Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Boris Johnson favoriet

Liveblog: Boris Johnson favoriet

Update: 14:45 uur: Dalende orders duurzame goederen

De orders voor duurzame goederen daalden in april met 2,1% ten opzichte van maart. Dit is marginaal slechter dan verwacht. De beurzen bewegen geen milimeter op het cijfer. De AEX noteert nog altijd een keurige plus van 0,9% (NK).


Update: 14:20 uur: Boris Johnson favoriet

Boris Johnson wordt de grootste kans toegedicht om het stokje van May over te nemen (NK). 


Update 14:15 uur: Geen paniek door aftreden May

De koers van het Britse pond bewoog nauwelijks op het bericht dat de Britse premier Theresa May opstapt. Op dit moment stijgt het pond 0,02% ten opzichte van de euro. Klein bier dus (NK).


Update 11:15 uur: Sold in May dan maar

Het waren drie rumoerige jaren... Per 7 juni is ze vertrokken, wie volgt haar op?

 


Update 10:30 uur: ECB en aandelen

Als de economie hapert, springt de ECB wel weer in, is misschien een soms wel en soms niet uitgesproken consensus op de markten. Hoe dan? Reuters heeft een overzichtsartikel gemaakt van de hele gereedschapskist van de centrale bank. Believe me, it will be enough, kan u bijna president Mario Draghi zelf citeren.

Reuters kijkt ook naar deze optie, misschien de meest controversiële: aandelen kopen, als dan niet via trackers. BoJ en SNB doen het ook. Het persbureau laat zich uit niet over de waarschijnlijkheid. Let daarom op of er Europese Centrale Bank-presidenten of hoge ECB-bobo's zijn die hier balletjes over gaan opwerpen.

Want het lijkt me dat als de ECB het al overweegt, men eerst even de markt gaat polsen hoe hier tegenaan wordt gekeken. En zo ja, dan gaan ze dat zeker ook in de week leggen. 

 


Update 10:20 uur: Daar is Nina weer. Nee, was

Vage constructies, gedoe, geschuif, onduidelijkheden, poppetjeswisselingen en vooral schulden, heel veel schulden. U verwacht het niet en u leest het ademloos... Sorry hoor, maar is deze dame niet een wandelende rode vlag? 

 


Update 10:05 uur: OCI

Hoe laat het persbericht is verschenen weet ik niet, maar in ieder geval rollen bij mij vanaf 09:58 uur de headlines over het scherm. OCI is ineens door met Q1's.  Die mag u heel snel vergeten zoals u ziet, maar in Q2 moet het allemaal gebeuren en wordt er hopelijk geoogst.

 


Update 09:15 uur: Vivat

Mooi stukje van DFT. De deadline is 5 juni en het gaat om:

 • Aegon/Blackstone
 • NN/Athora
 • ASR
 • Allianz/Lifetri

Wie de beste papieren heeft, meldt de krant niet. Voor de beurs is het denk ik het leukste als ASR de uitverkorene wordt, want dan komt er een emissie en dat levert nog wel eens reuring, gedoe, spanning en sensatie op.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ALLIANZ SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ASR Nederland

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NN Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

OCI

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
SmitFinance
0
Een overname door ASR zou inderdaad het leukste zijn, vooral omdat ASR tegen een discount wordt verhandeld t.o.v. de andere genoemde partijen op basis van pe-ratio.
Ik vermoed dat Allianz vooral voor de reclame mee doet dan wel om de prijs op te drijven. Een samenwerking met de overname-lustige Lifetri is mijns inziens vooral vanuit het voeren van strategische concurrentie een zeer sterke keuze.
theo1
0
Aan de Vivat-Anbang soap kan je weer zien hoe betrouwbaar de Chinezen zijn. Ook bij Anbang was het weer volstrekt mistig wie er eigenlijk de eigenaar was en wie de zeggenschap had. Bij een verzekeraar lijkt me dat toch wel het minste waar je inzicht in wil hebben. Als je je telecomnetwerk niet door de Mexicanen durft te laten beheren, zou ik het al helemaal niet door de Chinezen laten bouwen.
noppes
0
Ik weet niet of die overname door ASR zo'n goed idee is, Vivat vraagt kapitaal en het rendement is (nog) niet om over naar huis te schrijven. Nu zullen er ongetwijfeld enorme kosten- en schaalvoordelen zijn, maar ze bedenken op papier is meestal makkelijker dan ze realiseren. Sluit niet uit dat een overname door ASR (beetje afhankelijk van het verhaal) dan ook de koers in 1ste instantie negatief zal beïnvloeden. De overige partijen hebben in ieder geval een partner omwille van het kapitaal. Ben er zeker van overtuigd dat een dergelijke overname op wat langere termijn voor elke betrokken partij lucratief kan zijn.
noppes
0
De cijfers van Sandd zijn niet openbaar, maar de vraag is of het goed rendeert. PostNL gaat Sandd overnemen, daar is politieke steun voor alhoewel er een risico is dat de toezichthouder deze overname blokkeert (politiek heeft laten weten toezichthouder dan te overrulen). Als Sandd wordt overgenomen, is PostNL monopolist met op termijn zicht op een uitstekend dividend. Als de overname van Sandd niet lukt, is de vraag of Sandd zelfstandig verder kan. Zo nee, dan is PostNL monopolist met op...... etc etc.
objectief
0
quote:

theo1 schreef op 24 mei 2019 09:54:


Aan de Vivat-Anbang soap kan je weer zien hoe betrouwbaar de Chinezen zijn. Ook bij Anbang was het weer volstrekt mistig wie er eigenlijk de eigenaar was en wie de zeggenschap had. Bij een verzekeraar lijkt me dat toch wel het minste waar je inzicht in wil hebben. Als je je telecomnetwerk niet door de Mexicanen durft te laten beheren, zou ik het al helemaal niet door de Chinezen laten bouwen.Nou voor ontrouw hoef je niet naar China af te reizen, het is alhier in Nederland en de V.S. ook aan de orde van de dag. En in China zitten niet alleen Anbangs.

Die hype van Trump tegen Huawei is een politieke actie, want ze zijn met hun 5G netwerken alle Amerikaanse partijen ver vooruit en dat wekt afgunst op.
alexnr75
1
@objectief,

Er blijkt nu juist dat Huawei niet zo ver voorligt.

Ze zijn afhankelijk van ontwerpen en onderdelen uit andere landen!!

Ze blijken zelfs niet goedkoper te zijn als Ericsson en Nokia, maar in dezelfde range te zitten.
theo1
2
quote:

objectief schreef op 24 mei 2019 11:09:


[...]


Nou voor ontrouw hoef je niet naar China af te reizen, het is alhier in Nederland en de V.S. ook aan de orde van de dag. En in China zitten niet alleen Anbangs.

Die hype van Trump tegen Huawei is een politieke actie, want ze zijn met hun 5G netwerken alle Amerikaanse partijen ver vooruit en dat wekt afgunst op.Hier is van bedrijven gewoon bekend wie de eigenaar is. En wie de tent runt. Belangen van groter dan 5% worden geregistreerd en dat is misschien niet helemaal bomvrij, maar het is onmogelijk dat een bedrijf "stiekem" een staatsbedrijf is, of dat domweg niemand weet wie de zeggenschap heeft. Er zijn in China veel te veel incidenten met topmannen die ineens spoorloos verdwijnen of om vage redenen gearresteerd worden. Daar heb ik in Europa of de VS nog nooit over gehoord. En iedereen weet dat als je in China succes wil hebben, je gewoon moet doen wat de overheid wil, wat het ook is. Ook als je zelf in principe best wel netjes bent. Als Xi Jinping wil dat je spioneert, dan spioneer je. Of je eindigt in de bak of op straat (als je mazzel hebt). Zo werkt dat daar.

Nogmaals, als je de Mexicanen al niet vertrouwt, dan vind ik het onbegrijpelijk dat je de Chinezen dan ineens wel vertrouwt.
Jeroentje-2018
0
Vandaag een mooi technisch herstel van de internationale effectenmarkten, mijns inziens niet meer dan dat. De trend is echter gezet en neerwaarts. Veel spektakel valt er de komende maanden niet te verwachten is mijn mening. Handelsoorlog blijft zwaar wegen en houd de markten in z'n greep, belemmerd groei en consumentenbestedingen.

Om die reden worden edelmetalen mogelijk weer interessant. Wat wellicht wel idee is om zilver long te spelen.

Waarom zilver? Zilver is t.o.v. goud behoorlijk achtergebleven. Dit kun je inzichtelijk maken door hier de algemeen aanvaardbare standaard 'De Gold Silver Ratio' op los te laten. Indien deze boven 80 noteert, is er sprake van een anomalie (niet helemaal om reden dat het een terugkerend patroon is). Edelmetalen gedijen goed bij marktonrust en internationale spanningen en dienen als 'veilige haven' in tegenspoed.

Verklaring ratio:
www.goudverzekerd.nl/goud-zilver-rati...

Chart:
goldprice.org/nl/gold-silver-ratio.html
Knight V
1
quote:

theo1 schreef op 24 mei 2019 12:00:


[...]

Hier is van bedrijven gewoon bekend wie de eigenaar is. En wie de tent runt. Belangen van groter dan 5% worden geregistreerd en dat is misschien niet helemaal bomvrij, maar het is onmogelijk dat een bedrijf "stiekem" een staatsbedrijf is, of dat domweg niemand weet wie de zeggenschap heeft. Er zijn in China veel te veel incidenten met topmannen die ineens spoorloos verdwijnen of om vage redenen gearresteerd worden. Daar heb ik in Europa of de VS nog nooit over gehoord. En iedereen weet dat als je in China succes wil hebben, je gewoon moet doen wat de overheid wil, wat het ook is. Ook als je zelf in principe best wel netjes bent. Als Xi Jinping wil dat je spioneert, dan spioneer je. Of je eindigt in de bak of op straat (als je mazzel hebt). Zo werkt dat daar.

Nogmaals, als je de Mexicanen al niet vertrouwt, dan vind ik het onbegrijpelijk dat je de Chinezen dan ineens wel vertrouwt.Dat is het verschil tussen een communistisch land en rechtstaat.
Wij gaan met onze rechtstaat regels de chinezen veroordelen.
Dat is bekende VOC petje of roze brilletje.

Dankzij Internet, zijn wij nu ook achter gekomen dat in een rechtstaat of democratie de corruptie, belasting ontduiking, dividendbelasting enz.. ook bij ons plaatsvinden.
Wij zijn niet beter dan de rest maar dankzij onze roze brilletje vinden wij onszelf nog superieur dan de rest. Ondertuseen dumpen wij alles bij onze buurlanden en laten kinderen voor ons werken.

Als wij klagen, begin dan eerst in Europa zelf.
Maar ja, wij hebben weer gestemd op PVDA... een geld verslindende machine komt weer op gang.

2 miljard loonkosten voor 7.000 personeel.
Ik begrijp waarom ze allemaal zo graag naar Brussel willen want de Balkenende norm geldt daar niet of ze omzeilen het door het "onkosten"te noemen.

en maar klagen over Mexico, China, Rusland dat daar corruptie heerst.

Timmermans krijgt 360.000 per jaar. Een PVDA, die sociaal gezind is, maar geen moeite heeft om 200 x meer te verdienen dan een Bulgaar of Chinees jaarsalaris.

Klagen over anderen: begin eerst schoon schip in Europa en dan pas over de grens kijken.11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 13:00 Insiders kopen. En hoe, zeg 2
 2. 11:15 AEX: waar blijft tweede, definit... 5
 3. 10:45 Berenberg: "Nog één keer ING dan" 1

Gerelateerde instrumenten

 1. Aegon 2,197 13:47
  +0,107
  +5,12%
 2. ALLIANZ SE 157,360 13:47
  +7,480
  +4,99%
 3. ASR Nederland 22,040 13:48
  +0,670
  +3,14%
 4. NN Group 23,680 13:48
  +0,890
  +3,91%
 5. OCI 11,040 13:48
  +0,950
  +9,42%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare