Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De AEX-index breekt uit stijgende trendkanaal.

Richting:Verzwakt
Trendwijziging:-
Slotkoers:556,86
Steun:555,55
Weerstand:576,90
Steun 2:538,70
Weerstand 2:609,22

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De Nederlandse beurs verzwakt nu de opgaande trend van de AEX wordt verlaten. Dit kan zwakte inluiden. Vooralsnog ligt er een vangnet gevormd door de voormalige toppen (horizontale blauwe stippellijn) rond 555,55. De weerstand bevindt zich op 576,90 (top van 27 juli 2018). Op dit moment adviseren we om even geen nieuwe actie te ondernemen. Bij een doorbraak en slotstand onder de steun treedt verdere verzwakking op en dient er rekening te worden gehouden met een diepere correctie. Na een doorbraak onder steun 555,55 wordt 538,70 het volgende neerwaartse koersdoel.

  • De MACD verzwakt op korte termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een overbought conditie (over-gekocht) aan. De stochastic wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Hoge waarden (bv boven 80) worden beschouwd als overgekocht (overbought). Bij de interpretatie van de stochastic is een combinatie van beide signalen het meest betrouwbaar. Een negatieve divergentie ontstaat bijvoorbeeld als het aandeel een nieuwe hogere top neerzet terwijl de stochastic een lagere top noteert. Dit is een waarschuwingssignaal. Als in een later stadium het aandeel neerwaarts onder de vorige top breekt dan is er sprake van een trendbreuk en wordt het eerdere waarschuwingssignaal bevestigd. Vanwege de vele signalen geeft de stochastic ook relatief veel onjuiste signalen af wat bij consequent volgen leidt tot een slecht resultaat. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

  1. 20 jan Kraft Heinz gaat consolideren, n...
  2. 20 jan Facebook heeft de neerwaartse tr...
  3. 20 jan Intuit kruipt uit het zijwaartse...

Gesponsorde links