Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Uptrends getest

TA: Uptrends getest

De Europese beurzen nemen gas terug. Maar technisch is het patroon, van telkens 2 stappen vooruit, tegen steeds slechts 1 stapje terug, intact.

Is uw glas altijd halfvol, dan zijn de stijgende trends nog intact. Maar is uw glas doorgaans halfleeg, dan staan de uptrends onder druk.

Feit is dat de Europese beurzen dinsdag de onderkant van stijgende trendkanaaltjes hebben getest en in een enkel geval zelfs gebroken. Vandaag enkele Europese indices.

Nederlandse beurs zakt naar onderzijde opwaarts trendkanaal

Op de grafiek is nog steeds een patroon zichtbaar van hogere toppen en bodems, maar erg krachtig ziet het technische plaatje er niet meer uit.

De recente correctie vindt plaats binnen de opgaande fase. Technisch heeft de AEX-index een stevige barrière rond 576,90 punten (gevormd op 27 juli 2018).

Een koopsignaal treedt pas op indien de AEX-index boven deze horde weet te breken. Dan mogen we een verdere koersstijging verwachten, richting 600-609 punten.

Europees beursgemiddelde test stijgend trendje

Binnen de stijgende trend ligt er weerstand rond 3.596,20 punten (gevormd op 18 mei 2018). De steun bevindt zich rond 3.273,68 punten (de bodem van 8 maart).


Duitse beurs zet steun onder druk

De DAX index in Frankfurt test de steun van 12.435,67 punten (de bodem van 3 mei).

Indien de steun het begeeft, breekt ook het stijgende korte trendje. Dan mag een verdere koersdaling van de DAX index worden verwacht.

Franse beurs verlaat stijgend trendkanaal

De CAC40 index in Parijs heeft de stijgende trend al gebroken. Er ligt een stevige steun op 5.152,30 punten (de bodem van 3 juni).

Beurs van Brussel zoekt voorliggende koerstoppen op

De recente daling brengt de Bel 20 index terug naar het niveau van de voorgaande toppen. Het beeld blijft redelijk positief, zolang de koers boven deze voormalige weerstand weet te blijven.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 10 aug TA: Eerste verbeteringen AEX 100
 2. 07 aug TA: Mogelijke Midkap-uitbraak 265
 3. 06 aug TA: Meer boodschappen 335

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
114 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 NewKidInTown 10 juli 2019 08:34
  quote:

  ren-je-dement schreef op 10 juli 2019 08:05:


  Vandaag dan maar een flinkpuntertje naar beneden? Maar vanavond pas waarschijnlijk over de plas.

  "flinkpuntertje naar beneden" ? Je doet je naam wel eer aan vandaag :-)

  "telkens 2 stappen vooruit, tegen steeds slechts 1 stapje terug" 600 here we come ;-)
 2. forum rang 4 Doptieman 10 juli 2019 10:05
  Wederom in de modus Berekend Horizontaal gekeutel. Dat zorgt namelijk voor maximale beursopbrengsten. ongeveer 70% van de tijd horizontaal gehouden tav :


  Premiesloop premieleegloop van de kortlopende Indexcalls en ook de Indexputs. Allemaal Nep en berekend beter Afblijven of schrijven.
 3. forum rang 7 fred optie 10 juli 2019 10:33
  quote:

  Doptieman schreef op 10 juli 2019 10:05:


  Wederom in de modus Berekend Horizontaal gekeutel. Dat zorgt namelijk voor maximale beursopbrengsten. ongeveer 70% van de tijd horizontaal gehouden tav :


  Premiesloop premieleegloop van de kortlopende Indexcalls en ook de Indexputs. Allemaal Nep en berekend beter Afblijven of schrijven.  dit zit al een maand optieslong en het heeft mij leuk opgeleverd....wat bedoel je met premiesloop? dat opties in tijd minder waard worden is altijd. je moet er wel actief mee handelen anders werkt het nooit.
 4. forum rang 7 fred optie 10 juli 2019 10:38
  quote:

  Doptieman schreef op 10 juli 2019 10:05:


  Wederom in de modus Berekend Horizontaal gekeutel. Dat zorgt namelijk voor maximale beursopbrengsten. ongeveer 70% van de tijd horizontaal gehouden tav :


  Premiesloop premieleegloop van de kortlopende Indexcalls en ook de Indexputs. Allemaal Nep en berekend beter Afblijven of schrijven.  opties schrijven kan ook ja... maar zeer vermoeiend en lastig.. zeker voor de particulier.

  op zich kanje beter opties kopen en er turboos aan plakken.. dat opties die niet in het geld zijn waardeloos aflopen is een feit ja.. altijd zogeweest.

  dat premie verval naar expiratie toe oploopt is ook altijd zo geweest.. eccht geen idee wat je bedoelt..

  ik heb bijna geen opties die in het geld zijn en datmaaktniks uit... mogen nog waardeloos aflopen ook.. als ik in detussen tijd maar genoeg x gescalped heb met de aandelen die ik er aan vast heb geplakt.

  opties zijn lastige instrumenten maar wat jij zegt klopt gewoon weg niet.
 5. forum rang 7 fred optie 10 juli 2019 10:40
  opties schrijven en niet weten wat je moet doen is het aller aller linkste wat er is.. dat is alleen voor de semi prof of prof belegger die heel gedisciplineerd is... en dan bedoel ik heel erg gedisciplineerd en precies dat doet wt hij moet doen... ik raad het de beleggers op dit forum af!
114 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare