Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: Omkeren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 mei 2019 13:25
    Jeroen doet nog maar ff nix,...

    Tja, eindelijk dan toch die verwachte daling in de indices en stocks. Shorts worden of zijn inmiddels (althans deels,...)gecovered, de markt komt in balans en de dive is (tot nu toe dan...) gestopt.

    Hoe nu verder?
    Fout 1 het kan zijn dat 'men' er vanuit gaat dat we alles al hebben gehad qua daling, dus stapt men weer in, en gaat alsnog het schip in.

    Fout 2 het kan zijn dat we veeeel te flauw te worden, net nadat we een kleine dive gehad hebben waarbij overmatige long en opgebouwde short ook weer verwerkt zijn en de index op een stabiel level is beland, op dit moment wel te verstaan. M.a.w.: met alles wat nu bekend (kansen en/of bedreigingen) heeft de markt nu een evenwicht gevonden.

    Het handelsverdrag dan? Linksom of rechtsom, er komt een handelsverdrag. Wellicht niet een overeenkomst die Trump en de rest van de wereld in gedachten heeft, maar een alternatieve hybride deal is wat er wellicht gepresenteerd wordt. Trump gaat niet af, China gaat niet af, beiden evenveel gewonnen en beiden evenveel verloren, dus zeg het maar weer... en geen verdrag is geen optie en staat gelijk aan limit down van de internationale markten, zeker met de zojuist ingevoerde tariefsverhogingen!

    En dan? Sluit niet uit dat de markt hierop even zijwaarts gaat, maar dat daarna de verwachte groeivertraging, winstrecessie weer om de hoek komt kijken waardoor forse uitslagen naar boven denk ik beperkt zullen blijven.

    De trend is gezet (En is altijd your friend,...)dus er moet wel 'iets' gebeuren om de markt te laten stijgen. Versoepelen van de rente in USA? Kan, maar de werkeloosheid is erg laag, de groei op acceptabel niveau, dus een noodzaak hiervoor is zo 1,2 3 niet aan te wijzen. De vraag rijst of dat beleid dan ook wel geloofwaardig ontvangen wordt, door mij niet in ieder geval.

    Wat dan? Gewoon, even de zaak aankijken en afwachten op meer duidelijkheid. Ik kijk met argusogen naar goud, met name de sterke dollar en de (licht)stijgende goudprijs trekt mijn aandacht. De tip van gewaardeerd analist Nico Inberg voor wat betreft Barrick Gold neem ik graag ter harte en deel volledig zijn mening. Er zijn uiteraard meer interessante beleggingsmogelijkheden in goud, doch dat is nu even niet relevant.

    Conclusie: niet handelen maakt of even geen positie hebben is een belangrijk facet binnen het beleggen of traden.

    Op z'n tijd komen vanzelf de antwoorden, tot die tijd is voorzichtigheid en bescheidenheid het verstandigst. Goed wekend!

  2. Mijn naam is WIllie 10 mei 2019 17:00
    Kan iemand mij uitleggen waarom flowtraders in de min staat??

    Niet schrikken van die min van 3,1% voor Flow Traders. Het aandeel gaat vandaag €1 ex-dividend.

    Ik begrijp dit niet goed. Koers is toch gewoon vraag en aanbod. Iedereen weet dat fonds dividend uitkeert vandaag. Ja er is minder geld aanwezig in het bedrijf, echter toekomstige cashflows zijn toch niet anders?
    Beleggers weten toch al voordat er geld wordt uitgekeerd dat dit er aan zit te komen. Waarom gaat de koers dan lager?

    Dit nu de VIX weer omhoog begint te schieten... Wat betekent dus dat er geld wordt verdient. Begrijp niet dat de koers daarom zo hard onderuit gaat.

    Iemand die mij dit kan uitleggen?

    Waarom dan een lagere koers?
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links