Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

"PostNL moet gewoon leveren"

"PostNL moet gewoon leveren"

Gisteren gaven de ceo en cfo van PostNL, Herna Verhagen en Pim Berendsen, tekst en uitleg over de strategie van het bedrijf in het webinar In de Boardroom

Nico Inberg van de IEX Beleggersdesk presenteerde in hetzelfde programma zijn kijk op het aandeel, dat al ruim twee jaar onder zware koersdruk staat.

Kijk hieronder naar het fragment waarin Nico zijn visie uiteenzet en het commentaar daarop van Verhagen en Berendsen. 

Als u het hele webinar wil terugkijken, volg dan deze link.

 


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

Herna Verhagen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Pim Berendsen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
25 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JoeSixpack
1
Volledig mee eens. CEO was onzeker en blij dat het naar het inde ging. Geleuter "dat elk pakketje een feestje moet zijn..."
alias1
0
Schaamteloze ambtelijke vertoning waarbij meer dan één uur niets is beantwoord. Terwijl de VEB en Nico wel degelijk kritische stellingen en vragen hadden. De huidige koersdalingen zeggen meer dan voldoende deze ambtenaren zijn geen ondernemers. Vraag blijft bij welke koers verdwijnen ze van het toneel? En kom niet met verzachtende omstandigheden omdat de postmarkt jaarlijks afneemt dat was al bekend rond de jaarwisseling.
Wadloper
1
quote:

alias1 schreef op 13 juni 2019 13:46:


Schaamteloze ambtelijke vertoning waarbij meer dan één niets is beantwoord. Terwijl de VEB en Nico wel degelijk kritische stellingen en vragen hadden. De huidige koersdalingen zeggen meer dan voldoende deze ambtenaren zijn geen ondernemers. Vraag blijft bij welke koers verdwijnen ze van het toneel? En kom niet met verzachtende omstandigheden omdat de postmarkt jaarlijks afneemt dat was al bekend rond de jaarwisseling.


Grotendeels mee eens maar het zegt ook wat over Nico en de VEB.
Als je een uur lang de tijd hebt dan moet je met al je kennis toch in staat zijn om hier meer uit te kunnen trekken.

Niet dus.
AMG1
0
Ik reageer niet veel op IEX, maar in dit geval een uitzondering.

Net dat webinar zitten kijken. Wat een politiek geneuzel van het management. Geen wonder dat de koers in elkaar duikelde na die Capital Markets Day. Herna begrijpt het écht niet: "natuurlijk bieden we alle medewerkers van Sandd een arbeidscontract aan. Die extra mail, die moet toch bezorgd worden....". Pardon, Herna, en waar blijft je synergie verhaal dan? In een krimpende markt? Van die mensen kom je nooit meer af als je ze eenmaal in dienst hebt genomen. Zeker niet bij de sociale werkplaats die PostNL heet. 16.000 mensen. Pim verslikte zich bijna bij Herna's opmerking, hij begon snel over een ander onderwerp. Hij begrijpt het als ex-accountant natuurlijk heel goed, maar moet zich als CFO inhouden, anders wordt hij nooit CEO als Herna straks vertrekt (om de poiltiek in te gaan). Want over die benoeming van CEO bij PostNL moeten politiek, vakbonden en ACM ieder natuurlijk wel uitgebreid hun plasje doen.

Sorry hoor, PostNL is de culminatie van wat er allemaal mis is in dit land. En reken maar dat ik pijn voel van de koersontwikkeling van dit "aandeel". En wie zal zeggen waar die daling stopt? Oninvesteerbaar, wat een Shorter's paradise!
25 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Redactie

De centrale redactie van IEX.nl bestaat uit: Pieter Kort (hoofdredacteur), Arend Jan Kamp, Fleur van Dalsem, Rob Stallinga, Barbara Zia, Lucia Rodenburg.

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 26 feb Dipkopers strike again 2
  2. 21 feb Corona: veel impact, weinig paniek 3
  3. 21 feb PMI's: Duitsland valt mee, Frank...

Gerelateerde instrumenten

  1. PostNL Koninklijke 1,407 27 feb
    -0,066
    -4,45%