Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Gokje op herstel II

TA: Gokje op herstel II

Hoewel de onderhandelingen over een nieuwe handelsovereenkomst tussen VS en China muurvast zitten, lijken de beurzen rijp voor herstel. Tijd voor een gokje.

Beleggers proberen de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China in te schatten. Moeten we al instappen? Of komt er, indien de koersen verder dalen, nog een betere kans? Wie het weet mag het zeggen.

China is voorlopig echter niet van plan water bij de wijn te doen in het conflict. Of beide landen binnenkort nader tot elkaar komen, hangt wat Peking betreft vooral af van de vervolgstappen die de Amerikanen zetten.

China vindt dat de VS verschillende trucs uithalen, waardoor het handelsoverleg wordt geschaad. Hoge Chinese functionarissen betichten de Amerikanen zelfs van economisch terrorisme.

Gokje op herstel

De recente ontwikkelingen brengen een snelle oplossing voor de handelsoorlog niet dichterbij. De onderhandelingen tussen de twee grootmachten lijken nu volkomen vast te zitten.

De beurzen in Europa houden nog even het kruit droog, maar op Wall Street worden de kortetermijn-steunniveautjes gebroken. Voor de Dow Jones is dat de steun van 25.208,00 punten (de bodem van 11 maart). Op de Amerikaanse technologiebeurs, de Nasdaq Composite index, ligt het vangnet rond rond 7.579,29 punten (de bodem van 25 maart). Op het moment van schrijven staan deze niveaus onder druk.

Ondanks de handelsspanningen en de toegenomen volatiliteit in aandelen, durf ik wel een gokje aan. Met nadruk op een speculatief dobbeltje, dus geen hoge exposure.

Er zijn diverse aandelen die hiervoor in aanmerking komen. Je kunt kijken naar aandelen die al (te) hard zijn gedaald, maar ook naar fondsen met een bewezen uptrend.

In zie twee kandidaten: Arcelor Mittal en Relx. Bij Mittal reken ik op een rebound, aangezien het aandeel extreem oversold (uitverkocht) is. Relx ligt er gewoon prima bij; ik verwacht een hervatting van de uptrend. Beide aandelen bespreek ik vandaag hieronder.

Arcelor Mittal sterk oversold

Arcelor Mittal weet technisch nog niet te overtuigen. Toppen en bodems worden op fors lagere niveaus gevormd en dat signaleert stevige verkoopdruk. Maar op korte termijn acht ik een tussentijds herstel bij Arcelor Mittal niet uitgesloten.

Het aandeel is namelijk extreem oversold (uitverkocht), met de RSI op 19, eerder deze week zelfs op 15.

Bovendien komen we in een proces van positieve divergentie terecht, waarbij de RSI langzaam weer oploopt. Nogmaals, dit is een speculatief dobbeltje.

Relx ligt technisch goed op koers

Van een heel ander kaliber is Relx. Het spiegelbeeld van Arcelor, want al maanden in een sterke uptrend. Zelfs in de recente wereldwijde terugval van de aandelenkoersen gaf Relx geen krimp.

Technisch ligt Relx prima op koers in een fraaie uptrend. De koers brak onlangs zelfs boven het topje van 30 april rond 20,50 euro en genereerde hierdoor een nieuwe technische verbetering.

Het berekend koersdoel aan de bovenkant zien we rond 23,45 euro. Dat is dus nog zo'n 12%. Het aandeel tikte gisteren bovendien een vers all-time-high aan.

Mocht de Turbo Long Arcelor Mittal verkeerd aflopen, dan heb ik deze als back-up.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

181 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Geschorst en weet niet waarom 31 mei 2019 08:45
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 31 mei 2019 08:40:

    de spreuk is; bankiers verrijken, te vriend houden, rumoer mag niet voorkomen. fed en ecb staan klaar als paniek uitbreekt.
    ECB wil de banken gaan compenseren voor de negatieve rente, aldus Wierda. Daarom kocht hij BNP voor zijn klanten. Dat is goed voor de banken, maar wie dit allemaal betaalt is een raadsel.
  2. Geschorst en weet niet waarom 31 mei 2019 08:57
    quote:

    Now U See Me! schreef op 31 mei 2019 08:52:

    [...]

    Knijp je'm..?!
    Royce begin over gokje op herstel, terwijl hij een technisch analist is. Voordurend wees hij op de hogere bodems, maar nu geen woord er over. Een gokje op herstel. Het is tegenwoordig meer gokken dan wijsheid op de beurzen.
  3. crypt 31 mei 2019 09:05
    quote:

    ren-je-dement schreef op 31 mei 2019 08:58:

    Mocht de S&P-future per ongeluk binnenkort op dit getal komen, en ets dat in uw geheugen, verkoop dan alles en uw schoonmoeder en stap in:

    2 . 7 2 2

    Dit is een zeer belangrijk technisch niveau voor fors herstel.
    En wat is dit voor magisch getal dan? : )
181 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links