Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: BAM, Sif, ABN en ING

Liveblog: BAM, Sif, ABN en ING

Update 15:45 uur: De banken weer

DB? Ik zou het anders niet weten.

Al van even eerder vandaag: het gaat nog wel even duren voordat alles weer normaal is bij DB. Wat is eigenlijk alles normaal bij DB?

 


Update 11:45 uur: MSCI verslaat MSCI

Zelfs als u dus de best lopende MSCI-indices heb gekocht, hebt u toch nog het verkeerde MSCIproduct gekozen, wedden? Ik wist eerlijk gezegd niet dat Morgan Stanley Capital International, zoals MSCI voluit heet, een aandeel was. En wat voor een aandeel, hoe groot het is (maatje Adyen) en hoe hard het gaat.

Nog een mooie grafiek, prachtig hoe die lijntjes samen oplopen.

Niettemin zou ik nu niet blind in het fonds hollen. U ziet de waardering snel oplopen. De verwachtingen zien er keurig uit voor een financial met unieke business - dat zijn die indices en de macht om landen developed, emerging of fronteer te noemen - maar lijken te laag om zo'n snelle stijging te blijven rechtvaardigen.

 


Update 11:45 uur: Sif goes USA

Nog het beste nieuws aan die mooie opdracht voor Sif is, dat het de eerste Amerikaanse opdracht is. Wellicht dat de koers daarom zo hard gaat vandaag, er zit in één klap weer fantasie in het aandeel.

Schakel ik nog even terug naar dit voorjaar, toen de CEO voor €100.000 bijkocht. De bodem op €8,72 had hij ook gemist, maar er staat nu een mooi rendement. Of er verband is met die opdracht vandaag? Dat lijkt me vergezocht. Natuurlijk wordt zo'n contract niet in één dag gesloten, maar dit is wel erg lang.

Toch kan het misschien geen kwaad om als Sif-volger goed op zulke transacties te letten. Het is bij dit bedrijf alles of niks, hollen of stilstaan en vallen en opstaan met opdrachten en wie hebben daar betere kijk op dan de bestuurders zelf? De Amerikaanse opdracht komt trouwens als geroepen. Dit is de hele koershistorie.

 


Update 10:15 uur: BAM

Advies: KBC heeft het al gezien en serveert BAM af. De bank spreekt van een ernstige klap voor het vertrouwen en gaat haar prognoses verlagen. Verder:

  • AkzoNobel: verlaagd naar sell en naar €70 van €95 - Citigroup
  • Heineken: naar €98 van €95 - Citigroup
  • Euronext: naar €72 van €56,90 - Citigroup 
  • Randstad: naar €37 van €35 - Deutsche Bank
  • AMG: starten met buy en €42 - Bank of America Merrill Lynch
  • BAM: naar houden van kopen en naar €3,75 van €4,50 - KBC
  • Besi: naar €22 van €24 - Deutsche Bank
  • Euronext: naar €70 van €68 - HSBC

Laat ik dan meteen maar even doorgaan over BAM. De koers blijft niet onopgemerkt vandaag, zeg maar. Lage marges, grote risico's: zelf ben ik niet zo'n fan van bouwers. Dat blijkt vandaag eens te meer. Dan denkt u dat u met die Zeesluis IJmuiden intussen alles hopelijk wel hebt gehad, en dan oh nee, weer dit.

Dit zijn de schattingen, die toch al niet echt overhouden, tot vandaag en in ieder geval KBC gaat verlagen. De rest laat nu ook de excels bulderen, geloof maar.

Dat KBC gaat verlagen weegt, want er zijn maar zes analisten die het aandeel volgen, volgens Reuters:

De omzet- en winstrust leek juist een beetje teruggekeerd bij BAM met mooi oplopende lijntjes, hoewel de winst nooit hard genoeg kan gaan. Enfin, u mag zelf concluderen of BAM de hoogconjunctuur heeft verknald. Wat de toekomst betreft? BAM heeft de Afsluitdijk scherp aanbesteed, dat vind ik zelf ook een groot risico.

Ik hoop van harte dat mijn scepsis misplaatst is, maar BAM heeft zijn trackrecord wel tegen.

Nog een keer het woord vertrouwen in combinatie met... Onze Nico is ook niet te genieten vandaag.

 


Update 10:00 uur: Griekenland vs VS

De Grieks-Amerikaans spread is mijn verzinsel, maar het staat er wel. Hoeveel meer bewijs wilt u nog dat het voorspellen van toekomst en koersen niet veel zin heeft. Dit had ten tijde van de EU-crisis begin dit decennium niemand, maar dan ook niemand voorspeld. Net als de huidige bull market. Niemand. Waarvan akte.

Tijdens die crisis waren het trouwens vooral de Duitsers die de Grieken de duimschroeven aandraaiden. Alsof de duvel ermee speelt, ook in het Duitse bancaire is er vandaag nieuws zoals u weet... Weet u waarom voorspellen zo vaak fout gaat? Dat is altijd logisch redeneren. Daar doet de beurs niet aan.

Intussen lijkt Griekenland echt een andere regering te krijgen:

 


 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. dePool83 8 juli 2019 11:47
    Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

    Note 2 redactie:

    Het linkje naar Arend-Jan's actuele posities werkt niet. Lekker transparant ;-)
  2. forum rang 4 Erny 8 juli 2019 17:27
    Tja, de Europese banken. Het is toch inmiddels wel duidelijk dat die voorlopig geen toekomst meer hebben. Daar zijn ze het in de USA al langer over eens. www.cnbc.com/video/2019/07/08/europea...
    Er is sprake van een bankencrisis, want zo mag je dat inmiddels wel noemen, dacht ik zo. Banken zitten nog overvol met slechte leningen, rentes blijven laag, marges blijven onder druk staan, etc. etc.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links