Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Boris Johnson bijna premier

Liveblog: Boris Johnson bijna premier

Update 16:00 uur: Flex uit de mode?

Het CBS verwacht dat de groei van het aantal flexuren komend jaar helemaal stilvalt. 


Update 15:50 uur: Signify in de lift

Afgelopen jaar ging er ruim een derde van de koers van Signify af (+3,6%). De lichtspecialist is actief in een krimpmarkt en moet het vooral hebben van kostenbesparingen. Met name de traditionele lampendivisie stort helemaal af. Daar kromp de omzet met 18% in het eerste kwartaal. 

Krimpende bedrijven hoeven niet perse een slechte belegging te zijn. Dit jaar behoort Signify met een koersstijging van 29% tot de betere aandelen binnen de AMX. Dan is het aantrekkelijke dividend van 5,5% nog niet eens meegenomen.

Signify
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Op 27 mei 2016 ging Philips Lighting, de voorganger van Signify, naar de beurs voor €20 per aandeel. Op de eerste beursdag stond er al €22 op het bord. Sindsdien is de koers hard op en neer gegaan. Al met al resteert er een prima plus van 25%. Dat is net iets minder dan de AEX.


Update 15:05 uur: Positieve ommezwaai

Volgens de Fidelity Leading Indicator trekt de groei van de wereldeconomie weer aan. Van een jubelstemming is echter nog geen sprake. Daarvoor zijn er nog te veel onzekerheden, aldus de hoofdeconoom van Fidelity.


Update 14:50 uur: Johnson bijna premier

Ex-minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, is bijna premier. Vandaag was de eerste stemming en toen kreeg hij 114 van de 313 uitgebrachte stemmen. Grote verliezer is Jeremy Hunt met slechts 43 stemmen.

Toch heeft zijn grote uitdager nog een kans, want het zijn uiteindelijk de leden die bepalen wie premier wordt. Dat mag pas op het moment dat er twee kandidaten overblijven. Dit is na de laatste stemronde op 20 juni.


Update 14:25 uur: Lijstje meest geliefde aandelen

CNBC publiceert het lijstje meest geliefde aandelen onder analisten. Bovenaan staan Amazon en Diamondback Energy. Deze twee fondsen krijgen alleen maar koopadviezen om de oren geslingerd.

Met name Diamondback Energy is een onbekende naam. Het Amerikaanse bedrijf houdt zich bezig met de exploratie van koolwaterstoffen. Misschien niet heel insprirerend, maar succesvol is het wel. De koers is binnen zes jaar vervijfvoudigd.

Amazon
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Update 14:05 uur: Alfen onder introductiekoers

Alfen is actief in een groeimarkt, zo steeg de omzet afgelopen jaar met 37%. Toch daalde de ebitda met 27% naar €3,6. Sindsdien ging de koers alleen maar omlaag. Inmiddels is het aandeel voor het eerst onder de introductiekoers gedoken.

Een half uur geleden zakte het aandeel onder de €10.

Alfen
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Update 13:40 uur: -0,75%

De Zwitserse Centrale Bank handhaaft de rente op het bizarre niveau van -0,75%. De analisten van ING denken dat deze lage rente weleens tot 2023 kan blijven staan.


Update 13:30 uur: KPN verkoopt

Zojuist werd bekend dat KPN zijn resterende belang in Telefonica Deutschland heeft verkocht. Op 3 juli 2014 kreeg de Nederlandse telecommer toestemming van de Europese Commissie om het Duitse E-Plus te verkopen aan Telefonica Deutschland.

Naast €5 miljard kreeg KPN ook nog 20,5% van de aandelen Telefonica Deutschland. Dit belang werd stapsgewijs afgebouwd.

KPN
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Na de verkoop van E-Plus heeft KPN prima gerendeerd. Met een plus van 43% inclusief dividend weet het de AEX weliswaar niet bij te benen, maar zo'n slecht resultaat is dat niet voor een telecommer. Het is niet de meest gemakkelijke business van het moment. 


Update 12:20 uur: Conservatieven naar de stembus

Momenteel zijn de conservatieve parlementsleden in het VK aan het stemmen in de eerste ronde van de premiersverkiezing. In deze stemronde vallen alle kandidaten met minder dan 16 stemmen af.

Op 18 en 19 juni volgen de tweede en derde ronde. Er vallen dus constant kandidaten af, waardoor er op 20 juni twee finalisten overblijven. Pas eind juli wordt de definitieve keuze gemaakt.

In ieder geval wordt ex-minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson gezien als grootste kanshebber. Hij staat in alle peilingen bovenaan. Wedkantoren schatten de kans 67% dat hij de opvolger van Theresa May gaat worden. Spektakel gegarandeerd.


Update 12:00 uur: Vooroordelen samengevat

Zou het kunnen kloppen?


Update 11:50 uur: ING 

ING (-0,6%) blijft de laatste jaren wat achter ten opzichte van sectorgenoten. De laatste week loopt de Nederlandse grootbank een deel van die underperformance in. Reden is het gerucht dat het bedrijf geen interesse meer heeft in Commerzbank.


Update 11:30 uur: Alibaba in Hongkong

De Chinese E-commercegigant Alibaba heeft al een beursnotering in de Verenigde Staten, maar wil nu ook een listing in Hongkong. Het bedrijf haalt op deze manier $20 miljard op. Dit kan zomaar de grootste beursintroductie ooit worden in Hong Kong.

Op 21 oktober 2010 ging verzekeraar AIA naar de beurs voor een bedrag van $17,8 miljard. Het zit er dus dik in dat dit record wordt verbroken. Overigens hoeven de aandeelhouders van Alibaba niet te schrikken van de hoogte van de emissie.

Op dit moment bedraagt de beurswaarde van Alibaba $417 miljard. Er ontstaat dus slechts een verwatering van zo'n 5%. Voorbeurs staat het aandeel Alibaba 0,8% hoger.

Ook op lange termijn heeft het E-commercebedrijf prima gepresteerd op de beurs. Weliswaar wordt het stijgingstempo van de Nasdaq niet bijgehouden, maar niemand zal rouwen om een totaalrendement van 75% binnen vijf jaar.

Alibaba
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Het bedrijf profiteert van de groeiende bestedingen online. Analisten verwachten dat de opbrengsten dit jaar met 34% stijgen. De winst per aandeel zou ongeveer uit moeten komen op $6,75, waardoor er een K/W van 23,7 uitrolt.De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

Alibaba Group Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Snugger 13 juni 2019 15:50
  Tja, die wereldeconomie groei is net als een aandelen index, het rijst omhoog met de nodige sprongen, bokke of niet.., tot het z'n uiterste heeft bereikt, waarna het bal is….
  En beiden staan er momenteel hetzelfde voor, gelijk als 2007 zeg maar..
  Die Fidelity laat een paar belangrijke steken vallen, zeg maar, zeg maar..
 2. pete67 13 juni 2019 16:50
  "Ex-minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, is bijna premier. Vandaag was de eerste stemming en toen kreeg hij 114 van de 313 uitgebrachte stemmen."

  volgens mij moet dit zijn :

  "Ex-minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, wordt geen premier. Vandaag was de eerste stemming en toen kregen zijn opponenten 199 van de 313 uitgebrachte stemmen."
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De r...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

 1. 03 jul Hockeyers presteren het beste in...
 2. 03 jul Beursexperts zijn somberder dan ... 15
 3. 01 jul Beurssentiment weer hard onderuit 10

Gerelateerde instrumenten

 1. Alibaba Group Holding 237,640 19:32
  -2,360
  -0,98%
 2. ING Groep 6,562 17:36
  -0,138
  -2,06%
 3. KPN Koninklijke 2,410 17:35
  -0,026
  -1,07%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare