Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: All-time-highs voor bier en ijs

TA: All-time-highs voor bier en ijs

Met tropische temperaturen op straten en stranden, zetten bierbouwer Heineken en ijsjesmaker Unilever nieuwe koersrecords op het bord.

Vorige week stipte ik hier aan dat diverse beurzen proberen uit te breken boven hun all-time-highs. De Nederlandse herbeleggingsindex is zijn koersrecord van mei tot op een fractie na genaderd, de S&P500 heeft vorige week nipt een nieuw all-time-high aangetikt.

Beleggers verwachten dat aandelen de komende jaren goed zullen presteren, nu centrale banken de deur openzetten voor nieuwe renteverlagingen.

Ook bij de individuele aandelen zien we steeds meer nieuwe all-time-highs. Veel Nederlandse aandelen zetten nieuwe koersrecords neer. Opvallende all-time-highs bij de huidige tropische temperaturen zijn van bierbrouwer Heineken en ijsjesmaker Unilever. Stuk voor stuk fondsen die structureel de rest van de beurs verslaan, dus outperformen. Met een biertje in de hand schijn ik mijn licht over dit tweetal.

Andere aandelen die thans hun all-time-highs scherp stellen zijn DSM, Relx, Galapagos. Wolters, IMCD en WDP; alle aandelen die in de defensieve langetermijn-Tostramsportefeuille zijn opgenomen.

AEX doet stapje terug

De beurs blijft nog binnen het stijgende trendkanaal. Het momentum van de Nederlandse beurs (onderste helft van de graffiek) stijgt en heeft de 0-lijn doorkruist. Dat is een positief signaal./grafieken/10-macd.gif

Heineken test oude record

Puur statistisch en feitelijk heeft Heineken maandag geen nieuw all-time neergezet. Het hoogste intraday ooit lag op 99,80, de top van 2 mei 2019. Gisteren (maandag) lag het intraday high eveneens exact op 99,80, dus net geen nieuw record, maar wel opnieuw getest. In de recente correctie vormde Heineken een hogere bodem binnen de stijgende trend. Nu de koers boven de voorgaande top weet te blijven, wordt het technische beeld bevestigd. Er ligt steun op 93,24 (bodem van 31 mei). Berekend koersdoel ligt rond 117,50.

De 200-dagenlijn laat een opwaarts verloop zien, terwijl de koers van Heineken erboven beweegt. Dit duidt op een positieve technische conditie.De stijgende B.O.B. suggereert betere prestaties van het aandeel Heineken dan de rest van de markt.

Unilever blijft outperformen

Unilever laat een technische verbetering zien nadat de voormalige weerstand rond de voorgaande koerstoppen van 2017 en 2018 (tussen 50 en 52) opwaarts is gebroken. Er is potentieel tot weerstand 75,33 (berekend koersdoel). Een tussenliggende top is die van 55,33, het all-time-high van 18 juni j.l..  Steun ligt rond 50,08 (bodem van 17 april). De opwaartse richting van de B.O.B.-indicator van Unilever duidt op sterkere prestaties, vergeleken met de rest van de beurs.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken 47
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Gerelateerd

Reacties

97 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 25 juni 2019 08:24
    Ik zeg vandaag niks. Ontzettend kwaad op Makkelie! Tweede penalty: Amerikaanse speelster wordt zogenaamd geraakt aan rechtervoet, maar zet dat been gewoon recht op de grond. Maakt een stap met haar linkerbeen en zakt daar dan zogenaamd doorheen. Onmogelijk: schwalbe! Man man man, dat je dát niet ziet!

    Handy heeft weer gelijk.
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 25 juni 2019 08:35
    quote:

    ren-je-dement schreef op 25 juni 2019 08:24:

    Ik zeg vandaag niks. Ontzettend kwaad op Makkelie! Tweede penalty: Amerikaanse speelster wordt zogenaamd geraakt aan rechtervoet, maar zet dat been gewoon recht op de grond. Maakt een stap met haar linkerbeen en zakt daar dan zogenaamd doorheen. Onmogelijk: schwalbe! Man man man, dat je dát niet ziet!

    Handy heeft weer gelijk.
    Gelukkig hebben we de Zweedse Vrouwen nog..

  3. forum rang 6 ttroo 25 juni 2019 10:32
    Kent u het verhaal nog van Option Sellers.com? Die zaten naked short in Natural gas. Een schitterend voorbeeld van Perfecte Visie, maar Slechte Timing. De huidige prijs van Natural gas is zo'n beetje ingestort. Als ze de shake out hadden overleeft, hadden ze nu extra weelde gehad door de Perfecte Visie. Maar Timing is met derivaten en andere produkten zeer belangrijk!

    Akzo. Weer in het groen. Dwarsligger! Aholdje doet het niet. ABN ook niet. Randstad doet het ook niet. ING in gevecht met de 9.70 euro. Die moet het houden. Arcelor Mittal vecht met de 15 euro die moet het houden. Shell probeert de 29 euro te heroveren. Dat moeten ze doen. Het rood valt me tegen. Het is net als gisteren aanzomeren.
97 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links