Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: It's the economy, stupid?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. putter 2 juli 2019 09:47
    Geniet ervan zo lang het nog gaat en kan, Amerika gebruikt het handels conflict voor wisselgeld als zij Iran gaan aanvallen en China zich dan afzijdig ervan houdt zodat Amerika/Israel zijn gang kan gaan. Dit gaat binnen een paar maanden gebeuren. In cowboyland Amerika zullen ze dat prachtig vinden, de rest van de wereld zeker niet, dus hoe gaat dat eindigen? Wees gewaarschuwd. De uitkomst van het elkaar ontmoeten was vanuit dit perspectief op voorhand voorspelbaar, past in het plaatje.
  2. Brievenbus 2 juli 2019 10:47
    AMSTERDAM - De fusie van PostNL en Sandd gaat door, ook al geeft mededingingstoezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) geen goedkeuring. Dat verwachten analisten van KBC Securities en ING. Zij reageren op een bronnenbericht van De Telegraaf dat de ACM waarschijnlijk niet gaat instemmen met de samensmelting.

    Volgens KBC slaan de twee bedrijven naar verwachting tegen het einde van dit jaar de handen ineen. Zij houden wel rekening met enige vertraging. In dat geval vindt de fusie uiterlijk februari volgend jaar plaats, schat KBC. Analisten bij ING benadrukken dat de tijdsbepaling van de fusie nog omringd is met onzekerheid maar rekenen op zijn vroegst op het laatste kwartaal dit jaar. Dat zou nog kunnen uitlopen tot het eerste kwartaal van volgend jaar.

    Zowel KBC als ING vindt het niet verrassend als de ACM geen toestemming zou geven. De overheid kan desondanks de deal goedkeuren, menen de marktvorsers.

    Besluit
    Volgens de ACM zelf is er overigens nog geen besluit genomen. Een woordvoerder van de toezichthouder sprak het bronnenbericht in een reactie tegen. Het is volgens hem ook nog onduidelijk wanneer de ACM over deze kwestie meer informatie naar buiten gaat brengen.

    KBC heeft een buy-advies op PostNL met een koersdoel van 3,40 euro. ING hanteert eveneens een buy-advies met een richtprijs van 3 euro. Het aandeel stond omstreeks 10.00 uur 2,5 procent lager op 1,48 euro. Daarmee was PostNL de grootste daler in de MidKap.
  3. privee 2 juli 2019 12:06
    @ Arend Jan Kamp

    Nav citaat uit hierboven:
    De simpele logica luidt: mindere economie = minder omzet en winst(groei) voor bedrijven = lagere koersen en misschien wel minder dividend. Duiden daar vooral de extreem lage rentes momenteel ook op? Beurzen en logica is echter niet altijd een logische combinatie en voor inprijzen is er ook geen beursreglement beschikbaar.

    Leuk stukje van MarketWatch vanochtend over winst recessies en koers reactie hierop.

    www.marketwatch.com/story/this-is-one...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links