 om 20:22:


Mijnheer Kamp. U ziet een stijging zonder nieuws. Misschien moet u zich ergens in verdiepen en niet klakkeloos het koersdoel van Kempen neerzetten. U maakt uzelf hier totaal belachelijk. Pharming heeft de laatste dagen heel veel gecommuniceerd, maar daar heeft u zich duidelijk niet in verdiept. Succes met uw Kempen vrienden.Zo zit dat..

En zonder Argumentatie of verdere Beredenering een Willekeurig koersdoel..

Afgeven riekt naar de Misdaad..

Misschien een gevalletje voor de Slapende Papieren Tijger..

Genaamd AFM>>??
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 20 sep Slot: Fijne indices, nare aandelen 1
  2. 20 sep Liveblog: KPN, Altice, Unibail e... 13
  3. 20 sep Fondsenrondje: Hup opties 2

Gesponsorde links