Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aperam zet druk op de weerstand 29,31.

Richting:Zijwaarts
Trendwijziging:+
Slotkoers:29,18
Steun:21,25
Weerstand:29,31
Steun 2:18,67
Weerstand 2:32,21

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • Aperam laat een zijwaarts koersverloop zien. Het technische plaatje van Aperam lijkt te verbeteren nu er een mogelijke hogere koersbodem wordt gevormd. Dit is een signaal dat duidt op aantrekkende vraag onder beleggers. We wachten op een doorbraak en slotstand boven de weerstand. De steun bevindt zich rond 21,25 (bodem van 16 januari 2015) en de weerstand rond 29,31 (gevormd op 27 februari).


 • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt.


 • De MACD geeft op korte termijn een positief signaal (stijgt en beweegt boven 0).


 • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


 • De licht verbeterende relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft iets sterkere prestaties aan, vergeleken met de rest van de markt. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende relatieve sterktelijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Gerelateerd

Aperam

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 23 apr De Nederlandse beurs (AEX-index)...
 2. 23 apr De Nederlandse beurs (AEX-index)...
 3. 23 apr De Nederlandse beurs (AEX-index)...

Gesponsorde links