Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Netflix -10%

Liveblog: Netflix -10%

Update 22:00 uur: Netlix

Bescheiden minnen zijn er op Wall Street, niet veel verandering sinds het Amsterdamse slot. Zowel GrandVision, HAL als EssilorLuxottica bevestigen dat ze spreken over een mogelijk bod van €28. De VS sluit Turkije uit voor het F35-programma in verband met de aanschaf van Russisch wapentuig en fabrikant Lockheed Martin sluit -1,9%.

We gaan verder met de N uit de FA(A)NG aandelen: Netflix. Hoe hard groeit het groeikanon nog met de toenemende concurrentie? Hier zijn de headlines en oh jee, -10% doet de koers after hours... Omzet valt allemaal tegen en dan dit: 2,8 miljoen nieuwe abonnees, terwijl er maar liefst 5,1 miljoen werden verwacht.  

Officieel: Q2 winst per aandeel $0.60 versus $0.56 verwacht en Q2 omzet $4.92 miljard versus $4.93 miljard consensus. Winst valt mee, maar bij dit groeiaandeel pur sang draait alles om de groei. En als die dan tegenvalt, krijgt de koers klappen.  

Bij CNBC beginnen ze ook spontaan uit hun panty's uit te knappen, doen ze anders nooit.

Is dit dan nog een lichtpuntje?

Okee, er zijn meer cijfers en die vallen heel wat beter.

Tot slot, vinger opsteken wie deze zag aankomen:

 


Update 17:00 uur: GrandVision!

Hopelijk zo meer. 

En of er meer is, want wacht even: tuin ik hier nou ergens is...? Die koersstijging staat, maar klopt dat van EssilorLuxottica? Ik heb zelf geen Bloomberg en ik zie inderdaad elders nog niks, ook niet in mijn Reuters. Ik pas mijn tekst in het intro nu aan. AFN bevestigt het bericht wel. 

 


Update 16:55 uur: Accsys?!

Helaas, ik heb hier ook geen verklaring voor, maar die omzetpieken staan er wel.

Als ik dan toch bezig ben, in KPN zit ook een aardig ordertje.

 


Update 16:30 uur: Het zijn maar een paar aandelen die 't m doen

Leuk hé, zo'n conversatie met spotprenten? U zou er bijna van schrikken, maar dit is echt... normaal.

Alsof de duvel ermee speelt, Bloomberg komt als geroepen. De data onderschrijven het.

Paar citaatjes:

Hendrik Bessembinder, a 62-year-old researcher in financial market design, and his team sifted through about 62,000 stocks traded in more than 40 countries between 1990 and 2018. Their finding: about 60% were such duds they did worse than one-month U.S. Treasury notes.

The best-performing 306 firms accounted for about three-quarters of global net wealth creation during the 28-year period of the study, they found. Just 811 companies could be framed as accounting for all of it.

Their findings echo Bessembinder’s previous work. In looking at nearly nine decades of U.S. stock and bond performance, he found that out of 26,000 stocks, about 58% underperform Treasury bills in their lifespan.

Waarvan akte. Dat u even weet waarom stockpicken of de markt verslaan bijna ondoenlijk is, want u moet precies op het juiste moment net die paar aandelen hebben die... Juiste moment, zeker. Neem Amazon, dat tussen 2000 en 2003 97% daalde. Pas daarna begon die koersroes die - onderstreept - per saldo tot vandaag voortduurt.  

Aan de andere kant, dit gaat alleen over koersen en koerswinst. In the long run wordt iedereen rijk die dividend consequent herbelegt. Royal Dutch Shell is hier het grote voorbeeld van. Koers is per saldo al jáááren dood geld, maar de coupons knippen ieder kwartaal weer lekker weg. 

 


Update 14:00 uur: Tot ziens libra?

Examining Facebook’s Proposed Cryptocurrency and Its Impact on Consumers, Investors, and the American Financial System.

Ze heet de hearing om 16:00 uur in het Congres vanmiddag. En de stukken nemen geen blad voor de mond. Voor deze tekst hoeft u geen jurist te zijn om die te begrijpen.

Intussen op de cryptomarkten... Volgens mij is libra van Facebook het eerste onderwerp waar Reps en Dems het over eens zijn, sinds Donald Trump president is. Of zoiets. Hoe dan ook, de eensgezindheid is klip en klaar.

 


Update 12:50 uur: Bijna een jaarrecord

Op dit moment noteert de AEX op 573,39 punten. Als de hoofdindex rond dit niveau weet te sluiten dan zit een nieuw jaarrecord er dik in. Het oude record dateert van 4 juli en bedraagt 573,53 punten. Het zou toch moeten kunnen lukken om boven dit niveau te sluiten. Helemaal met ASML (+4,3%) als aanjager.

Door de chipgigant behoort de AEX tot de beste indices van de dag. De Duitsers (-0,0%) en Fransen (+0,0%) zijn vandaag niet vooruit te branden. Vanmiddag om 14.30 uur komt er nog een cijfer langs over de verkopen van nieuwe woningen in de VS. Wie weet wil het de markten nog enigszins in beweging zetten (NK). 


Update 11:15 uur: Inflatie en de ECB

Volgende week is er een ECB-rentebesluit en 2% inflatie is het officiële mandaat. Eens zien of en hoe de per oktober vertrekkende en voor Christine Lagarde plaatsmakende president Mario Draghi over zijn ambtstermijn heen regeert, om het zo maar uit te drukken. Hij hintte al op een nieuw rondje verruimen, vandaar.

Zoek en vervang Fed door ECB, bedankt Hedgeye. Of nog gratisser geld uitgeven helpt (wat dat ook maar is), is afwachten. De markten zijn er ook aan gewend geraakt. Misschien is belasting heffen een beter idee, kijk eens hoe onze regering en Kamermeerderheid ons al naar de EU-periferie hebben gemanoeuvreerd:-)

Anyway, als jullie meelezen en nog yield zoeken Christine en Mario, hier is misschien nog wat inspiratie:

 


Update 10:30 uur: ASML kort en lang

Er zijn outlooks en outlooks, begrijpt u wel? Misschien dat dit een beetje de verwarring en ook de verrassende (?) koerssprong bij ASML verklaart op de Q2-cijfers vandaag. De outlook voor Q3 valt tegen en is aan de magere kant. De langetermijn-outlook - en bij ASML is die ambitieus - blijft staan.

Onze beleggersdesk duidt:

Voor het derde kwartaal verwacht ASML een omzet van €3 miljard tegen een brutomarge van 43-44%. De operationele winst wordt geraamd op €685 miljoen. Met dit soort cijfers wordt de outlook voor de rest van het jaar en volgend jaar een stuk beter verdedigbaar.

Nog eentje, het beste nieuws van vandaag is het EUV-orderboek:

De brutomarge lag licht hoger (43%) dan eerder werd gedacht, dankzij een sterker dan verwachte stijging van de winstgevendheid op EUV-systemen. Dat is positief omdat een groot deel van de winst hier de komende jaren vandaan moet komen.

ING, Jos Versteeg van InsingerGillissen en Oddo BHF zijn ook blij met de (EUV-)cijfers. Maar inderdaad, zuinige gezichten (Oddo BHF) bij die Q3 outlook. Gelet op het koersenbord gaat echter lange outlook voor de korte: er staat alweer een all time high. Nog even een quootje van Jos:

"Bij Logic zie je dat Europa nog steeds zwak is met de opbouw van 5G-netwerken, maar in Azië gaat het snel". Op het vlak van machines voor geheugenchips moet ASML het volgens hem voor een belangrijk deel hebben van China's inspanningen om zijn halfgeleidermarkt uit te bouwen.

 


Update 09:55 uur: Advies

Jefferies verwacht margedruk bij ArcelorMittal. De verhoging van Credit Suisse voor Aegon vind ik opvallend met die dalende VS rente, maar wie ben ik. ASR krijgt dan weer een downgrade van de Zwitsers. Kortom, de adviezen tot dusverre vandaag. Als het fonds maar met een A begint, is vandaag het motto. 

Intussen is ook de eerste wijziging van ASML al door. Zegt de naam CFRA u niets? Het staat voor Center for Financial Research and Analysis en dat is geen kleintje. Onder meer de de voormalige aandelenresearchtak van S&P zit erbij. 

 • Aegon: naar outperform van neutral en naar €5,40 van €4,50 - Credit Suisse
 • ArcelorMittal: naar €24 van €30 - (buy) - Jefferies
 • ASML: naar €210 van €200 - CFRA
 • ASR: naar neutral van outperform en naar €40 van €43 - Credit Suisse
 • Aperam: naar €31 van €35 (buy) - Jefferies
 • Altice: naar €2,60 van €1,60 - Kepler Cheuvreux

 


Update 09:30 uur: Griekenland, Unilever, ASML en TomTom

Niet dat u iets van nederigheid merkt bij alle roeptoeters van toen - ik noem geen namen, u weet ze - die in 2011 en 2012 zeker wisten dat Griekenland uit de euro en failliet ging. U kunt uren ja maar, ja maar doen over de ECB et cetera en heel veel en heel goede argumenten hebben dát, maar het stáát er wel.

Nog een gevalletje always expect the unexpected? BlackRock in de Unilever CFD's?! Goed gespot. Ik heb zelf geen idee hoe en wat. Willem oppert wellicht een goed idee en als u het weet, zeg het ons in de comments.

Hier het bewijs, geplukt van de AFM-site. Wat een raar gezicht, zeg. Nu maar hopen dat onze pensioenfondsen niet op ideeën worden gebracht in de hoop hun dekkingsgraden een beetje te pimpen :-) Of zijn die nu als met turbo's TomTom met de hoogste hefbomen aan het gooien? 

Nog meer always expect the unexpected? Dat ASML nu +2,4% doet en TomTom -2,5%, nu alweer -0,9% na een 5% hogere opening zag ik eerlijk gezegd ook niet aankomen.

Hier de Tommies:

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 22 sep Dead cat bounce Shell
 2. 22 sep Robinhood? Dan kent u Korea nog niet
 3. 22 sep ING: "Stabilisatie consumptie"

Gerelateerd

libra

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 17 juli 2019 10:29

  A.J. nederigheid zijn wij allemaal.

  De meesten klagen en hebben vaak gelijk. Zolang de klagers mond dood worden gemaakt door 76 bewindslieden en wetten worden aangenomen en een bevolking stil wordt gehouden over armoede, gele hesjes dan lijkt het alsof Europa een welvarend land is.

  Aandacht gaat naar ellende, over sea-watch, maar dat in Europa bijna een kolonie is geworden van Afrika en overvallen en brute verkrachtingen, dat schrijven wij liever niet.

  Griekenland haalt geld op en dat kunnen de meesten van ons ook, ondanks dat in rood staan en 100.000 gezinnen in armoede leven.

  Nederigheid past ons allemaal maar het verzwijgen van de problemen en het betichtten van personen, landen, groepen bevolking dat is ons grootste ellende.

  Kleine groep die klagen zullen de wereld niet veranderen omdat grote groep schrijvers, en financiele instellingen bepalen wat op nieuws komt en wie er geholpen wordt.

  Amerika wordt op handen en voeten gedragen en acties vergoeilijkt omdat wij met zijn allen vinden dat China een gevaar is, omdat dit is wat er naar buiten komt bij schrijvend NL.

  Het draait om geld en om green card, want geen enkel individu wil geassocieerd worden als persoon non grata bij de Amerikaanse ambassade en nooit meer een trip naar Amerika kunnen maken.

  Dat verdenkingen en betichtten binnen een democratie vergoeilijkt wordt is onvoorstelbaar

  Griekenland is failliet en Europa staat niet toe dat ze eruit mogen, zonder consequenties zoals Engeland.
  Kritisch zijn over Europa, dat wordt niet getolereerd of je wordt bespot op Pauw & Jinek.

  Het is wat het is, de propoganda over een aandeel, land, recessie, correctie, EU, Amerika, China bepaald de koers en sentiment en niet de objectiviteit.
  Die was al weg sinds 2008, toen de burgers de schuld kregen van alle ellende en banken en overheid gevrijwaard werden.

6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: libra
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare