Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hewlett-Packard beweegt neerwaarts in een zwak dalende trend.

Richting:Verzwakt
Trendwijziging:-
Slotkoers:20,86
Steun:18,06
Weerstand:20,65
Steun 2:17,03
Weerstand 2:24,09

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • Hoewel Hewlett-Packard lagere toppen en bodems koersbodems vormt, signaleren we dat de verkoopdruk licht is. Omdat de oude bodems en de nieuwe pieken elkaar overlappen is de daling van Hewlett-Packard niet fel. Wij blijven echter voorzichtig. Weerstand ligt op 20,65 (top van 19 april). We handhaven steun rond 18,06 (bodem van 17 mei).


 • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt.


 • De MACD verbetert op lange termijn (stijgt, maar nog beweegt onder 0).


 • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


 • De omhoog gerichte relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft sterkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende relatieve sterktelijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Gerelateerd

HP Inc.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 13:32 De MSCI World Real Estate Index ...
 2. 12:19 Volkswagen weet een vorige koers...
 3. 12:19 Volkswagen weet een vorige koers...

Gesponsorde links