Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: 10% correctie op komst?

Liveblog: 10% correctie op komst?

Update 15:40 uur: 10% correctie

De analisten van JPMorgan Chase denken dat we op dit moment op de top van de markt zitten. Zij verwachten een correctie van 10% de komende drie maanden. Belangrijkste argument is dat de winsttaxaties voor de komende zes maanden volgens hen 5 á 10% te hoog liggen op dit moment.

Kansen liggen volgens JPMorgan Chase in de aandelencategorieën die de laatste jaren zijn achtergebleven. Het gaat om small caps, cyclische ondernemingen, financials en energie-aandelen.


Update 15:20 uur: Wie durfde het aan

Als u tijdens de Microsoft IPO $10.000 investeerde, heeft u nu $23 miljoen. Enige probleem is dat toen bijna niemand wist dat de techgigant zo'n succes zou worden. Daarnaast houdt niemand het vol om de gehele rit mee te maken (NK). 


Update 15:10 uur: Vijf beste aandelen sinds maanlanding

Op 21 juli is het precies vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Op het gebied van de ruimtevaart is er sindsdien veel gebeurd. Dat geldt ook voor de beurs. Dit zijn de vijf beste Amerikaanse aandelen van deze periode (NK). 

1. McDonald's (+82.000%)

2. Lowe's (+70.000%)

3. Altria (+49.000%)

4. Hasbro (+43.000%)

5. Disney (+40.000)


Update 14:45 uur: ECB in actie?

Komende donderdag staat het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op de agenda. Uiteraard blijft de rente gehandhaafd op 0%, maar het is onduidelijk of ECB-voorzitter Mario Draghi nieuwe stimuleringsmaatregelen aankondigt.

De analisten van ING schatten in dat Draghi weleens met een nieuwe pakket kan komen. De laatste weken kregen we continu 'duivense' woorden te horen en daar komt bij dat Draghi erom bekend staat dat hij graag de financiele markten positief verrast. Toch blijft het voor de Nederlandse grootbank een close call (NK).


Update 13:00 uur: BlackRock

Ruim een half biljoen er bij. In één kwartaal. Mindblowing dit. U ziet de quotes van Ome Larry. Kappen met die tax-verhogingen Mark en Wopke, vertaal ik dat even snel en gebiased :-) 

 


Update 10:25 uur: Niet goed vastgoed

NSI is de enige die meekomt met de brede markt, al onze andere vastgoedfondsen bakken er helemaal niks van dit jaar. En ABN Amro is somber gestemd. Kan ook niet anders met die afkoelende economie, toch?

 


Update 10:15 uur: Beter Bed en Galapagos

Gewoon maar copypaste, KBC over Beter Bed en duiding van haar enorme koersdoelverhoging voor Galapagos.

 


Update 10:10 uur: Accell voor een lang en gelukkig leven

Ah, de Volkskrant duidt. U ziet die Q2's vandaag, dat u even precies weet waarom Accell prima draait - natúúrlijk op dat nare Trumpistan na dan - en ons allemaal lang doet leven en gelukkig maakt :-) Plaatje pik ik ergens van Twitter.

 


Update 10:00 uur: Top in zicht

Nog een puntje en de AEX neemt top 576,90 uit van juli vorig jaar van de bull market sinds maart 2009. En dat met misschien wel een winstrecessie (drie kwartalen op rij dalende groei) en mogelijk zelfs een economische recessie in sommige landen. Vooral Duitsland, Italië en Korea zijn namen die me te binnen schieten.

Mag en moet u dit louter op conto van de centrale banken schrijven die weer gaan verruimen en/of kijken de markten alweer over de huidige (winst)dip heen? Zeg maar net zoals ze eind vorig jaar met die bijna bear market de huidige teruggang inprijsden. Het antwoord volgt altijd achteraf. Om eraan te verdienen moet u risico nemen.

Geniet in ieder geval vandaag van mooie koersen, want het spul staat er nu fraai bij.

 


Update 09:45 uur: Geen markt voor Marqt?

Een beursgang zal het wel niet worden... De economische cyclus mee, maar nooit een cent winst gemaakt. Aan de prijzen in het schap heeft het vast niet gelegen. Helaas, Marqt redt het niet. Is het iets voor Ahold Delhaize, denkt u? Daarvoor lijkt mij Marqt te klein. De keten heeft zestien supermarkten in de Randstad.

In ieder geval wordt eens te meer duidelijk dat duurzaam en (hoogdravende) idealen (dat is zeker bij Marqt zo) niet per definitie een winnende combinatie is. Gestage dividendgroei, dat vind ik als langetermijnbelegger nou duurzaam, maar dat zal me wel weer niet in dank worden afgenomen. Enfin, benieuwd hoe dit afloopt.

 


Update 09:20 uur: Beter Bed

Het duurde even, maar de koers draait nu. En hoe. In ieder geval even opluchting bij Beter Bed. Ik geef een lange grafiek om dat even in perspectief te plaatsen. Wat een lijdensweg dit. Opluchting dat er geen emissie komt? Dat was op deze koers ook niet zo aantrekkelijk geweest. Wordt vervolgd.

 


Update 09:20 uur: Advies

KBC hanteert nu van alle banken het hoogste koersdoel voor Galapagos en Kepler Cheuvreux bezorgt IMCD vleugels.

 • AkzoNobel: naar €94 van €90 - Jefferies
 • Galapagos: naar €195 van €145 (buy) - KBC
 • IMCD: naar buy van hold en naar €94 van €70 - Kepler Cheuvreux

Over Galapagos gesproken. Zelf heb ik het niet gelezen, reconstructies interesseren me zelden en daarom even geen sappige alinea's, maar voor de liefhebbers.  

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Beter Bed Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Accell Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

IMCD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Microsoft Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dipje
1
Tja de Volkskrant....wazig links krantje......pagina's vol met drammerige blablabla.
nb
0
Knight V
0

Black Rock...

Niemand is meer verbaasd.
Wel klagen over handels oorlog en futiliteiten en over Bitcoins, maar een beheerd vermogen van 6,8 trillion en dan maar hopen dat die paar regelgeving voor dit soort vermogenbeheerders wel de lading dekt en dat wij ons pensioengeld niet kwijtraken.

BlackRock kan met 1 positie de koersen van aandelen sturen en dirigeren, zonder dat ze beticht worden van koers manipulatie.

6.8 trillion....

wie zou dat niet willen...

Trump, hoeveel VPB heb je nu binnengehaald van Blackrock met je belasting verlaging ???

Waarschijnlijk niet zoveel, als gevolg dat Trump maar bij de Chinezen aanklopt.

Als Blackrock uiteenklapt, dan heb je als wereld een gigantische probleem. Maar, we zijn goed met kop in zand steken en lyrisch blijven over Black Rock met 6.8 trillion.
We waren ook lyrisch over Lehman brothers met 650 miljard op de balans.
rene66
0
Ik zou er ook niet van staan te kijken dat de ECB aandelen gaat kopen, net zoals de bank van Japan dat al doet. Ik heb van die verwachting een paar weken geleden ook al een stukje geschreven in een commentaar op IEX. De ECB heeft zich in de hoek geschilderd. Als ze aandelen gaan kopen dan heeft dat voor de beurs in de EU een flinke jaarlijkse impuls naar boven voor de bedrijven die ze gaan kopen.

www.hollandgold.nl/nieuws/bank-of-jap...
noppes
0
Beetje afkoelende economie lijkt me niet erg, we lopen in ieder geval in Nederland al een beetje op onze toppen (geen personeel te krijgen in steeds meer sectoren). Als de ECB ook aandelen gaat kopen dan graven we de huidige kuil nog dieper.Al dat ingrijpen stimuleert kennelijk de economie maar is ook verslavend en heeft vervelende bijeffecten; Buiten het feit dat stoppen lastig is, lijkt me het in de markt aan een serieuze risicoperceptie te ontbreken door de lage basisrente en de geforceerde zoektocht naar extra rendement. Natuurlijk komt er een keer een man met een lucifer, en dan lijkt me die 10% correctie in aandelen- en obligatiemarkt wel haalbaar ja....
theo1
0
Bill Gates investeerde al voor de IPO in Microsoft en zit er nog altijd vrij zwaar in.
Marc00
0
Tina. als de interesten op je spaargeld zo laag zijn. ga je toch op zoek naar enig rendement. Dan lijkt me aandelen met een vast en etc dividenden politiek een juist keuze. Een keuze die de markt nog lang zal ondersteunen. Of niet ?
rene66
0
JPMorgan Chase zit zeker short, ze hebben verkeerd gegokt. "Adviezen" van dit soort partijen zijn er alleen maar om de markt te beïnvloeden.
Arie40
0
TINA en positieve ingrepen van ECB en Fed . Kortom 10% erbij binnen 1 of 2 maanden.

Hopelijk zet de robotisering en automatisering flink door zodat de arbeidsmarkt niet droogkookt. En mensen met een uitkering 4 dagen in de week aan het werk zetten. Ik heb zelf een uitkering gehad. Is veel te makkelijk. Na een maand nog geen baan, hup aan het werk. Op de 5e dag sollicitaties de deur uit doen . Goed voor het CV ook. Dat je bezig bent geweest.
Snugger
0
Technisch gezien kun je het niet slechter treffen, da's zeker…
En daarom is de future alvast maar begonnen vandaag!..
crux
0
"NSI is de enige die meekomt met de brede markt, al onze andere vastgoedfondsen bakken er helemaal niks van dit jaar. En ABN Amro is somber gestemd. Kan ook niet anders met die afkoelende economie, toch?"

Zo te lezen betreft het hier de NL woningmarkt.
Is een heel andere markt dan die van kantoor- of winkelvastgoed !
Jeroentje-2018
0
Daaag indices, dollar up, precious metals down,

Vakantietijd,...'gezelligheid' maar waarschijnlijk veel gekkigheid!Ha,...ha...

www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2019/07...
Jeroentje-2018
0
quote:

rene66 schreef op 19 juli 2019 17:37:


JPMorgan Chase zit zeker short, ze hebben verkeerd gegokt. "Adviezen" van dit soort partijen zijn er alleen maar om de markt te beïnvloeden.
Geldt voor bijna alle adviezen van brokers en banken,...
The Short Caller
0
quote:

Jeroentje-2018 schreef op 20 juli 2019 12:21:


[...]Geldt voor bijna alle adviezen van brokers en banken,...


Joh..?!
Mathijs80
0
“Als u tijdens de Microsoft IPO $10.000 investeerde, heeft u nu $23 miljoen...”
Als u tijdens de Fokker IPO NLG 10.000 investeerde, heeft u nu EUR 0,00.

Vertel me a.u.b. welk bedrijf over 20-30 jaar zo’n rit maakt en mn volledige spaarpot gaat er in.
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 17 feb Het Wonder van Shanghai
 2. 17 feb Advieswijzigingen Fagron en Ordina 1
 3. 17 feb Het zit niet mee met het BBP

Gerelateerde instrumenten

 1. Accell Group 29,050 11:02
  +0,050
  +0,17%
 2. AEX 623,56 11:29
  -5,61
  -0,89%
 3. Akzo Nobel 86,320 11:14
  +0,100
  +0,12%
 4. Beter Bed Holding 2,225 11:14
  -0,070
  -3,05%
 5. Galapagos 240,000 11:14
  -2,100
  -0,87%
 6. IMCD 82,550 11:13
  -0,600
  -0,72%
 7. Microsoft Corp 185,350 14 feb
  +1,640
  +0,89%