Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nederlandse beurs (AEX-index) zet de opwaartse trend voort.

Richting:Stijgend
Trendwijziging:+
Slotkoers:561,35
Steun:538,70
Weerstand:576,90
Steun 2:529,72
Weerstand 2:686,51

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De AEX-index heeft met de doorbraak boven de barrière rond 554,34 de stijgende trend weten te hervatten. Hier lagen de toppen van september, oktober en maart, waarmee een technische verbetering is opgetreden. Het eerste koersdoel ligt nu rond weerstand 576,90 (gevormd op 27 juli 2018). Zolang de AEX-index hogere toppen en hogere bodems weet te vormen blijft het plaatje positief. Steun ligt op 538,70 (bodem van 25 maart).

  • De MACD geeft op korte termijn een positief signaal (stijgt en beweegt boven 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

  1. 19:03 STMicroelectronics zakt terug na...
  2. 12:35
  3. 12:35 Deutsche Post zakt onder de laat...

Gesponsorde links