Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: BBP 0,5%, bitcoin en Ajax

Liveblog: BBP 0,5%, bitcoin en Ajax

Update 15:45: UniCredit bereidt bod op Commerz voor?

Het interessantste nieuws in dit bericht vind ik nog dat Berlijn bereid zou zijn Commerzbank los te laten. Hebben jullie nog interesse ING?

 


Update 15:30: Góóód móóórning Wall Street

Wall Street open en in twee tweets bent u weer helemaal bijgepraat. Dat is één...

... en dat is twee. Beleggen en handelen in 2019, het is me wat. Bij de rebound van het eerste fragment na 50 seconden gaat u pas echt stuk.

 


Update 15:15: Bayer, buitenkansje of bagger? 

Dankjewel Charlie voor deze lijstjes. Ik kauw nog op een conclusie. Hebt u die misschien?

 


Update 14:30: Bayer, buitenkansje of bagger? 

De reacties onder het nieuwsbericht zijn veelbetekenend: de een denkt dat het gedaan is met Bayer (Alles ist vorbei), de ander denkt dat het wel losloopt. Die schadevergoeding dus van $2 miljard dollar die twee Roundup-aanklagers krijgen toegewezen. Of ze dat geld ook daadwerkelijk gaan krijgen is echter vers twee.

Martin duidt het: dit is pas het begin van een langdurig juridisch gevecht. Al is het maar omdat nog steeds wel/niet is bewezen dat het spul ook kankerverwekkend is.   

Enfin, dat is voor de juristen. Daar heb ik geen verstand van, ik pak de grafieken en de data er bij. De affaire begon pas echt augustus vorig jaar. U ziet het, het is niet ongemerkt aan Bayer voorbijgegaan, Ik vergelijk herbelegd met de DAX 30, want dat is een total return index.

Al met al is er sinds vorig jaar zomer €40 miljard aan Bayerwaarde verdampt. Is dat niet wat veel voor een mogelijke schadevergoeding nu van $2 miljard? Ja, maar de vrees is dat er ineens meer mensen zich melden, die zeggen gezondheidsproblemen te hebben door Roundup. Dit is het worst case scenario.

Hier is het best case scenario. Als er één sector is die de afgelopen decennia te maken heeft gehad met veroordelingen, boetes en schadevergoedingen is het wel tabak. Helaas heb ik de grafiek niet herbelegd zo lang terug, maar de prijzen zeggen voldoende. Tabak was een topbelegging.

Wat heet, in de afgelopen dertig jaar leverden die aandelen zelfs meer op dan... technologie. Ook hier geldt, zonder dividend, want dan kan de Nasdaq 100 helemaal zakkies plakken ten opzichte van die twee rokers. Leuke ook voor de beursquiz bij u op het werk. Gegarandeerd niemand die u gelooft.

Ik ga niet beweren dat Bayer de komende jaren zo fantastisch gaat presteren als die tabaksjongens, maar die Roundup-affaire lijkt me heel, heel dik ingeprijsd, waardoor ik zelf eerder aan kansen dan bedreigingen denk. De winstverwachtingen mogen omhoog, maar het aandeel kan een koopje zijn.     

 


Update 12:15 uur: Nog even over die handelsoorlog

Adempauze tot 28 en 29 juni in Osaka, Japan?

Zo maar even wat input. U verwacht het niet...

Dit vind ik origineler, de redenering staat meteen in de tweet. Niet dat deze opvatting beter is dan de vorige of meer kans maakt om correct te blijken, maar buiten de de kudde denken is een vereiste als u slimmer wilt zijn en een outperfomance wilt halen ten opzichte van diezelfde kudde.  

Zoals altijd zal de uiteindelijk uitkomst wel ergens in het midden liggen? Bedrijven laten zich natuurlijk niet als makke schapen hun marktaandeel afpakken, of hun winsten en omzetten decimeren. Die worden creatief en zoeken oplossingen. Net als consumenten. En zo brengen bedreigingen altijd nieuwe kansen.    

 


Update 11:50 uur: Tesla

Bij andere autofabrikanten let niemand erop, maar bij tesla let iedereen altijd op alles. En Elon tweet dit nou weer niet.

 


Update 11:30 uur: Ajax dubbel en bubbel

Die goal ver, ver in de blessuretijd van de blessuretijd is een dure aan het worden. Wat zou de trigger moeten zijn om de koers weer hopger te zetten? Ik zou het niet een, twee, drie weten. Dank Martijn, scherp.

 


Update 09:45 uur: Bitcoin

Ook vandaag weer, de networks - in dit geval Bloomberg - constateren dat bitcoin en andere crypto's kiezelhard gaan, maar geven geen reden(en). Typisch, waar ze bij aandelen altijd scheutig zijn met dat de markten bezorgd of opgelucht zijn (wij handelaren en beleggers schijnen geen andere standen te hebben) zwijgen ze nu.

Feel free als u het wel meent te weten, of ergens iets nuttigs hebt gelezen. Ik houd het voorlopig op die ene totaal ongrijpbare kracht op de beurzen die de digitale muntjes weer in vuur en vlam hebben gezet: menselijke psyche.

 


Update 09:30 uur: BBP

+0,5% op kwartaal- en +1,7% op jaarbasis.

Hier ziet en hoort u alles over onze economie deze winter, waar u niet meer in kan beleggen, om het zo maar uit te drukken.

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. eduardvandewalle 14 mei 2019 12:00
    Bitcoin is waarschijnlijk de aanloop naar het SEC besluit over een bitcoin ETF van a.s. donderdag (As a result, the SEC said Friday it will “either approve or disapprove, or institute proceedings to determine whether to disapprove, the proposed rule change” by May 16, 2019. - www.coindesk.com/sec-postpones-decisi...
  2. Superteam 14 mei 2019 16:32
    Een paar redenen v/d stijging van bitcoin kunnen zijn:
    - CEO van Bakkt geeft aan dat institutionele beleggers vanaf juli in bitcoin kunnen handelen. Fidelity is hier ook mee bezig.
    - Facebook is met "facecoin" bezig en laat gedeeltelijk advertenties mbt cryptomunten toe (ICO's niet)
    - Microsoft lanceert decentrale infrastructuur bij een tech.bedrijf op de bitcoin blockchain.
    - Volgens sommige technische analisten vanwege een "Golden Cross".
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links