Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Sif, goud en Galapagos?

Liveblog: Sif, goud en Galapagos?

Update 13:30 uur: Galapagos?

Een nieuwe all time high en behoorlijk volume op een gestaag oplopende koers: ik kom er niet achter waarom Galapagos zo oploopt. Uiteraard volop reuring op het forum, maar ik zie geen smoking gun. Of het moet zijn, ik lees het op het forum, dat Onno (u weet wie) in Rwanda op safari zou zijn. Of zo. Als de kat van huis is? :-)

Serieus, als ik weet hoe en wat, meld ik me. 

Update 10:45 uur: Sif doet zoef

Het kan niet op met Sif deze week met twee nieuwe opdrachten, waarmee het orderboek aardig volloopt. Nu gebiedt de eerlijkheid om te zeggen dat het werk ook als geroepen komt. Met de stijging vandaag staat het fonds weer boven de introductiekoers van €14 van drie jaar geleden. Geen vetpot dus.

Tot zo ver, want ik kan eerlijk gezegd zelf niet veel met dit aandeel. Beleggen is voor mij iets anders dan gokken of een bedrijf ieder jaar weer voldoende opdrachten krijgt, om het oneerbiedig en populair te zeggen. Dat was vorig jaar niet zo. Sif benutte de helft van haar capaciteit en de koers ging ook doormidden.

Met verbazing zit ik ook naar deze grafiek te kijken. Het is het enige aandeel dat ik zo gauw weet waarbij de meer dan grillige koers minder grillig beweegt dan de nog veel grilligere verwachtingen en waardering. Inderdaad, dat verhoogt de kans om zelf ook gegrild te worden. 

Gelukkig heeft collega Paul er meer verstand en dit is volgens hem de fantasie in het aandeel. Let wel, die eerste opdracht deze week was de eerste voor Sif uit Amerika. Dat kan een doorbraak betekenen. Misschien is dit ook wel de grootste winst voor Sif deze week: er zit weer fantasie in. 

Sif is zowel geografisch (productie op de Maasvlakte) als bedrijfsmatig goed gepositioneerd om het werk op de Noordzee op te pakken. De expertise die het bedrijf reeds in huis heeft en verder uitbreidt kan het vervolgens wereldwijd inzetten.

 


Update 10:00 uur: Goh. Fraude. Weer. En altijd hetzelfde thema

Gewoon blijven proberen hoor met vage goudsites, teakhout, vakantiehuisjes et cetera. Eens moet die 0,1% outperformance met die muur aan extra risico eruitkomen, toch? Kost een paar keer uw gehele inleg, maar u moet er wat voor over hebben, hè? Sorry dat ik zo cynisch ben, maar wie hier anno nu nog intuint...

 


Update 09:45 uur: Potje met Fed

Goedemorgen. Don't fight the Fed, luidt beurswijsheid numero uno:

Wens ik u een prettige beursdag.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 15:00 ING, stroppenpot, dividend en NN
 2. 14:35 Meevallende jobless claims vallen tegen
 3. 14:15 Spannend! Uit mails Jeff, Mark, Sundar en Tim

Gerelateerd

Sif Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Weert=No.1 12 juli 2019 00:07
  Weledele Heer Kamp. Biotech spreekt nu eenmaal tot de verbeelding, evenals de dot-com hysterie 1999.Overal waar een stekker en 1 chip aan zat verdween in de stratosfeer.38% koerswinst per KWARTAAL.Stap je er laat in, dan wordt je inleg gedecimeerd. Soms steekt biotech de kop op, zoals een convertible van Gist-Brocades 800% deed.Echte ziekten liggen buiten hun bereik: Alzheimer, longkanker enz. Ze blijven rommelen in de marge met een extreme burn-ratio.Iets gaat fout en Galapagos kan terug naar 20 Euro-min.En je komt van je lang zal je leven niet meer uit dat verlies.
  Wij mensen (ik ook) hebben geen geloof, maar een vreemd (irreeél) soort bijgeloof.Wij denken rationeel te zijn. Echter niets is minder waar. Daarom kopen we ook staatsloten e.d.Straks een put-spread bij Galapagos kan meer opleveren.
  Dividend is wel degelijk van belang Shell en zooooooooo. Wokkels keert ook dividend uit, maar loopt te hard op.Analistenconsensus : 58 petoeters, maar staat wel mooi op 65 Euro.??
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Sif Holding 11,400 17:35
  +0,240
  +2,15%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare