Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Uber bijna open

Liveblog: Uber bijna open

Update 17:55 uur: Uber onderuit

Het had een sprookje moeten worden, maar de koers van Uber gaat maar liefst 5% onderuit. Een eerste beursnotering op een zwakke dag in een beroerde week is natuurlijk vragen om moeilijkheden (NK). 


Update 17:20 uur: Toch lager

Het zag er lange tijd niet naar uit, maar nu ineens lijkt Uber toch lager te openen. Het slechte sentiment op Wall Street helpt beslist niet mee (NK).


Update 16:50 uur: Pricing range wordt kleiner

Het gaat niet lang meer duren voordat er een openingskoers op het bord verschijnt. De bandbreedte wordt al kleiner. Nu lijkt het erop dat het aandeel tussen de 1 á 5% hoger opent (NK).


Update 16:30 uur: Nog geen koers Uber

De opening van het aandeel Uber laat nog op zich wachten, maar het lijkt erop dat de taxi-app 2 á 6% hoger aan de dag begint (NK).


Update 15:00 uur: Aftellen

Nog dertig minuten te gaan en dan opent Wall Street. Iedereen kijkt uit naar de opening van Uber. Het ligt voor de hand dat er nog niet direct een koers op het bord komt te staan. Zodra het feest losbarst, hoort u van ons (NK).


Update 14:35 uur: Meewind

Door de gestegen huizenprijzen gaat het Nederlandse huishoudens voor de wind. Alleen de vermogenspositie van de Friezen, Groningers en Drenthenaren zijn in de periode 2012-2017 gedaald. Misschien een kleine verrassing, maar de grootste plus is te zien in Flevoland (NK).


Update 14:30 uur: -2,55%

Als de S&P500 vandaag niet lager sluit, noteert de brede Amerikaanse index slechts 2,55% onder haar all time high. Dat betekent voorlopig een nieuw record, want in 2017 was het verschil 2,8% (NK). 


Update 14:20 uur: Tweetje Trump

De economieboekjes zeggen toch wat anders (NK).


Update 12:45 uur: Uber

Eindelijk gaat Uber naar de beurs. Krijgen we er een crowded trade bij? Zou mij niet verbazen. Hier gaat het straks gebeuren. Of niet. Zullen we raden wat de slotkoers wordt? Ik gok $49,50, ofwel +10%. Gilt u maar in de comments, wie weet wacht u eeuwige roem. Veel succes als u voor het eggie gaat handelen.

Zoek niet, turbo's short zijn er nog niet, wellicht wel long. Raadpleeg uw broker.  

 


Update 10:45 uur: Gangsta-asset bitcoin?

Is dit vergezocht of niet? Zeg het maar. Volgens mij moet u niet te veel achter de prijs van bitcoin zoeken. Die is 100% marktpsychologie, want er is geen fundamentele waarde (te berekenen). En dus is het een louterende wat-de-gek-er-voor-geeft-prijs. En dan maar hopen dat er na u een nog grotere gek komt.

En daar zijn er vandaag genoeg van, er staat nu +2,8% op het bord. Beware for hackers. 

Lol, dit wekt nou echt vertrouwen :-)

 


Update 10:00 uur: Advies

Het zijn er al twee! Ik zie geen impact bij AkzoNobel.

  • AkzoNobel: naar €80 van €90 - ING
  • PostNL: naar €2,65 van €2,75 - Berenberg

Komt er nog een tje bij, KBC verlaagt ArcelorMittal naar €25 van €32 (buy):

 


Update 09:45 uur: We gaan spelletje doen

Mij interesseren uiteindelijk alleen de winsten en de rentes. En u?

 


Update 09:30 uur: Duitsland

Green shoot? 

Edin duidt:

 


Update 09:15 uur: Chris Vogelzang

Hij gold ooit ook als kandidaat om ex-CEO Gerrit Zalm op te volgen bij ABN Amro. Hij werd het niet. Gelukkig zijn er meer banken. Aan Chris de eer de besmeurde reputatie van de bank wit te wassen, om het zo maar uit te drukken.

Wacht even, over Gerrit gesproken... Denemarken is klein, iedereen kent elkaar :-) 

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

bitcoin

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Beursfeest
0
Handelsoorlog gaat de beurs vanmiddag of maandag weer in het rood.

Verwacht dit jaar geen stijging meer. Short op AEX is misschien wel interessant.
Beursfeest
0
Waarschijnlijk wil Trump dat de beurzen gaan dalen.

Verwacht dat dat wel gaat lukken met fors hogere importtarieven.
TURBO-TA
0
quote:

Beurscrash? schreef op 10 mei 2019 om 10:24:


Handelsoorlog gaat de beurs vanmiddag of maandag weer in het rood.

Verwacht dit jaar geen stijging meer. Short op AEX is misschien wel interessant.


Heb jij al lang short........
Sees
0
Cedar
1
Uber: op basis van (recente) verleden en verwachte toekomst zouden ze nul waard moeten zijn. Wordt mooi opgeklopt. Enige die eruit zal springen zijn initiele investeerders, die zijn opgelucht vanavond. Ponzi!
Zal vandaag en maand wel 10-20% stijgen, daarna a la Lyft.
Cedar
0
Uber: op basis van (recente) verleden en verwachte toekomst zouden ze nul waard moeten zijn. Wordt mooi opgeklopt. Enige die eruit zal springen zijn initiele investeerders, die zijn opgelucht vanavond. Ponzi!
Zal vandaag en maandag wel 10-20% stijgen, daarna a la Lyft.
Jeroentje-2018
0
Jeroen doet nog maar ff nix,...

Tja, eindelijk dan toch die verwachte daling in de indices en stocks. Shorts worden of zijn inmiddels(althans deels,...)gecovered, de markt komt in balans en de dive is(tot nu toe) gestopt.

Hoe nu verder?
Fout 1: het kan zijn dat 'men' er vanuit gaat dat we alles al hebben gehad qua daling, dus stapt men weer in, en gaat alsnog het schip in.

Fout 2 :het kan zijn dat we veeeel te flauw te worden, net nadat we een kleine dive gehad hebben waarbij overmatige long en opgebouwde short inmiddels verwerkt zijn en de index op een stabiel level is beland, op dit moment wel te verstaan. M.a.w.: met alles wat nu bekend (kansen en/of bedreigingen) heeft de markt nu een evenwicht gevonden.

Het handelsverdrag dan? Linksom of rechtsom, er komt een handelsverdrag. Wellicht niet de overeenkomst die Trump en de rest van de wereld in gedachten heeft, maar een alternatieve hybride deal is wat er wellicht gepresenteerd wordt. Trump gaat niet af, China gaat niet af, beiden evenveel gewonnen en beiden evenveel verloren, dus zeg het maar weer... Geen verdrag is geen optie mijns inziens en staat gelijk aan limit down van de internationale markten, zeker met de zojuist ingevoerde tariefsverhogingen!

En dan? Sluit niet uit dat de markt hierop even zijwaarts gaat, maar dat daarna de verwachte groeivertraging, winstrecessie weer om de hoek komt kijken waardoor forse uitslagen naar boven denk ik beperkt zullen blijven.

De trend is gezet (En is altijd your friend,...)dus er moet wel 'iets' gebeuren om de markt te laten stijgen. Versoepelen van de rente in USA? Kan, maar de werkeloosheid is erg laag, de groei op acceptabel niveau, dus een noodzaak hiervoor is zo 1,2 3 niet aan te wijzen. De vraag rijst of dat beleid dan ook wel geloofwaardig ontvangen wordt, door mij niet in ieder geval.

Wat dan? Gewoon, even de zaak aankijken en wachten op meer duidelijkheid. Ik kijk met argusogen naar goud, met name de sterke dollar en de (licht)stijgende goudprijs trekt mijn aandacht. De tip van gewaardeerd analist Nico Inberg voor wat betreft Barrick Gold neem ik graag ter harte en deel volledig zijn mening. Er zijn uiteraard meer interessante beleggingsmogelijkheden in goud, doch dat is nu even niet relevant.

Conclusie: niet handelen of even geen positie hebben maakt zeker deel uit van beleggen of traden.

Op z'n tijd komen vanzelf de antwoorden, tot die tijd is voorzichtigheid en bescheidenheid het verstandigst. Goed weekend!
bdj
0
Uber, net zoals Facebook destijds, een rocky start.
25 stuks gekocht voor 43 in de pensioen custody rekening.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: bitcoin

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 15:45 Liveblog: Tom2, Besi, Pharming e... 4
  2. 08:05 BeursVandaag: Cijfers en waarsch... 1
  3. 22 okt Liveblog: Brunel waarschuwt, Tom... 5

Gesponsorde links