Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Wapenstilstand

Liveblog: Wapenstilstand

Update 15:50 uur: Vastgoed in de lift

De rentes blijven dicht bij huis, maar dat geldt niet voor de vastgoedfondsen. Unibail Rodamco (+2,1%), Eurocommercial Properties (+2,0%), Wereldhave (+1,9%) en Vastned (+2,0%) kiezen allemaal het juiste pad. 

Dat is over het hele jaar genomen wel anders. Daar waar alle Europese indices omhoog spuiten, is niemand geinteresseerd in winkelvasgtoed. Hieronder de jaarrendementen van de belangrijkste van de winkelvastgoedfondsen:

Unibail Rodamco (-4,2%)

Eurocommercial Properties (-13,2%)

Wereldhave (-16,3%)

Vastned (-9,8%)

Hoge dividendrendementen

Er is veel twijfel in de markt of winkelvastgoedfondsen de huurinkomsten op peil kunnen houden. Winkeliers hebben natuurlijk veel last van de concurrentie van online webshops. Dit resulteert in hoge dividendrendementen. 

1. Wereldhave (11,1%)

2. Eurocommercial Properties (+9,5%)

3. Unibail Rodamco (8,6%)

4. Vastned (7,4%)


Update 15:05 uur: Wapenstilstand

De analisten van grote Amerikaanse zakenbanken verwachten nog geen deal op de G20-top. Zij gaan uit van een wapenstilstand, waardoor de importtarieven de komende tijd niet worden verhoogd (NK).


Update 14:30 uur: Draghi for President?

Zou Mario Draghi een goede kandidaat zijn om Juncker op te volgen als voorzitter van de Europese Commissie?


Update 14:15 uur: Dow Jones +7%

Met een rendement van ruim 7% deze maand, kan het zomaar de beste junimaand worden sinds 1938 voor de Dow Jones. CNBC denkt dat vooral de hoop op een goede afloop van de G20-top de belangrijkste trigger is.


Update 13:45 uur: Altice speert omhoog

De grote uitschieter van de dag is Altice met een plus van 6,8%. Het gehele jaar ligt het aandeel er al goed bij op de beurs. Met een winst van 86% is de kabelaar de topper onder de AMX-fondsen.

Er zijn verschillende redenen waarom de koers dit jaar omhoog spuit. Belangrijk is het gunstige renteklimaat. In de loop van 2019 zien we de vergoedingen van obligaties steeds verder dalen. Zoals iedereen weet heeft Altice een schuld waar een paard de hik van krijgt. Dan is een lage rente wel zo prettig natuurlijk.

Verder stijgt het aantal klanten gestaag. In het eerst kwartaal steeg het aantal abonnees met zo'n 6 á 7%. Daar komt bij dat het bedrijf vooralsnog aan de eigen verwachtingen weet te voldoen, namelijk een omzetgroei van 4% in Frankrijk en een ebitda van €4 miljard. Die hoge ebitda is van groot belang, omdat deze nodig is om de rentelasten te kunnen betalen. 

Altice
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Ondanks dat beursjaar 2019 uitstekend verloopt, is het aandeel Altice de afgelopen twee jaar per saldo gedaald. Vooral veel beweging dus, maar weinig rendement (NK). 


Update 13:20 uur: Lagere groei in 2019

De analisten van ING zijn door het handelsconflict tussen de VS en China iets voorzichtiger over de Nederlandse economie. De groeiverwachting voor 2019 wordt verlaagd naar 1,7% (NK).


Update 12:35 uur: AkzoNobel

Live in actie nog wel! Maak er wat moois van AkzoNobel. Kan een mooi visitekaartje zijn.

 


Update 11:15 uur: Halfjaarlijstjes

Ja, dat was me wat. Zo kan u het ook bekijken. Even geheel terzijde: ooit pollden we hier op IEX wat u het meest is bijgebleven van 1987. Met stip op één: Mél & Kim, daarna op respectabele achterstand de aandelenkrach van dat najaar.

Serieus, vanavond om 22:00 uur zit H1 2019 er op en dit zijn zomaar wat scores over dit jaar. En wat voor jaar! Gemiddeld doen aandelen 7% total return per jaar sinds 1800 of 1602. De laatste vijftig jaar doen ze 10% bruto. Mooi beursjaar dus. Een heel mooi beursjaar zelfs. Ondanks alles. Maar is dat weleens niet zo?

A bullmarket has to climb a wall of worry...

Alles in is eigen valuta en zonder herbelegd dividend, puur prijs dus. 

  • AEX +14,6%
  • AEX Total Return Index +17,3%
  • AMX +20,6%
  • AScX +10,2%
  • Eurostoxx 600 +13,2%
  • DAX 30 +16,9%
  • Bel 20 +8,8%
  • CAC 40 +16,3%
  • SMI 30 +16,6%
  • FTSE 100 +10,2%
  • Dow Jones +15,3%
  • S&P 500 +18,0%
  • Nasdaq Composite +20,1%
  • Nasdaq 100 +21,0%
  • Russell 2000 +14,7%
  • SOX +26,1%
  • Nikkei 225 +6,3%
  • Hang Seng +10,4%
  • Shanghai Composite +20,2%
  • RTS +30,3%
  • BSE 30 +9,4%
  • Bovespa +14,6%
  • MSCI World Index +15,0%
  • MSCI Emerging Markets Index +10,4%
  • WTI +30,0%
  • Brent +26,9&%
  • Goud +10,3%
  • Bitcoin +220%
  • Nederlandse tienjaars rente -143,8% (minus 50 basispunten)
  • Duitse tienjaars rente -228,1% (minus 56)
  • Amerikaanse tienjaars rente -25,8% (minus 69) 

 


   

Update 10:15 uur: Traton, Uber en Fastned

Nee, het publiek staat nog niet op de banken. Wat een verschil met al die Amerikaanse beursgangen en die ene kleine bij ons, weet u wel.

Hoe is het eigenlijk met Uber, om de meest spraakmakende beursgang van dit jaar te noemen? Dat beweegt braaf aan het handje van mama S&P 500. Maar de index betaalt wel dividend. En maakt wel winst. En koopt nog weleens een aandeeltje terug. Enfin, bij ons doet Fastned nu -0,36% op €16,66. Valt mij nog mee.

Helaas, hier ook amper data:

Want is Traton duur of goedkoop? Dit is alles wat ik heb en voor zover ik kan zien doet het aandeel geen dividend?! Lijkt me sterk. Reken maar uit, het fonds doet nu krap 12 keer de winst. Dat lijkt goedkoop, maar VW zelf (6,6 keer), BMW (7,9) en Daimler (7,3) zijn veel goedkoper.

 


Update 10:00 uur: ASML

Het is een beetje ongemerkt gegaan, maar het staat er wel. En die all time high kan zo op het bord staat, als er bijvoorbeeld spierwitte rook uit Osaka komt. Moraal van dit verhaal: let op winsten, niet op headlines. 

 


Update 09:40 uur: Apple en Ive

Misschien waren wijlen Steve Jobs en vormgever Jony Ive wel de enige echte Applegenieën, en daarom is het zéker beleggingsnieuws dat hij vertrekt. Of het is een volgende, logische stap in het proces dat Apple een gewoon bedrijf aan het worden is. Zo lang het maar een mooi aandeel blijft?

En dit is alleen nog maar het instapmodelletje, de prijsgrafiek.

 


Update 09:30 uur: Over zeehond en Tour

Goedemorgen, eerst maar even wat ongein en need & nice to knowdingen op deze nog saaie beursdag. Verhip, we hebben een beursgorilla en beursdolfijnen, maar geen beurszeehond. Waarom is dat? Misschien is dit een goede kandidaat.

Zit u ook al te hannessen? Ik kom er ook al niet uit. Er zijn er wel tien die dit jaar de Tour kunnen winnen. Het selecteren van renners is net beleggen of stockpicken: ja, maar, ja maar, ja maar...

Dit is minder grappig, be carefeul out there...

De bitcoinbubbel ten voeten uit, als u het mij vraagt. Iedere generatie heeft haar eigen hemelbestormers. De geschiedenis houdt daar een trackrecord van bij. Moet ik doorgaan? 

Tot slot, niet iedere thuiswedstrijd van Ajax trekt 50K publiek.

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. teunman 28 juni 2019 12:37
    quote:

    Snugger schreef op 28 juni 2019 12:10:

    Je moet er even voor gaan zitten, maar als je goed kijkt zie je dat ASML vak voor daling staat. Laat het grafiekenbrein maar even werken!..Is het zelfs mogelijk om op het juiste moment in de short te hangen, want hoe maak je anders geld…
    Zeg Snugger, nu ben ik wel benieuwd hoe dat grafiekenbrein werkt. Waar kijk je precies na om tot deze conclusie te komen? En wanneer zou jij short ASML gaan?

  2. [verwijderd] 28 juni 2019 12:51
    quote:

    teunman schreef op 28 juni 2019 12:37:

    [...]

    Zeg Snugger, nu ben ik wel benieuwd hoe dat grafiekenbrein werkt. Waar kijk je precies na om tot deze conclusie te komen? En wanneer zou jij short ASML gaan?

    Zo moeilijk is het niet, na omlaag komt omhoog,en vice versa. Elk brein kan dus een grafiekenbrein ontwikkelen, of heeft het eigenlijk al! Op het einde van die ene beweging zou 'k short gaan, en je grafiekenbrein geeft exact aan welke dat is...
  3. forum rang 7 A3aan 30 juni 2019 11:35
    Ik lees hier de grootste onzin. Kan die grafiek voorspellen wat Trump volgende weer zegt. Kan die grafiek voorspellen dat Chinezen en Amerikanen weer meer handel gaan drijven. Stoppen met die onzin. Grafieken en technische analyses zijn hulpmiddelen waar sommigen in geloven en waar die gelovigen achteraf altijd een verklaring voor hebben die zelf naar eigen inzicht vermelden. Ze bedotten zich zelf.
  4. [verwijderd] 30 juni 2019 13:58
    quote:

    A3aan schreef op 30 juni 2019 11:35:

    Ik lees hier de grootste onzin. Kan die grafiek voorspellen wat Trump volgende weer zegt. Kan die grafiek voorspellen dat Chinezen en Amerikanen weer meer handel gaan drijven. Stoppen met die onzin. Grafieken en technische analyses zijn hulpmiddelen waar sommigen in geloven en waar die gelovigen achteraf altijd een verklaring voor hebben die zelf naar eigen inzicht vermelden. Ze bedotten zich zelf.
    Nee dat kan ook niet, Trump z'n gedachte uit een grafiek halen.. Hoeft ook niet, je wilt info over aandeel of index, en daar komt juist omgaan met de grafiek goed bij van pas!..
    Maar da's aan 9 van de 10 niet besteed, de 9 vinden het onduidelijk en daarom onrealistisch…. Maar heeft de meerderheid het altijd bij het rechte eind?..

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links