Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nederlandse beurs (AEX-index) zakt weer richting voorgaande koerstop.

Richting:Stijgend
Trendwijziging:+
Slotkoers:568,59
Steun:558,88
Weerstand:576,90
Steun 2:538,70
Weerstand 2:609,22

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • In de recente terugval lijkt de AEX-index een hogere bodem achter te laten, binnen de stijgende trend. Het positieve technische beeld wordt bevestigd indien de koers boven de top van medio april weet te blijven. De Nederlandse beurs ligt er technisch niet slecht bij. Dan mag verdere koersstijging verwacht worden, richting rond 576,90 (top van 27 juli 2018). Het eerste vangnet bevindt rond de voormalige weerstandslijn (blauwe stippellijn). Er ligt steun op 558,88 (bodem van 11 april).

  • De MACD verzwakt op korte termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

  1. 16 jan Marel
  2. 16 jan E-ON laat een zijwaarts koersver...
  3. 16 jan E-ON laat een zijwaarts koersver...

Gesponsorde links