Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Senioren fier bovenaan in Turbocompetitie

Senioren fier bovenaan in Turbocompetitie

Na een mooie beursmaand in april, was afgelopen maand geen beste: de AEX daalde met ruim 5%. Beleggers hebben zich ondanks al dat geweld heel behoorlijk staande weten te houden, zo blijkt uit de maandelijkse tussenstand van de Turbocompetitie.

Mannen zagen hun verlies afgelopen maand iets oplopen van -1,2% in mei naar -1,5% begin juni. Vrouwen daarentegen hebben zelfs wat van hun verliezen weten goed te maken. Zij staan nu op een gemiddeld verlies van -3,3% terwijl dat vorige maand nog -3,6% was. 

90-plussers

Splitsen we beleggers op in verschillende leeftijdscategorieën, dan valt op dat vooral beleggers van 90 tot en met 95 jaar het heel goed doen. Ze staan dit jaar tot nu toe op een winst van maar liefst 25,8%! Daarmee lopen ze ver voor op andere leeftijdscategorieën en dat terwijl vorige maand beleggers van 40 tot en met 45 jaar nog bovenaan stonden, met een rendement van 1,6%. 

20- tot 25-jarigen staan met een plusje van 0,2% op de tweede plaats, gevolgd door beleggers van 15 tot 20 jaar oud, die 0,1% in het groen staan. Alle andere leeftijdsgroepen staan begin juni gemiddeld op een negatief rendement. 

Ook op provinciaal niveau ziet het er niet denderend uit. Slechts één provincie weet een gemiddelde winst te behalen, al mag het bijna geen naam hebben: Overijssel staat nu zo’n 0,04% in de plus. De slechtst scorende provincies zijn Groningen en Friesland, met verliezen van respectievelijk -4,3% en -4,5%. 

Maandwinnaar mei

De best presterende belegger van afgelopen maand is deelnemer unos. Hij wist in mei een rendement van maar liefst 313% te realiseren en staat overall op een winst van ruim 116%. Met deze mooie prestatie wint hij een iPad. 

Ook maandelijks kans maken op een iPad? Doe dan vandaag nog mee met de Turbocompetitie! 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

De Slimste Belegger

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: De Slimste Belegger

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De r...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 13:30 Tesla-rijders nemen leiding in T...
  2. 02 jun Beursexperts blijven somber in juni
  3. 02 jun Beleggers zien de zon weer schijnen 4
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare