Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Post, Tom2, Beter Bed en Pharming

Liveblog: Post, Tom2, Beter Bed en Pharming

Update 16:55 uur: Beurs en mode

Oh ja, de Amerikaanse staatsschuld, die hadden we ook nog. Typisch. Bij alle landen geven we die in percentage van het BBP, behalve de VS. Zeg maar waarom. Enfin, die schuld is 104,1% van het BBP. Dat is heel veel, maar met 2% rente, 1,7% inflatie en 3,1% BBP-groei is dat op papier te bedruipen.

Die schuld vind ik zelf typisch een voorbeeld van hoe modegevoelig risico's op de beurs worden gewogen. In het vorige decennium was Twin Deficit zelfs een heuse beursterm: het tekort op begroting en handelsbalans. De VS was verloren, als niet snel... De commentaren destijds hierop kunt u uittekenen.

Dat Twin Deficit is nu veel groter dan toen en zelfs ooit, maar niemand op de beurs hoort u er over. Commodities is ook zoiets, mooiste voorbeelden zijn olie en goud. Zie goud: laaiend hot tien jaar geleden, de laatste jaren keek niemand er naar en nu is het weer hip. Olie kan er ook wat van. Soms jaren niks en dan ineens.

En wat dacht u van de dollar zelf? Die staat ook regelmatig ter discussie. We zitten intussen 75 jaar na Bretton Woods en de munt still rules the world, toch? In ieder geval de financiële markten. Dat is geen mode meer te noemen.

 


Update 16:35 uur: De grootste banken

Ga maar kijkem, de Top 4 is Chinees en er zit niet één EU bank in. Bij lange na niet zelfs.

 


Update 15:45 uur: The broker who saved America

Kent u dit onbekende, maar prachtige verhaal? Inderdaad, hoe een handige broker precies op de goede momenten voor de financiering van de Amerikaanse troepen zorgde.

 


Update 15:30 uur: ECB

Iets wat we nog nergens hebben gezien, gehoord of gelezen, is hoe er binnen de ECB is gereageerd op de voordacht van Christine Lagarde als president. Aan deze quotes van Olli rehn te zien zijn ze druk bezig een basiscursje centraal bankieren in elkaar aan het fietsen... en alvast de richting aan het wijzen voor Lagarde?

 


Update 15:00 uur: PostNL, Beter Bed en Pharming

De inspiratie is ver te zoeken in Amsterdam, maar in de hoek van PostNL is het wel weer bal. Eens te meer de vraag: hebben we de bodem gezien? Als u ja denkt moet u echt niet meer te lang wachten, dunkt me. Eens te meer, er is echt wel een fundamenteel verhaal, zie onze beleggersdesk met dit kundige stuk.

Op de Lokale Markt staat een ook - en dat is nog zacht uitgedrukt - afgestraft aandeel te stralen: Beter Bed. Ook hier geldt dat u mag gokken - want dat is het - of de bodembel heeft geklonken. Het verhaal is echter compleet anders bij Beter Bed, want er is even geen fundamenteel verhaal. Het is een black box.

Off-topic, maar vooruit, ik zie het toevallig voorbij komen. Er zit ineens een stijging op volume in Pharming.


Update 11:00 uur: Potentie in energie-aandelen.

Analisten denken dat de meeste upside zit in energie-aandelen. (NK)

 


Update 10:30 uur: America First

Sinds de crisis zijn de Amerikaanse indices niet meer bij te houden. Opvallend dat de opkomende markten zo achterblijven. In een bull market zouden dit soort aandelen het toch aanmerkelijk beter moeten doen. Waarschijnlijk heeft het met de aantrekkende dollar te maken. Zoals bekend lenen bedrijven uit opkomende landen veelal in dollars (NK).

 


Update 09:30 uur: De beurs is stom. Momenteel dan. Vind ik

Als u tussen de regels door in mijn stukjes een bias meent te ontwaren: dat klopt. Ik ben niet blij met deze beurs. Ik zie liever de economische cijfers, omzetten, winsten, marges, cash flows, dividenden en outlooks snel stijgen dan de koersen. Die haken altijd vanzelf wel aan. Andersom is dat een heel ander verhaal. Of dat kan het zijn...

Ter relativering, want toppen en all time highs of niet: de beurs is weleens veel en veel duurder geweest met veel minder yield. :

 


Update 09:15 uur: Advies

Zowel TomTom als Beter Bed krijgen een downgrade. Kepler Cheuvreux vindt het wel even mooi geweest met het koersfeest bij Tommies en KBC trekt een kussen over zijn hoofd bij Beter Bed.

 • NN: naar €42,50 van €45 - Kepler Cheuvreux
 • Wolters Kluwer: naar €69 van €63,50 - Credit Suisse
 • Flow Traders: naar €32 van €35 - Kepler Cheuvreux
 • Signify: naar €27 van €24 - Kepler Cheuvreux
 • TomTom: naar hold van buy (€10,25) - Kepler Cheuvreux
 • Beter Bed: naar hold van buy en naar €2,50 van €6,50 - KBC

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:05 Veel dividend en dogecoin steelt show 6
 2. 13 mei Waarom die bitcoin-tweet van Elon Musk een game changer kan zijn 8
 3. 13 mei Het is rood voorbeurs en rapen zijn gaar bij de coins 6

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Snugger 4 juli 2019 12:55
  Wat is er stom aan de beurs, en welke beurs….
  Loopt zeker niet zoals rationaliteit aangeeft dat het zal moeten lopen?
  Maar dan is de beurs niet stom, dan ben je zelf ietwat doofstom voor diezelfde beurs! Want zeg nou eerlijk, hoe diep duik je eigenlijk in het verloop van haar, het stuk psychologie laat je links liggen...
 2. forum rang 5 Snugger 4 juli 2019 16:48
  quote:

  crux schreef op 4 juli 2019 16:20:


  De beurs in de VS is vandaag gesloten, maar de S&P 500 Future is vandaag om 13 uur voor het eerst in de historie door de 3000 punten gegaan.
  En die staat nu op 3002, moet nog 10 puntjes afleggen en dan staat er wederom iets op de rol, een 100% Fib. exstension. Pakt meestal niet zo gunstig uit in/voor een opgaande markt...
 3. Slim Cheng 4 juli 2019 21:24
  quote:

  Snugger schreef op 4 juli 2019 16:48:


  [...] En die staat nu op 3002, moet nog 10 puntjes afleggen en dan staat er wederom iets op de rol, een 100% Fib. exstension. Pakt meestal niet zo gunstig uit in/voor een opgaande markt...

  Klinkt voor mij als een koop signaal. Met al het slechte nieuws en vrees, en dat het "meestal" niet zo gunstig uitpakt, komt er heel veel dom short money. Misschien slim, maar geen stamina om de weg up (misschien wel 25%) alvorens de daling te weerstaan.
 4. forum rang 5 Snugger 4 juli 2019 22:09
  quote:

  Slim Cheng schreef op 4 juli 2019 21:24:


  [...]
  Klinkt voor mij als een koop signaal. Met al het slechte nieuws en vrees, en dat het "meestal" niet zo gunstig uitpakt, komt er heel veel dom short money. Misschien slim, maar geen stamina om de weg up (misschien wel 25%) alvorens de daling te weerstaan.
  Beeldspraak wordt dus niet begrepen… Rond/op 100% Fib. extension komt een correctie neerwaarts, klein dan wel groot, is duidelijker natuurlijk!..
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: ECB

Gerelateerde instrumenten

 1. Beter Bed Holding 6,180 15:58
  -0,210
  -3,29%
 2. NN Group 43,870 15:59
  +0,980
  +2,28%
 3. Pharming Group 1,009 15:59
  +0,020
  +2,01%
 4. PostNL Koninklijke 4,376 15:58
  +0,075
  +1,74%
 5. SIGNIFY NV 50,440 15:59
  +0,240
  +0,48%
 6. TomTom 7,090 15:57
  +0,010
  +0,14%
 7. Wolters Kluwer 77,740 15:59
  +0,100
  +0,13%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare