Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Amsterdam Commodities

Richting:Verzwakt
Trendwijziging:-
Slotkoers:18,88
Steun:16,40
Weerstand:20,95
Steun 2:16,28
Weerstand 2:25,50

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • Acomo (v.h. Amsterdam Commodities) laat met de doorbraak van de stijgende trend en de laatste koersbodem een technische verzwakking zien. Deze signalen geven verkoopdruk aan. De doorbraak en slotstand van Acomo onder de oude steun maakt naar onderen ruimte vrij voor verdere koersdaling richting steun 16,40 (bodem van 11 juli 2014). Weerstand is gevormd op 20,95 (top van 10 mei).


 • Wees erop alert dat money flow daalt. Dit geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken.


 • De MACD geeft op lange termijn een negatief signaal (daalt en beweegt onder 0).


 • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op lange termijn neerwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


 • De neerwaarts gerichte B.O.B.-lijn (relatieve sterktelijn) geeft zwakkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. Er is sprake van 'underperformance'. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende B.O.B. lijn duidt op outperformance, een dalende B.O.B. lijn geeft underperformance aan.


Gerelateerd

Amsterdam Commodities

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 13 nov Nike laat een zijwaarts koersver...
 2. 12 nov AEX-index
 3. 12 nov PepsiCo lijkt een hogere bodem t...

Gesponsorde links