Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Zeg het maar, ECB

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 juni 2019 08:43
    Uitdagende markt. ECB kan met een hint, uitspraak de richting bepalen van de Europese financials, maar dat kan beide kanten op!

    Olieprijzen dalen, heeft normaal gesproken invloed op de zwaargewicht RD en dus ook de AEX. Trump blijft constant de markten met zijn tweets en onbezonnen handelswijze beinvloeden. Gevolg is dat markten deinen op hoop en vrees.

    Komt er tijdens de G20 top een hybride deal met China? Of zetten de door Amerika beloofde nieuwe wapenleveranties aan Taiwan de onderhandeling nog verder op scherp?

    Tijd om 'gepaste' posities aan te houden en deze wellicht af te zekeren met een paar mooie 'vakantie putopties' op bijv. de AEX of Eurostock 50.

    Zeker met het oog op de naderende vakantieperiode, als de boeken bij de instituten gesloten zijn, is het handig rekening te houden met onverwacht scherpe bewegingen in stocks, Indices maar ook metalen en valuta's.

    Succes today,...
  2. eldee99 6 juni 2019 08:53
    Het is toch ongezond als er steeds bijgesprongen moet worden door de centrale bank om de economie niet achteruit te laten gaan? Waarom mag het niet even minder gaan, zodat bedrijven zonder bestaansrecht over de kop kunnen gaan? Ja, we hebben lage werkeloosheid... Omdat door alle stimulans mensen worden aangenomen door bullshit companies om bullshit jobs te vervullen. Uiteindelijk heeft het geen zin meer om nog meer leningen tegen nog lagere kosten uit te geven. Men zit op een gegeven moment tegen het productieplafond aan en dan wordt alsnog het kaf van het koren gescheiden.
  3. Peak 6 juni 2019 09:15
    Eldee, het is helaas zover dat indien niet wordt ingegrepen dat er veel grotere problemen opdoemen. Zoals verdamping van het pensioenkapitaal om er maar een te noemen die de maatschappij behoorlijk kan ontwrichten. Het maakt me als belegger niet veel uit hoe de beurs beweegt als die maar beweegt. Als mens ben ik het behoorlijk zat om telkens door politici en bankiers gemanipuleerd en besodemieterd te worden. Maar ja, het houdt een heleboel lullo's van de straat met hun bully jobs.
    Ik zie voorlopig een oplossing in het belasten van de vervuilende, ziekmakende multinationals zoals daar zijn; Mc Donalds en Yumm etc. Ik ben bang dat de reclame onze bullsshit mensen met hun bullshit jobs dermate stevig in de macht heeft dat dat niet zomaar kan worden ingevoerd. You are what you eat wat dat betreft en zo blijft de Nederlandse zee worden leeggevist, rotzooi wordt hier verkocht en er is geen belastinginkomen om het op te ruimen..
  4. Peak 6 juni 2019 10:04
    Mensen moeten gewoon weer Nederlandse spullen kopen bij Nederlandse middenstand die Nederlandse belasting betalen. Gewoon even door de reclame heenprikken. Dat geeft een enorme boost aan de Nederlandse economie. Dan hebben we zelf geld over om een paar boten vluchtelingen netjes op te vangen en aan het werk te zetten in een Nederlandse fabriek. Dan is zelfs dat onderwerp helemaal geen issue meer, zo rijk zijn we dan.
    Ja maar VS bedrijven maken veel betere spullen zie je iedereen denken. Welnu dat is nu precies niet zo !!. VS multinationals betalen dermate weinig belasting zodat ze de woekerwinst in reclame kunnen stoppen zodat de mensen denken dat die rommel beter is. Heb je ooit een topsporter zelf een nike pakje zien kopen? Nee, dat krijgen ze allemaal graties. Het wordt bijna graties gemaakt in Vietnam en vervolgens onbelast aan de man gebracht alhier voor veel teveel geld. Het verschil tussen de lage fabrieksprijs en de verkoopprijs bestaat uit transport en reclame. Daar worden die spullen bepaald niet beter van. Echt niet? Nee echt niet. Neem nu Paul Haarhuis dacht ik dat hij heet. Die speelde jarenlang de sterren van de hemel met een HEMA racket. Fantastisch ! Dat soort mentaliteit hebben we nodig, dan gaat het snel een stuk beter met Nederland.
  5. [verwijderd] 6 juni 2019 13:02
    Plastic...

    Gisteren was er nieuws over hoeveel plastic de mensen binnenkrijgen, in hun lichaam, ... schokkend.

    Via voedsel, water, de lucht... vooral het eten dat ze opsomden.

    Later stond ik voor de rekken in de supermarkt en ik zag niet meer alleen de plastic er omheen. Beetje boos omdat je het MOET kopen. En treurig omdat het niet anders kan.

    www.newsnow.co.uk/h/Hot+Topics/Plasti...
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links