Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nederlandse beurs (AEX-index) leeft op vanaf de voorgaande koerstop.

Richting:Stijgend
Trendwijziging:+
Slotkoers:571,60
Steun:538,70
Weerstand:576,90
Steun 2:529,72
Weerstand 2:686,51

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • In de recente correctie vormde de AEX-index een hogere bodem binnen de stijgende trend. Nu de koers boven de voorgaande top weet te blijven, wordt het technische beeld bevestigd. De Nederlandse beurs ligt er technisch niet slecht bij. De huidige adempauze is vooralsnog slechts een tijdelijke onderbreking van de stijgende fase. De opwaartse trend krijgt een nieuwe impuls indien de recente koerspiek naar boven wordt gebroken. Dan mag verdere koersstijging verwacht worden. Het eerste vangnet bevindt rond de voormalige weerstandslijn (blauwe stippellijn). De laatste bodem van 25 maart biedt steun rond 538,70. De AEX-index blijft op koers, mede dankzij de gestage daling van de euro ten opzichte van de dollar. De euro zakt op ultrakorte termijn steeds dieper weg. De Europese munt hervat zelfs de dalende trend, nu de bodems van maart en april rond 112 gebroken worden. Doorgaans wordt een zwakke euro gevolgd door een herstel van de aandelenkoersen. Dat zien we goed terug in de gestage opmars van de AEX sinds eind 2018, die is begeleid door een afbrokkelende koers van de euro/dollar. De zwakke euro zou op korte termijn het zetje voor de AEX kunnen zijn om de aanval op de top van medio 2018 rond 576,90 in te zetten. Overigens wordt de Nederlandse beurs technisch pas weer rijp voor langetermijn-koopacties indien de horde rond 576,90 wordt genomen.

 • De MACD verzwakt op korte termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


 • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 11:36 Bouygues
 2. 08:51 US T Bond (30yr)
 3. 08:51 Zoekt naar richting

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 620,97 13:12
  -1,15
  -0,18%