Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nederlandse beurs (AEX-index) klimt op richting de weerstand 576,90.

Richting:Stijgend
Trendwijziging:+
Slotkoers:570,64
Steun:538,70
Weerstand:576,90
Steun 2:529,72
Weerstand 2:686,51

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De Nederlandse beurs nadert de zware horde rond weerstand 576,90 (gevormd op 27 juli 2018). Pas na een doorbraak kan de opmars voortgezet worden en wordt 600-610 het volgende koersdoel. Maar zolang het patroon van hogere toppen en bodems werd voortgezet, blijven we opwaarts kijken. Een simpele korte termijn indicator om dagelijks te raadplegen is de 26-dagenlijn. Zolang die omhoog gericht is, blijft het sentiment positief. Ook lange termijn indicatoren, zoals de 200-dagenlijn, draaien opwaarts. Het eerste vangnet bevindt rond de voormalige weerstandslijn (blauwe stippellijn). De laatste bodem van 25 maart biedt steun rond 538,70.

  • De MACD geeft op korte termijn een positief signaal (stijgt en beweegt boven 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een lichte overbought conditie (licht over-gekocht) aan. RSI (Relative Strength Index) is een technische indicator die de kracht van de laatste koersstijgingen vergelijkt met die van de laatste koersdalingen. Hiermee kunnen overgekochte (> 70: overbought) condities gevonden worden. Let op. Hieraan kunnen geen directe koop- of verkoopsignalen ontleend worden, want een aandeel in een sterke stijgende trend kan soms wekenlang overbought blijven. Het gaat bij de RSI vooral om divergenties (afwijkingen) tussen het koersverloop en de indicator zelf. Deze situatie treedt op indien de koers nog hogere toppen vormt, terwijl de RSI lagere toppen begint te vormen. Dat zijn vaak signalen van een nakende trendverandering.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

  1. 24 mei Hilton Worldwide Holdings
  2. 24 mei Duke Energy maakt een pas op de ...
  3. 24 mei Medtronic

Gesponsorde links