Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nasdaq 100 index, de kleinere Amerikaanse technologiebeurs, laat een technische verzwakking zien.

Richting:Zijwaarts
Trendwijziging:-
Slotkoers:7.529,89
Steun:6.940,72
Weerstand:7.851,98
Steun 2:5.895,12
Weerstand 2:8.800,00

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De recente correctie van de Nasdaq 100 index bracht de koers terug onder de voormalige toppen. Door deze terugkeer binnen de voormalige consolidatie verliest de Nasdaq 100 index aan kracht. Deze zogenaamde 'false move' neutraliseert de eerdere verbetering. We verwachten een consolidatie boven steun 6.940,72 (bodem van 8 maart). Weerstand ligt rond 7.851,98 (top van 26 april).


  • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt.


  • De MACD geeft op lange termijn een positief signaal. (stijgt en beweegt boven 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


  • De iets verzwakkende B.O.B.-lijn (relatieve sterktelijn) geeft iets minder sterke prestaties aan, vergeleken met de rest van de markt. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende B.O.B. lijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord