Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Is dit alles?

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

De euro stijgt een beetje naar 1,12. Het valutapaar laat daarmee ongeveer de minste reactie van iedereen zien op de Europese stembusuitslag?

Die is wellicht niet onverwacht en de markten dichten het Europese Parlement geen echte echte macht toe, ik denk dat u het in die hoek moet zoeken.

Of iedereen vlucht in bitcoin? Onzin natuurlijk, maar dat steeg gisteren zomaar 15%. Het is meteen het enige andere nieuws en wapenfeit dit weekend. Verder is er nu niets te doen, zijn er geen cijfers, is er geen bedrijfsnieuws, er is geen advies, is de agenda leeg en is de VS ook nog dicht. Dit belooft niet veel swingends.

Vooruit, dit is ook best brekend. Op 50/50 basis stelt Fiat Chrysler voor.

Er is nu niet veel bijzonders op beursopening. De komende week kunnen de stieren wel wat inspiratie gebruiken. In de AEX grafiek staat een lagere bodem en topje, vandaar. 

Nieuws, advies, shorts en agenda

Het belangrijkste ANP-nieuws sinds het Amsterdamse slot vrijdag:

  • 07:42 Claim tegen sjoemelbanken in Australië
  • 07:28 Winst Chinese industriebedrijven omlaag
  • 26 mei 'Handelsspanningen domineren beursweek'
  • 26 mei Nieuwe onderhandelingen Shell in Nigeria
  • 26 mei Trump: nog geen handelsdeal met Japan
  • 25 mei Beleggers opnieuw iets positiever
  • 25 mei 'Huawei beheert cruciale data KPN'
  • 25 mei 'Beleggers opnieuw iets positiever'
  • 24 mei Wall Street gaat lang weekend in met plusjes
  • 24 mei 'Veel animo Fortis-claim'
  • 24 mei 'Breder onderzoek vertraagt terugkeer 737 MAX'
  • 24 mei Shell koopt belang in wingebied Anadarko

Analistenadvies is er nog niet en de AFM meldt deze shorts:

De agenda:

  • 09:00 Ageas notering €2,20 ex-dividend
  • 14:30 Ackermans & Van Haaren AvA
  • VS dicht

En dan nog even dit

Intussen in China:

Dat is snel:

Dit biedt kansen voor anderen, maar voor wie?

Nu al?

Nog één keer dan: 

Tot slot nog even:

Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 mei 2019 10:43
    Goedemorgen,

    Inderdaad weinig constructief en opbeurend nieuws voor de beurs. Trump gijzelt in feite de hele wereld, in het bijzonder de beleggers met zijn bewering dat er binnenkort 'een goede deal' met China in het vat zit. Punt is alleen dat Trump volgend jaar graag opnieuw gekozen wil worden, en China niet te maken heeft met een dwingende tijdslijn.

    Het gaat er om spannen de komende tijd. Lukt het de leiders tot een billijke oplossing te komen? Of sudderen we voort en komen we ongewild op de zeephelling richting groeivertraging of erger nog, recessieachtige verschijnselen.

    Juist in onzekere tijden waarbij stocks, bonds en valuta's heftige schommelingen kunnen vertonen, bied een positie in edelmetalen een goed alternatief. In het bijzonder goud en zilver waarbij zilver ver achter is gebleven bij het goud. (zie goud en zilver ratio boven '80' ).

    Het is soms beter even geen positie te hebben in stocks, dan geirriteerd gaan wachten op herstel.

    Nog even iets over ING. Als ik kijk naar de argumenten voor een koersstijging voor ING, dan kan ik er niet een bedenken, ja, een schamel technisch herstel naar max. Euro 10,30. Als ik argumenten bekijk voor verdere koers afkalving dan kan ik er wel een paar noemen:

    1: ING heeft intenties en is mogelijk een overname van CB bank aan het voorbereiden. Gevolg: emissie / aandelenverwatering, dus lagere koers van het aandeel.

    2: Overtollige longposities welke beleggingsfondsen, vermogensbeheerders en andere beleggers aanhouden worden gedecimeerd nadat het besef is gekomen dat de ING groeimotor gaat haperen.

    3: Naast de specifieke winstvertraging voor ING voor de komende periode, beseft 'men' tevens dat ook economische vooruitzichten o.a. door de voort wakkerende handelsoorlog verder onder druk komen te staan.

    4:Last but not least, zijn er professionele partijen die kennis hebben van het bovenstaande en handig gebruik maken van de situatie om 'in de wind te gaan' of short te spelen in het aandeel ING. Daar is niets mis mee, ieder kan- en mag een handelsmethodiek toepassen welke het beste aansluit bij hun visie.

    Pas als het kader van ING bereid is meer duidelijkheid te geven over de huidige stand van zaken binnen het bedrijf, de verschillende interestvoeten herstellen, de economische situatie verbetert of ING een aantoonbaar onderscheidend bedrijfs- c.q. verdienmodel kan tonen aan zijn investeerders (beleggers die risicodragend kapitaal verschaffen) kan het tij keren voor deze ambitieuze maar zeer cyclische bankier met internationale allure.
  2. [verwijderd] 27 mei 2019 11:53
    Als je meer of minder had verwacht zit je echt op het verkeerde spoor, het rationaliteits-spoor waarschijnlijk… Komt niet meer van het spoor af zolang rationaliteit je motor op dat spoor is, maar laat je dat stukje psyche los komt het allemaal goed, en ga je zelfs grafieken begrijpen!
    Je hebt het zelf in de hand, als analist, en belegger..
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links