Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Kiadis, Post, Arcelor, HEI & Shell

Liveblog: Kiadis, Post, Arcelor, HEI & Shell

Update 16:00 uur: Consumentenvertrouwen Michigan

Zojuist kwam het consumentenvertrouwen in de staat Michigan langs. Het viel met een stand van 100,0 iets tegen. De markt ging namelijk uit van 101,5. Het niveau is nog altijd goed, waardoor de beurzen er niet op bewegen. De AEX noteert 1,2% in de min en de euro wordt 0,3% meer waard ten opzichte van de dollar (NK). 

 


Update 14:00 uur: Gewoon doorwerken

Bij IEX werken we gewoon door:)


Update 13:30 uur: Zwarte schapen PostNL en ArcelorMittal

Durft iemand de bel al te luiden? Ik niet.

Nog zo eentje, ik kan hier maar niet over uit. Het staat er wel, dus is het zo.

 


Update 13:00 uur: De zwarte lijst van China

Wie-o-wie worden het...? Dit kan nog alle kanten uit, is wellicht een vrijbrief voor willekeur, of kan juist een open uitnodiging zijn weer eens te gaan praten.  Bloomberg:

The vague wording of the Chinese state media report opens the door for Beijing to target a broad swathe of the global tech industry -- from U.S. giants like Alphabet Inc.’s Google, Qualcomm Inc. and Intel Corp. to even non-American suppliers that have cut off China’s largest technology company. Those run the gamut from Japan’s Toshiba to Britain’s Arm.

“Surely companies that have announced cutting supplies to Huawei, such as Panasonic and Toshiba, would be under threat,” said Michelle Lam, Greater China economist at Societe Generale SA in Hong Kong. “It could be very damaging to multinational companies.’’

Zeg maar of u Nederlandse namen te binnen schieten. Ik moet aan ASML denken met die recente (Chinese) spionageverhalen. ASML wees echter met de beschuldigende vinger nadrukkelijk naar Samsung en veegde het straatje van de Chinese overheid schoon. Het bedrijf haalt 17% van haar omzet uit China.

 


Update 12:15 uur: Heineken?

Het superdefensieve Heineken is de laatste die u op zo'n miserable beursdag verwacht als daler van de dag in de de AEX. Ik spot geen nieuws of wat dan ook. Ik zie alleen dat peers en concurrenten AB InBev (-2,8% vandaag) en Carlsberg (-2,5%) ook ondermaats presteren. Ook hier is geen nieuws te vinden.

Is het wellicht de exposure van hun Mexicaanse merken en brouwerijen naar de VS markt? Ik denk het. Als ik ze dan toch alledrie noem: AB InBev kent heel wat meer fantasie (en schulden) dan het saaie, maar o zo degelijke Heineken en ook Carlsberg. Die presteren deze eeuw even goed. Met de nadruk op goed. 

 


Update 12:00 uur: Brother, can you spare me a bitcoin?

Voor mij is botcoin niks anders en niks meer of minder dan louter en alleen een prijs op het bord. Die beweegt. Dat zeker. Er zit naar mijn oordeel niets onder of achter, laat staan fundamentele waarde. Vind er gerust iets anders van, al is het maar omdat ik alle rally's heb gemist. De implosies echter ook...

Verhip:

31 May - 11:48:17  [RTRS] - KIADIS PHARMA NV  KDS.AS: JEFFERIES RAISES TARGET PRICE TO EUR17 FROM EUR 16


Update 11:45 uur: Kiadis

Niet voor het eerst dat een biotech een opgelopen koers gebruikt om... Om precies te zijn is de korting 21,05%, gezien de slotkoers gisteren van €9,50 en de €7,50 waarvoor Kiadis voor €27,75 miljoen nieuwe aandelen bij institutionele partijen plaatst. Op zich niet raar, maar die spread valt iedereen rauw op z'n dak.

Dat er korting is bij zo'n plaatsing is normaal, maar ruim 20% is erg veel. Daar staat tegenover dat iedereen weer een andere waardering maakt van een biotech die nog producten ontwikkelt en niet op de markt heeft. Beide risico's (verwatering en waardering) krijgt u vandaag als Kiadis-aandeelhouder vol om uw oren.

 


Update 11:20 uur: Intussen aan de andere kant van dit continent:

Begin dit decennium waren deze landen kort door de bocht schoolvoorbeelden van hoe het economisch en financieel wel en niet moet. Dat is inmiddels anders. Griekenland levert steeds betere cijfers af. Niet eens overdreven; cijfers had de Griekse staat tien jaar geleden niet eens.

Turkije daarentegen boomde in die tijd, gold als het voorbeeld van een succesvolle emerging market, maar ook hier keert nu de wal het schip?

De grafieken nog even. Griekenland doet dit jaar inderdaad prima.

De Griekse beurs komt echter van ver, heel ver. Nog altijd 95% onder die top links ofzo. Ik reken het maar niet na. Zal je pensioen zijn...

Turkije bakt er dit jaar dan weer niks van. De index staat zelfs onder de kerstbodem 2018. Ik neem de Bist 100 in euro's, omdat de lira zo onder druk staat.

Op lange termijn in de Turkse beurs per saldo dood geld? Per saldo dan. En ook weer in euro's.

 


Update 11:00 uur: Weer Wirecard

-14%.

 


Update 10:30 uur: John versus Facebook

Johns versus Facebook klinkt eigenlijk ook wel leuk als een reality tv-format. Dan volgen wij als kijkers onze dappere held in zijn strijd tegen onrecht en gemene, almachtige bedrijven! Zonder dollen, gelijk hebbie John, om die griebustent aan te pakken wegens zijn naam en portret in vage bitcoin ads. 

 


Update 10:00 uur: Brak Damrak

Met een uurtje komt Niels door met het dagelijkse fondsenrondje, maar omdat de beurs slecht ligt op weer handelsoorloggedoe, houd ik een tussenstop. Het bekende verhaal: alles daalt, maar de defensieve dividendaandelen blijven in de regel beter liggen dan cyclicals, financials, commodity-aandelen en industrials.

De AEX zet al voor de tweede keer deze week een lager bodempie neer. Geen paniek natuurlijk met zulke nog bescheiden scores (de indices dan, sommige individuele aandelen...), maar het momentum is neerwaarts. 

 


Update 09:45 uur: Eurocommercial Properties

Vreemde opening van ECP vandaag - op €22,02 stond er zelfs even -6,7% - maar het is geen vette vinger. Anders is het wel heel dik, langzaam kruipend vet. Er is geen nieuws, ik kan dit niet duiden. Dit is de tick-by-tick grafiek.

 


Update 09:30: Advies

Alsof de verzekeraars het nog niet moeilijk genoeg hebben met die dalende rentes. Oh wacht, misschien is dat er juist de reden van. Dat weet ik dan niet, want ik heb de research niet, maar de adviezen spreken voor zich.

  • Aegon: naar €5,90 van €6,20 - HSBC
  • NN: naar €39,80 van €39,80 - HSBC
  • Royal Dutch Shell: naar buy van hold en naar €33 van €32 - Société Générale

Hoezo stond Olies op hold dan, SocGen? Laat ook maar.  

 


Update 09:00 uur: Rente op nul

En intussen al er onder. Voor de tweede keer in onze geschiedenis dus - data gaan vijfhonderd jaar terug - en de vraag is of we de bodem uitnemen. Eén tweet van president Donald Trump... Als u  mij tien jaar geleden had verteld dat ik deze regels zou tikken, had ik u doorverwezen naar Paviljoen 14 Vogelenzang. Enkeltje. 

Intussen bij onze buren:

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Geschorst en weet niet waarom 31 mei 2019 10:19
    ddefensieve dividendaandelen, behalve vastgoed.
    Heineken, Unilever wel, maar Ahold weer niet.
    De rente kan in europa niet verlaagd worden en de vraag is hoe de economie verder aangewakkerd kan worden. Beleggers vluchten in veilige havens en 1% rendement is nog een rendement.
  2. [verwijderd] 31 mei 2019 14:50
    quote:

    Beursspeculant schreef op 31 mei 2019 14:04:

    Ik heb om 9:20 postnl bijgekocht en ik wil me graag aanmelden om de bodembel te luiden :=)

    Motivatie: De laagste slotkoers op de week- én maandgrafiek was in 2013 1,56 en ik praat graag naar mijn eigen long positie.
    Ja dubbele bodem en nu terug naar bovenkant range van de afgelopen 4 jaar a 5,40 svp
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links