Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Fastned, Tom2, Randstad en Beter Bed

Liveblog: Fastned, Tom2, Randstad en Beter Bed

Update 17:00: KPN en Unilever

Nog even snel twee nieuwtjes. Ja, KPN is er uit. Bugje en dan het halve land plat én in rep en roer, het zal nog wel lang onrustig blijven op Twitter en omstreken.

Mag u zich intussen afvragen of ze in Rotterdam een zonnesteek hebben opgelopen ofzo. Het staat er echt :-)

 


Update 15:05: Fastned deel zoveel

Kan u anders het sommetje maken? Ik kom niet een twee drie aan die 10,9%...

Intussen op NXChange, telt u mee?

 


Update 14:50 uur: TomTien?

Stijgt er al een brééédgedragen Tien! Tien! Tien! op van het forum? TomTom is niet te houden.

De technische lijnen moet u zelf trekken, ik geef alle deze scores dit jaar en sinds bodem begin vorig maand. Uitbraak?

Er is trouwens ook nog nieuws vandaag. Leuk, maar daar zou ik die rally maar niet aan ophangen.

Ik zal me wel niet populair maken onder de polonaises op het forum (suggestie: zing maar Het is stil aan de overkant), maar ik wijs u toch even op de fundamentele grafiek van TomTom. De koers stijgt harder dan de verwachtingen, ofwel met die stijging wordt het aandeel duurder.

 


Update 13:30 uur: Daar is goud, waar is zliver?

Een ratio is één, maar uiteindelijk is vraag en aanbod één en één is twee. Heerlijke feitjes weer, Eddy.    

Die ratio heb ik niet, maar ik heb goud en zilver wel vrij lang terug.

U ziet dat goud nu oploopt, maar zilver niet. Goud geldt door de bank genomen meer als belegging en zilver meer als industrieel product. Is dit reden?

 


Update 13:00 uur: AbbVie koopt Allergan. Voor $61,7 miljard

Overnamespektakel, want dat mag ik wel zeggen met dit bedrag en die premie? Als vursitregel geldt 20% als premie bij overname. AbbVie doet nu pre-markt Wall Street -7,9% en Allergan +28,9%.

Zelfs op het Damrak is een koersschokje te rapporteren, Galapagos uiteraard. Het is echter precies een jaar geleden dat de samenwerking van die twee door de Amerikanen werd opgezegd.

 


Update 11:00 uur: Beter Bed

Dit is de grootste nachtmerrie van beleggen. Een in essentie prima, keurig en net bedrijf dat naar de knoppen gaat. 

Wat Martin zegt. En veel meer valt er nu ook nog niet te zeggen. 

Banken die de duimschroeven aandraaien, hogere rentes en misschien wel een emissie, alles is in principe nu mogelijk. Wordt vervolgd. Want kijk naar het perbericht, er zit niet één cijfer in. Er zijn gewoon nog geen sommen te maken. Het enige dat we wijzer worden vandaag is dat we die opnieuw moeten maken. En hoe.  

 


Update 10: 35 uur: Fastned

-38%?!

De postduif uit de voorste loopgraaf op het Damrak is er doorheen. Hoe luidt de boodschap? De arbitragepremie met NXChange loopt er zienderogen uit, om het zomaar te noemen. In dit tempo moet Fastned deze week zelf al aan de snellader.

 


Update 10:15 uur: Lelijke eendjes Ahold en AMG

Vandaag weer, defensieve aandelen doen het beter dan cyclische en groeifondsen, om ze voor het gemak maar even allemaal op een paar grote hopen te gooien. Vaker gemeld deze dagen, pure AEX-defensials als Unilever, Heineken, Relx en Wolters Kluwer doen het heel goed en zetten regelmatig all time highs neer.

Dit zijn zeg maar de AAA-obligaties onder de aandelen en met deze noemer weet u precies waarom ze goed doen: betrekkelijk veilige yield. Er is één grote uitzondering. Nee, niet Royal Dutch Shell. Dat is ook een weduwen- en wezenfonds, maar staat een tientje ofzo onder haar all time high, want olieprijs et cetera.

Nee, ik doel op Ahold Delhaize. Het zit verdorie niet mee. Toch een beetje het KPN onder de supemarkten. 

Dit is natuurlijk niet de reden waarom het aandeel dit voorjaar zo slecht ligt. Want dat ligt het.

Het aandeel staat -17% vanaf het laatste topje en dat niet alleen tegen de AEX in, maar ook haar defensieve soortgenoten dus. Ik kan alleen maar gissen waarom,  maar constateer feitelijk alleen nog maar dat het aandeel met die daling goedkoper is geworden:

Héél opportuun, maar u weet maar nooit en zeker bij cyclicals moet u er altijd snel bij zijn, want anders is de koers al gevlogen. Zeker met 23,3% short. Aardig volume ook nog, AMG is het Ahold Delhaize van de snelle aandelen op het Damrak, ofwel beweegt deze week tegen de markt in. 

Hier de verwachtingen, AMG wordt vooralsnog één op één duurder met die oplopende koers. Spannend.

 


Update 09:30 uur: Randstad

Uit een ING note van vanochtend, die ik toevallig heb. Randstad heeft een analistenonderonsje gehouden, waar wellicht ook Jefferies bij aanschoof. Dat waardeert volgens Reuters het koersdoel vandaag af naar €41 van €43, maar daar zit verder geen toelichting bij. Ik citeer ING: 

We just had our pre-earnings call with Randstad tot discuss the latest market dat. We already flagged in previous notes the softening of some key end-markets like NL and Belgium while Frande and US remain stable.

However in general the Benelux is al large region for Randstad and highly profitable while als other EU markets seems to soften a bit.

Hence we conclude that Q2 will likely see a weakening in the revenue trend and for 2H it remains to be seen if the easier comps will provide some comfort. It seems that the risk for now is somewhat on the downside but better pricing should provide some support as well.

Nee, dit is geen harde omzet- of winstwaarschuwing, maar echt geweldig gaat het niet dit kwartaal (in de Benelux) met Randstad? Vraag is alleen, zoals zo vaak, of Randstad niet een persbericht had moeten tikken in plaats van dit alleen met analisten te bespreken. Zet er anders een camera op - kom op, het is 2019!

Ja, ik ageer hier vaker tegen. Dit is gewoon in strijd met het principe van tegelijkertijd gelijke informatie voor iedereen, vind ik. De toezichthouders hoor ik hier echter nooit over. Enfin, toevasllig heb ik de verwachte omzettrennd. Die houdt al niet over en eens zien of die de komende tijd wordt bijgewerkt.

Hier de analistenconsensus nu:

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 13 jun What a time to be alive! Zeker met zulke beurzen
 2. 11 jun Weinig te doen, maar veel gedoe 4
 3. 10 jun Acomo, dividend, super cycle, een Strong Buy en veel grafieken

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 löngterm 25 juni 2019 10:25
  "We just had our pre-earnings call with Randstad tot discuss the latest market dat. We already flagged in previous notes the softening of some key end-markets like NL and Belgium while Frande and US remain stable.

  However in general the Benelux is al large region for Randstad and highly profitable while als other EU markets seems to soften a bit."

  Als dit een echte quote is vraag ik me af wat die analisten gister avond gedaan hebben.

  "Enfin, toevasllig heb ik de verwachte omzettrennd."
  Arend Jan kan er ook wat van ;)
 2. forum rang 5 Snugger 25 juni 2019 14:07
  Inzoomen op een OHLC grafiek heeft zo weinig nut. Daarmee zie je feitelijk niets. Laat 'm gewoon, daaruit is meer te halen, daling die eraan zat te komen bijvoorbeeld….. Enkel besteed aan de grafieken afdeling, en waarvan akte in eerdere reacties, dat dan weer wel….

  Zoom eens in op waar, en van wie, je de, ingetekende of niet, grafieken aangeleverd krijgt, en geef 'm dit even mee!
 3. Weert=No.1 25 juni 2019 16:53
  Weledele Hr. Derksvisie. U heeft volkomen gelijk, maar vanmorgen was er weer een kleinere storing. Wij in Weert hebben het perpetuúm mobile geperfectioneerd m.b.t. PostNL. Verkoop 16 puts maart 2020 strike 1,40 a 0,23 cent. Mislukt dit; terugkopen en 32 maal de 1,20 strike verkopen.Gaat dit mis, dan verkoop van 64 strike 1,00. Etc. Is die goed of heb ik een zonnesteek.Groeten van terras "t Swaentje Weert.Peter Hensels.
 4. forum rang 7 Makita 25 juni 2019 19:31
  Ajee vuistregel biedpremie is 30-35% (en geen 20%) dat moet jij toch weten anders heb je het verkeerde vak!

  En hou eens op met die verschrikkelijke grafieken. Die van TomTom heeft 6 verschillende gebroken Y-assen! Daar kun je echt geen inzicht uit halen, onwetenschappelijker wordt het niet...
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ABBVIE 115,420 11 jun
  -0,820
  -0,71%
 2. Advanced Metallurgical Group 29,680 11 jun
  +0,820
  +2,84%
 3. Ahold Delhaize Koninklijke 24,700 11 jun
  +0,030
  +0,12%
 4. Allergan plc. 543,500 feb '18
  -21,600
  -3,82%
 5. Beter Bed Holding 8,400 11 jun
  +1,530
  +22,27%
 6. FASTNED 64,400 11 jun
  +0,100
  +0,16%
 7. Galapagos 65,310 11 jun
  -0,800
  -1,21%
 8. KPN Koninklijke 2,667 11 jun
  -0,019
  -0,71%
 9. RANDSTAD NV 64,700 11 jun
  +0,640
  +1,00%
 10. TomTom 7,095 11 jun
  -0,105
  -1,46%
 11. UNILEVER PLC 49,810 11 jun
  +0,125
  +0,25%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links