Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Uber bijna open

Liveblog: Uber bijna open

Update 17:55 uur: Uber onderuit

Het had een sprookje moeten worden, maar de koers van Uber gaat maar liefst 5% onderuit. Een eerste beursnotering op een zwakke dag in een beroerde week is natuurlijk vragen om moeilijkheden (NK). 


Update 17:20 uur: Toch lager

Het zag er lange tijd niet naar uit, maar nu ineens lijkt Uber toch lager te openen. Het slechte sentiment op Wall Street helpt beslist niet mee (NK).


Update 16:50 uur: Pricing range wordt kleiner

Het gaat niet lang meer duren voordat er een openingskoers op het bord verschijnt. De bandbreedte wordt al kleiner. Nu lijkt het erop dat het aandeel tussen de 1 á 5% hoger opent (NK).


Update 16:30 uur: Nog geen koers Uber

De opening van het aandeel Uber laat nog op zich wachten, maar het lijkt erop dat de taxi-app 2 á 6% hoger aan de dag begint (NK).


Update 15:00 uur: Aftellen

Nog dertig minuten te gaan en dan opent Wall Street. Iedereen kijkt uit naar de opening van Uber. Het ligt voor de hand dat er nog niet direct een koers op het bord komt te staan. Zodra het feest losbarst, hoort u van ons (NK).


Update 14:35 uur: Meewind

Door de gestegen huizenprijzen gaat het Nederlandse huishoudens voor de wind. Alleen de vermogenspositie van de Friezen, Groningers en Drenthenaren zijn in de periode 2012-2017 gedaald. Misschien een kleine verrassing, maar de grootste plus is te zien in Flevoland (NK).


Update 14:30 uur: -2,55%

Als de S&P500 vandaag niet lager sluit, noteert de brede Amerikaanse index slechts 2,55% onder haar all time high. Dat betekent voorlopig een nieuw record, want in 2017 was het verschil 2,8% (NK). 


Update 14:20 uur: Tweetje Trump

De economieboekjes zeggen toch wat anders (NK).


Update 12:45 uur: Uber

Eindelijk gaat Uber naar de beurs. Krijgen we er een crowded trade bij? Zou mij niet verbazen. Hier gaat het straks gebeuren. Of niet. Zullen we raden wat de slotkoers wordt? Ik gok $49,50, ofwel +10%. Gilt u maar in de comments, wie weet wacht u eeuwige roem. Veel succes als u voor het eggie gaat handelen.

Zoek niet, turbo's short zijn er nog niet, wellicht wel long. Raadpleeg uw broker.  

 


Update 10:45 uur: Gangsta-asset bitcoin?

Is dit vergezocht of niet? Zeg het maar. Volgens mij moet u niet te veel achter de prijs van bitcoin zoeken. Die is 100% marktpsychologie, want er is geen fundamentele waarde (te berekenen). En dus is het een louterende wat-de-gek-er-voor-geeft-prijs. En dan maar hopen dat er na u een nog grotere gek komt.

En daar zijn er vandaag genoeg van, er staat nu +2,8% op het bord. Beware for hackers. 

Lol, dit wekt nou echt vertrouwen :-)

 


Update 10:00 uur: Advies

Het zijn er al twee! Ik zie geen impact bij AkzoNobel.

  • AkzoNobel: naar €80 van €90 - ING
  • PostNL: naar €2,65 van €2,75 - Berenberg

Komt er nog een tje bij, KBC verlaagt ArcelorMittal naar €25 van €32 (buy):

 


Update 09:45 uur: We gaan spelletje doen

Mij interesseren uiteindelijk alleen de winsten en de rentes. En u?

 


Update 09:30 uur: Duitsland

Green shoot? 

Edin duidt:

 


Update 09:15 uur: Chris Vogelzang

Hij gold ooit ook als kandidaat om ex-CEO Gerrit Zalm op te volgen bij ABN Amro. Hij werd het niet. Gelukkig zijn er meer banken. Aan Chris de eer de besmeurde reputatie van de bank wit te wassen, om het zo maar uit te drukken.

Wacht even, over Gerrit gesproken... Denemarken is klein, iedereen kent elkaar :-) 

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 mei 2019 13:33
    Jeroen doet nog maar ff nix,...

    Tja, eindelijk dan toch die verwachte daling in de indices en stocks. Shorts worden of zijn inmiddels(althans deels,...)gecovered, de markt komt in balans en de dive is(tot nu toe) gestopt.

    Hoe nu verder?
    Fout 1: het kan zijn dat 'men' er vanuit gaat dat we alles al hebben gehad qua daling, dus stapt men weer in, en gaat alsnog het schip in.

    Fout 2 :het kan zijn dat we veeeel te flauw te worden, net nadat we een kleine dive gehad hebben waarbij overmatige long en opgebouwde short inmiddels verwerkt zijn en de index op een stabiel level is beland, op dit moment wel te verstaan. M.a.w.: met alles wat nu bekend (kansen en/of bedreigingen) heeft de markt nu een evenwicht gevonden.

    Het handelsverdrag dan? Linksom of rechtsom, er komt een handelsverdrag. Wellicht niet de overeenkomst die Trump en de rest van de wereld in gedachten heeft, maar een alternatieve hybride deal is wat er wellicht gepresenteerd wordt. Trump gaat niet af, China gaat niet af, beiden evenveel gewonnen en beiden evenveel verloren, dus zeg het maar weer... Geen verdrag is geen optie mijns inziens en staat gelijk aan limit down van de internationale markten, zeker met de zojuist ingevoerde tariefsverhogingen!

    En dan? Sluit niet uit dat de markt hierop even zijwaarts gaat, maar dat daarna de verwachte groeivertraging, winstrecessie weer om de hoek komt kijken waardoor forse uitslagen naar boven denk ik beperkt zullen blijven.

    De trend is gezet (En is altijd your friend,...)dus er moet wel 'iets' gebeuren om de markt te laten stijgen. Versoepelen van de rente in USA? Kan, maar de werkeloosheid is erg laag, de groei op acceptabel niveau, dus een noodzaak hiervoor is zo 1,2 3 niet aan te wijzen. De vraag rijst of dat beleid dan ook wel geloofwaardig ontvangen wordt, door mij niet in ieder geval.

    Wat dan? Gewoon, even de zaak aankijken en wachten op meer duidelijkheid. Ik kijk met argusogen naar goud, met name de sterke dollar en de (licht)stijgende goudprijs trekt mijn aandacht. De tip van gewaardeerd analist Nico Inberg voor wat betreft Barrick Gold neem ik graag ter harte en deel volledig zijn mening. Er zijn uiteraard meer interessante beleggingsmogelijkheden in goud, doch dat is nu even niet relevant.

    Conclusie: niet handelen of even geen positie hebben maakt zeker deel uit van beleggen of traden.

    Op z'n tijd komen vanzelf de antwoorden, tot die tijd is voorzichtigheid en bescheidenheid het verstandigst. Goed weekend!
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links