Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: VS blijft sterk

TA: VS blijft sterk

De Europese beurzen hebben de laatste dagen wat terrein moeten prijsgeven en zetten de onderkant van de stijgende fase onder druk. De Amerikaanse beurzen liggen er daarentegen nog prima bij en lijken klaar te staan voor een stijging richting nieuwe all-time highs.

AEX index test uptrend

De Nederlandse beurs vormt sinds begin juni een patroon van gematigd hogere toppen en bodems. Dit duidt op aantrekkende vraag. De afgelopen dagen is de index teruggezakt naar de onderkant van het korte stijgende trendje. De opgaande trendlijn dient stand te houden om het gematigd positieve beeld intact te laten.

Als de index weet op te veren vanaf de onderkant van de stijgende fase kan een nieuwe aaval worden ingezet op de weerstand gevormd door de oude toppen van 2018 rond 576,90. Pas als deze weerstand wordt gebroken zal de weg vrij zijn om verder op te lopen.

Dow Jones index wacht op nieuwe impulsen

De Dow Jones index is de afgelopen weken per saldo niet meer veel opgeschoten. De beurs van de 30 grootste fondsen uit de VS maakt pas op de plaats onder weerstand 26.951,81. Deze weerstand wordt gevormd door de oude top van oktober vorig jaar.

Pas na een doorbraak door dit niveau zal er nieuw opwaarts potentieel vrijkomen en mogen er hogere koersniveaus worden verwacht.

Nasdaq Composite index breekt nipt door de weerstand

De Amerikaanse technologiebeurs is gisteren boven de weerstand rond 8.176,08 gesloten. De afgelopen dagen is de index telkens op dit niveau afgeketst en bleek de weerstand te zwaar om te breken. De uitbraak van gisteren is echter nog niet overtuigend genoeg om van een echte doorbraak te spreken.

De komende dagen zal blijken of de bulls genoeg krachten hebben verzameld om de technologiebeurs richting nieuwe all-time highs te laten stijgen. Een overtuigende doorbraak van de weerstand zal het technisch beeld flink verbeteren.

S&P 500 index is al uitgebroken

De S&P 500 index weet als eerste Amerikaanse beurs weer nieuwe all-time highs te noteren. De breed samengestelde index is begin deze maand opwaarts uitgebroken en heeft de stijgende fase al hervat.

De S&P 500 index kan haar weg omhoog vervolgen richting berekend koersdoel 3.300,00. Enkel een terugval onder de top van begin mei zal het technisch beeld wat schade kunnen toebrengen.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
98 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Da Türing 11 juli 2019 10:20
  quote:

  Mr .X. schreef op 11 juli 2019 08:33:


  Vandaag 10 punter..?

  ik weet niet of het vandaag gebeurd. de specialist schrijft er over in de tekst boven. daar staat

  Als de index weet op te veren vanaf de onderkant van de stijgende fase kan een nieuwe aaval worden ingezet op de weerstand gevormd door de oude toppen van 2018 rond 576,90. Pas als deze weerstand wordt gebroken zal de weg vrij zijn om verder op te lopen.

  er staat niet bij waneer
98 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 07:30 TA: Goud op drift 9
 2. 10 jul TA Video: Games, cannabis en blo...
 3. 10 jul TA: AEX maakt uitbraak ongedaan 363
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare