Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Senioren fier bovenaan in Turbocompetitie

Senioren fier bovenaan in Turbocompetitie

Na een mooie beursmaand in april, was afgelopen maand geen beste: de AEX daalde met ruim 5%. Beleggers hebben zich ondanks al dat geweld heel behoorlijk staande weten te houden, zo blijkt uit de maandelijkse tussenstand van de Turbocompetitie.

Mannen zagen hun verlies afgelopen maand iets oplopen van -1,2% in mei naar -1,5% begin juni. Vrouwen daarentegen hebben zelfs wat van hun verliezen weten goed te maken. Zij staan nu op een gemiddeld verlies van -3,3% terwijl dat vorige maand nog -3,6% was. 

90-plussers

Splitsen we beleggers op in verschillende leeftijdscategorieën, dan valt op dat vooral beleggers van 90 tot en met 95 jaar het heel goed doen. Ze staan dit jaar tot nu toe op een winst van maar liefst 25,8%! Daarmee lopen ze ver voor op andere leeftijdscategorieën en dat terwijl vorige maand beleggers van 40 tot en met 45 jaar nog bovenaan stonden, met een rendement van 1,6%. 

20- tot 25-jarigen staan met een plusje van 0,2% op de tweede plaats, gevolgd door beleggers van 15 tot 20 jaar oud, die 0,1% in het groen staan. Alle andere leeftijdsgroepen staan begin juni gemiddeld op een negatief rendement. 

Ook op provinciaal niveau ziet het er niet denderend uit. Slechts één provincie weet een gemiddelde winst te behalen, al mag het bijna geen naam hebben: Overijssel staat nu zo’n 0,04% in de plus. De slechtst scorende provincies zijn Groningen en Friesland, met verliezen van respectievelijk -4,3% en -4,5%. 

Maandwinnaar mei

De best presterende belegger van afgelopen maand is deelnemer unos. Hij wist in mei een rendement van maar liefst 313% te realiseren en staat overall op een winst van ruim 116%. Met deze mooie prestatie wint hij een iPad. 

Ook maandelijks kans maken op een iPad? Doe dan vandaag nog mee met de Turbocompetitie! 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links