Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcelor Mittal zet druk op de weerstand 20,09.

Richting:Zijwaarts
Trendwijziging:+
Slotkoers:20,09
Steun:17,72
Weerstand:20,09
Steun 2:14,62
Weerstand 2:21,77

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • Arcelor Mittal breekt de serie van lagere koerspieken opwaarts af. Hiermee klaart de lucht wat op. Op korte termijn beweegt Arcelor Mittal tussen steun 17,72 (bodem van 23 juni 2017) en weerstand 20,09 (gevormd op 19 maart). Voor verdere verbetering is een doorbraak boven de weerstand noodzakelijk. Van belang is dat de steun weet stand te houden. Na een uitbraak boven weerstand 20,09 wordt 21,77 het volgende opwaartse koersdoel.


 • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt.


 • De MACD verbetert op korte termijn (stijgt, maar nog beweegt onder 0).


 • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


 • De neerwaarts gerichte relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft zwakkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. Er is sprake van 'underperformance'. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende relatieve sterktelijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 15 mei De Nasdaq 100 index, de kleinere...
 2. 14 mei Xilinx zakt terug onder de voorm...
 3. 14 mei

Gesponsorde links