Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De AEX-index maakt een pas op de plaats, binnen het opwaarts gerichte trendkanaal.

Richting:Stijgend
Trendwijziging:+
Slotkoers:568,01
Steun:538,70
Weerstand:576,90
Steun 2:529,72
Weerstand 2:686,51

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • De recente correctie van de AEX-index vindt plaats binnen de stijgende trend. Zolang de koers boven de voorgaande top weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief. De Nederlandse beurs ligt er technisch niet slecht bij. De huidige adempauze is vooralsnog slechts een tijdelijke onderbreking van de stijgende fase. De opwaartse trend krijgt een nieuwe impuls indien de recente koerspiek naar boven wordt gebroken. Dan mag verdere koersstijging verwacht worden. Het eerste vangnet bevindt rond de voormalige weerstandslijn (blauwe stippellijn). De laatste bodem van 25 maart biedt steun rond 538,70.

 • De MACD verzwakt op korte termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


 • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 11:36 Bouygues
 2. 08:51 US T Bond (30yr)
 3. 08:51 Zoekt naar richting

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 621,20 13:44
  -0,92
  -0,15%