Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming

Richting:Zijwaarts
Trendwijziging:+
Slotkoers:0,73
Steun:0,62
Weerstand:1,03
Steun 2:0,41
Weerstand 2:1,64

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • Pharming komt er wat beter bij te liggen nu de dalende trend is verlaten. We verwachten een consolidatie. Indien Pharming er ook in slaagt om de weerstand rond 1,03 (gevormd op 17 oktober 2018) te doorbreken, treedt een nieuwe verbetering op. Van belang is dat steun 0,62 (bodem van 20 oktober 2017) weet stand te houden.


 • Wees erop alert dat money flow daalt. Dit geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken.


 • De MACD geeft op lange termijn een negatief signaal (daalt en beweegt onder 0).


 • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op lange termijn neerwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


 • De neerwaarts gerichte B.O.B.-lijn (relatieve sterktelijn) geeft zwakkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. Er is sprake van 'underperformance'. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende B.O.B. lijn duidt op outperformance, een dalende B.O.B. lijn geeft underperformance aan.


Gerelateerd

Pharming Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 28 feb ICT Group
 2. 28 feb De MSCI World index, die het koe...
 3. 28 feb AEX-index

Gerelateerde instrumenten

 1. Pharming Group 1,120 28 feb
  -0,021
  -1,80%