Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

HAA 2019: 3 tips van Jim Tehupuring

HAA 2019: 3 tips van Jim Tehupuring

Op de Hollandse Aandelenavond 2019 van BNP Paribas en IEX mocht natuurlijk ook de selectie van Jim Tehupuring (Probeleggen.nl) niet ontbreken. Drie aandelen die het overwegen waard zijn en een short-kandidaat.

In zijn inleiding komt Jim nog even terug op zijn keuzes uit 2018. “De resultaten waren ronduit dramatisch. En dat heeft mij financieel ook geraakt, want wij beleggen zelf in de aandelen die we adviseren. Daarom heb ik dit jaar ook een wat veiliger keuze gemaakt. Om een link te leggen met de dartwereld: je kunt mikken op de triple 20, maar daarnaast zit de 1 en de 5. En is dus een risico dat je maar 3 punten haalt in plaats van 180. Dit jaar ga ik – om in die analogie te blijven - meer voor de 14, de 9 en de 11: dan zit er altijd wel een goede score bij.

Tip 1: Ahold Delhaize

"Ahold Delhaize presteert year to date slecht ten opzichte van de AEX. Het aandeel staat nu rond de 20 euro. Belangrijkste reden hiervoor was een grote staking bij de Amerikaanse keten Stop & Shop. De geschatte schade daarvan is ongeveer 100 miljoen euro. Tegen een ebitda van 4 miljard valt dat allemaal wel mee."

"Ahold Delhaize is aantrekkelijk gewaardeerd nu, heeft een goed management en presteert fantastisch. Het is een stabiel aandeel en het kan weer oplopen naar 23/24 euro."

Tip 2: TomTom

"Tomtom biedt nu heel veel value for money. Het heeft een flinke kaspositie en intrinsiek is het aandeel al 5 euro waard. Na de verkoop van Telematics zijn de onderdelen Consumer en Automotive overgebleven. Dat laatste onderdeel groeit hard, dus de kans op een goed rendement is groot."

Tip 3: Neways Electronics

"Dit is een aandeel met wat meer risico. Het is mijn pijltje op de triple 20. Neways Electronics levert industriële electronica. Het is onder andere een toeleverancier van ASML. Neways is niet erg bekend, maar ze hebben een flinke omzetgroei laten zien:16 procent. De winst per aandeel is 1,40 euro en de waardering is ruim tien keer de verwachte winst over 2019. Daarmee is het vriendelijk geprijsd. Het koersdoel ligt rond de 20 euro."

Short: Signify

"Ik geloof niet in het businessmodel. De oude gloeilampenbusiness wordt vervangen door Led. En die Led-lampen gaan 15 jaar mee. Krimpende omzet dus, die je niet kan opvangen met meer dienstverlening."

 

Turbo's bij de tips van Jim Tehupuring [[sponsored]]

Tip 1: Ahold Delhaize met turbo's

Tip 2: TomTom met turbo's

Tip 3: Signify met turbo's

 


De Hollandse Aandelenavond 2019 werd georganiseerd door BNP Paribas en IEX. U kunt het complete webinar nog terugkijken op de site van BNP Paribas (klik op de bordeauxrode button rechts op de pagina).


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

Hollandse Aandelenavond 2019

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Snugger
0
Zwakjes hoor, een technisch analist hoort eigenlijk een verhaal te vertellen wat niet veel afwijkt van die van Bakker, maar dit neigt meer naar een fundamenteel iets..

Totaal geen technische onderbouwing, heeft Tehupuring het technische aan de wilgen gehangen? De spreektijd vullen met Barney, of andere loze zaken, is niet heel technisch in ieder geval...
objectief
0
quote:

Snugger schreef op 22 mei 2019 om 11:57:


Zwakjes hoor, een technisch analist hoort eigenlijk een verhaal te vertellen wat niet veel afwijkt van die van Bakker, maar dit neigt meer naar een fundamenteel iets..

Totaal geen technische onderbouwing, heeft Tehupuring het technische aan de wilgen gehangen? De spreektijd vullen met Barney, of andere loze zaken, is niet heel technisch in ieder geval...Jim T. is een fundamentele analist.
Snugger
0
quote:

objectief schreef op 22 mei 2019 om 14:59:


[...]


Jim T. is een fundamentele analist.
Oh, dan heeft ie z'n tools dus echt in de wilgen gehangen… Dat krijg je waarschijnlijk als je te lang naast Tostrams hebt meegelopen!..
plof®
0
Wat een farce, puur nepbeleggers, betaald door de provisie.
Als je hier in trapt heb je nog minder verstand van beleggen dan deze overgewaardeerde autoverkopers. Los je hypotheek af, dat is dan de beste belegging en betaal je juist minder mee aan mee etende ratten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Redactie

De centrale redactie van IEX.nl bestaat uit: Pieter Kort (hoofdredacteur), Arend Jan Kamp, Fleur van Dalsem, Rob Stallinga, Barbara Zia, Lucia Rodenburg.

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 06 jan Experts verwachten weinig van 2020 1
  2. 06 jan Dertigers en tachtigers doen goe...
  3. 03 jan Beleggers met bravoure het nieuw... 4

Gesponsorde links