Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Wat een beursdag!

Liveblog: Wat een beursdag!

Update 17:00 uur: rentes en bitcoin

Nog meer berichten van het front, want wat gebeurt er veel. Zie hieronder al. U denkt dat aandelen hard gaan? Dan hebt u vandaag vastrentend nog niet gezien. Het. daalt. Maar. Door.

Ik krijg nu natuurlijk van alle kanten te horen dat bitcoin nooit een bubbel, was, is en wordt en alleen maar de toekomt heeft. Het zal. Mijn advies: hanteer harde stoplosses en ga eigenlijk alleen glad achter uw schermen weg.

 


Update 16:15 uur: S&P 500 en ISM Index

Goed...

... en minder goed nieuws van de Big Board?

Hier de hele historie, de index heeft een reputatie. Dit is precies de reden waarom de hele wereld inkoopmanagersindices is gaan bijhouden.

 


Update 15:15 uur: Het Wonder van Tesla

Ik sta paf, Niet alleen dat die Tesla 3 de meest verkochte auto bij ons is, maar...

 


Update 13:00 uur: Unilever

Unilever heeft de notering van de certificaten opgeheven. In de plaats daarvoor krijgt elke aandeelhouder weer een aandeel Unilever met een andere isincode. De nieuwe isincode wordt NL0000388619. Het tickersymbool van het nieuwe aandeel wordt omgekat van UNIA naar UNA, wat ook de naam was van het oude certificaat.

Door wat probleempjes qua regelgeving was het niet meteen mogelijk de goede tick size te introduceren, vandaar dat Unilever vandaag met sprongetjes van €0,20 omhoog of omlaag gaat. Dit wordt zo spoedig mogelijk verholpen en dat is een kwestie van uren of dagen. Bij deze deze uitleg, want... 

... de koers van Unilever doet een beetje vreemd vandaag...?

 



Update 10:30 uur: Pensioenen

Ze mopperen nooit, maar ik weet het van mijn eigen ouders, die bij het ABP zitten. Al jaren zijn ze niet geïndexeerd en met al die oplopende kosten, bijdrages en taxes wordt dat hoe langer hoe meer merkbaar. Niet alles kan meer zomaar. Hoe staat u ervoor, want er zitten ook hier op IEX de nodige pensionado's.

Het is een heel verhaal van het CBS met nog meer plaatjes en data, ofwel ga zeker even kijken. 

Inkomen is één, maar er is ook nog zoiets als vermogen en met name dit is natuurlijk wat ouderen van jongeren onderscheidt. Niet meer? Dit plaatje valt mij eerlijk gezegd zwaar tegen, met de stijgende aandelen- en obligatiekoersen en huizenprijzen van de laatste jaren en zelfs het laatste decennium.

 


Update 10:15 uur: Domper Kiadis

U hebt er vast ook wel eens eentje voorbij zien komen. Een willekeurige Amerikaanse biotech die -90% gaat, omdat op het allerlaatste moment (Fase III ofzo) een medicijn wordt afgekeurd. De truc voor u is om in een vroeg stadium, voor alle onderzoeken, een biotechje op te pikken, dat wél een middel in de markt weet te zetten.

Dan bent u normaal gesproken in één klap binnen, hoewel ik niet denk dat velen de hele rit van veelbelovende upstart biotech tot volwaardige biofarmaceut buy & hold (durven of kunnen) uitzitten. Dat alles-of-niksprincipe is wat biotechs zo onweerstaanbaar verleidelijk maakt. En nu kan ik niet langer om Kiadis heendraaien.

Collega Martin trekt een zuur gezicht en maakt duidelijk dat het ook écht vertraging is. Wel kosten in al die maanden, maar geen omzet. Dure grap.

De verdere vertraging van de marktintroductie van ATIR101 is slecht nieuws, vooral omdat niet duidelijk is waarom de EMA aarzelt met toestemming en reden ziet voor een extra tussenstap.

NIBC gooit zelfs de handdoek al. De bank verlaagt haar advies naar sell van hold en naar €5 van €8. Wat een domper, sterkte en veel wijsheid gewenst Kiadis. 

 


Update 10:05 uur: Hello hello, I don't know why you say goodbye, PMI

Die van Nederland vindt u gedetailleerd hieronder, Wat moet ik hier verder van zeggen? H2 2019 begint met een domper.

 


Update 09:45 uur: ASML, ASMI en Besi

Ja hoor, Veldhoven weer. Het staat er gewoon.

Het zijn inderdaad de chippers die 't 'm doen vandaag op de internationale beurzen. En waarom dan wel?

01 Jul - 09:02:45  [RTRS] - EUROPEAN SEMICONDUCTOR STOCKS JUMP AFTER AFTER TRUMP-XI AGREE TO TRADE TRUCE, ALLOW HUAWEI TO BUY U.S. PRODUCTS

Dat jumpen mag u wel zeggen, hier de opening van:

01 Jul - 09:03:53  [RTRS] - AMS  AMS.S UP 10%, INFINEON  IFXGn.DE +7%, STMICRO  STM.PA +6%, BE SEMICONDUCTOR  BESI.AS +6%

ASMI springt er ook uit en schurkt ook al tegen haar all time high aan. Het fonds had natuurlijk voorbeurs ook nog een vrolijke schikking te melden. En die telt. Reuters:

The settlement agreement was not included in our Q2 2019 guidance as published on April 24, 2019, and will positively impact ASMI's sales and bookings in Q2 2019 with an amount of approximately US$115 million, or approximately €103 million.

Voor Q2 wordt €235,33 miljoen omzet verwacht, het geeft een beetje een idee van orde van grootte. Mooie meevaller.

Besi gaat ook lekker, maar voor een all time high moet u nog maar een keertje terugkomen. Ik moet de grafiek zelfs naar twee jaar oprekken voor compleet beeld. 

 


Update 09:15 uur: Nevi PMI valt tegen

Als ik snel uit het blote hoofd mag interpreteren: consumptie nog op peil, investeringen lopen terug?

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Shortgala 1 juli 2019 16:51
    AJK, hieronder de completering van je slagzin:

    Intussen dalen de rentes 'gewoon' door en worden weer met stip all time lows genoteerd. Frankrijk yieldt nu ook negatief en ook België nadert nulpunt. Maak de volgende slagzin af: Als ook de Italiaanse 10 jaars negatief wordt, worden alle pensioenen met zekerheid gekort.
  2. forum rang 4 efreddy 1 juli 2019 19:24
    Mijn advies: hanteer harde stoplosses en ga eigenlijk alleen glad achter uw schermen weg.

    Heb nog nooit dergelijk soort advies gevolgd en ga dat ook nu niet doen,heb ook nog nooit een stop loss gebruikt bij Bitcoin en ik kan gerust de koers een behoorlijke tijd volstrekt negeren,wat ik wel weet is dat de daling nog onvoldoende was om mijn aankooplimiet 8632 € waarop ik bijkoop te behalen,hoogste koers laatste 24 uur in € bij kraken was 10077 en laagste 8807.
  3. [verwijderd] 1 juli 2019 20:48
    quote:

    efreddy schreef op 1 juli 2019 19:24:

    Mijn advies: hanteer harde stoplosses en ga eigenlijk alleen glad achter uw schermen weg.

    Heb nog nooit dergelijk soort advies gevolgd en ga dat ook nu niet doen,heb ook nog nooit een stop loss gebruikt bij Bitcoin en ik kan gerust de koers een behoorlijke tijd volstrekt negeren,wat ik wel weet is dat de daling nog onvoldoende was om mijn aankooplimiet 8632 € waarop ik bijkoop te behalen,hoogste koers laatste 24 uur in € bij kraken was 10077 en laagste 8807.
    Dat kun je amper wat noemen qua bereidheid tot aankoop, er zo ver vandaan zitten. Of je hebt niet door tot hoe ver daling zal gaan, of bent niet erg zeker van je zaak… Beiden waarschijnlijk, maar dat past dan weer niet bij het negeren van de koers… Vreemd verhaal, probeer een volgende keer eens koopstop, kijken of dat zoden aan de dijk zet!
  4. forum rang 4 efreddy 1 juli 2019 22:03
    quote:

    Snugger schreef op 1 juli 2019 20:48:

    [...] Dat kun je amper wat noemen qua bereidheid tot aankoop, er zo ver vandaan zitten. Of je hebt niet door tot hoe ver daling zal gaan, of bent niet erg zeker van je zaak… Beiden waarschijnlijk, maar dat past dan weer niet bij het negeren van de koers… Vreemd verhaal, probeer een volgende keer eens koopstop, kijken of dat zoden aan de dijk zet!

    Ik beleg op mijn manier en moet helemaal niets proberen,ik hoef ook geen advies van iemand die op iets boven de 5000$ beweerde dat er nog 5000$ van de koers zou gaan en op 8000$ wat ook nog lager is dan de huidige koers een hoofd en schouder in de koersvorming zag en overtuigd was van een daling.
    Ik kan gerust de koers negeren en wat jij ver vandaan noemt kan op betrekkelijk korte tijd dichtbij zijn bij BTC.
    Toen ik op 22 juni aan 9299€ gedeeltelijk verkocht betrof dit een order die al meer dan 1 jaar instond en dus ook enkele maanden geleden toen BTC nog maar iets boven de 3000 € noteerde,ik lag nog rustig te maffen in mijn bed toen de verkoop doorging.

    12 uur later werd er een groter aantal BTC teruggekocht aan 8802 € voor een lager bedrag in € .
    Hoezo strakke stop losses en ga alleen glad van uw scherm weg?
  5. [verwijderd] 2 juli 2019 00:34
    quote:

    efreddy schreef op 1 juli 2019 22:52:

    En natuurlijk weet ik niet hoe ver een daling zal gaan en de daarop volgende stijging anders had ik zeker een aankooplimiet op 8807.1 € gezet i.p.v op 8632 € en kon ik erna een verkooplimiet van minstens 9329.6 € tegenover zetten want dit is daarna toch zeker al behaald.
    Beetje prutswerk wat je schrijft. En wat je doet, ook nog 's...
  6. forum rang 4 efreddy 2 juli 2019 00:53
    quote:

    Snugger schreef op 2 juli 2019 00:34:

    [...] Beetje prutswerk wat je schrijft. En wat je doet, ook nog 's...
    Dergelijke commentaar komt van een prutser die hoofd en schouders ziet waar ze totaal niet zijn en stellig beweerde dat de BTC ging dalen net voor een serieuze stijging.

    Prutswerk of niet maakt bovendien totaal niet uit,wil men winst maken met beleggen moet men aan hogere prijzen verkopen dan men heeft gekocht en aan lagere prijzen kopen dan men heeft verkocht.

    Liever prutswerk die wat oplevert dan zogenaamd serieus werk waarmee verlies word gemaakt.
  7. [verwijderd] 2 juli 2019 14:59
    quote:

    efreddy schreef op 2 juli 2019 07:37:

    [...]

    Hoezo er zo ver vandaan zitten?
    Aankooplimiet vandaag om 7u 27min 15sec bereikt.
    Als mij zoiets zal gebeuren, geen fill binnen bepaald tijdsbestek, gooi ik 'm eruit, dan was de visie niet goed..Dat jij 'm laat staan moet je zelf weten natuurlijk, maar vind het wel opmerkelijk, geeft een beetje het idee van de balletjesafwachter….
    Kost wat kost long, of short, gaan, slim denk je?
  8. forum rang 4 efreddy 2 juli 2019 18:52
    quote:

    Snugger schreef op 2 juli 2019 14:59:

    [...] Als mij zoiets zal gebeuren, geen fill binnen bepaald tijdsbestek, gooi ik 'm eruit, dan was de visie niet goed..Dat jij 'm laat staan moet je zelf weten natuurlijk, maar vind het wel opmerkelijk, geeft een beetje het idee van de balletjesafwachter….
    Kost wat kost long, of short, gaan, slim denk je?
    Nee,dit denk ik niet,dit weet ik zeker,jij zegt dat de visie niet goed was maar we staan nu wel hoger.
    Dat jij geen geduld hebt wanneer je een order plaatst moet je natuurlijk ook zelf weten.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links