Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Vrouwen fors in het rood in Turbocompetitie

Vrouwen fors in het rood in Turbocompetitie

Het was een mooi eerste beurskwartaal waarin de AEX ruim 13% steeg. Uit de maandelijkse tussenstand van de Turbocompetitie blijkt echter dat de vrouwen desondanks flink onderuitgingen en op een min van 1,98% staan.

Vrouwen zijn overigens niet de enigen die ondanks geweldige eerste drie maanden in het rood staan aan het begin van Q2. Ook mannen staan op verlies, al weten zij dat te beperken tot gemiddeld 0,6%.

ChristenUnie-stemmers bovenaan

Vooral beleggers tussen de 45 en 60 jaar doen het tot nu toe matig. Helemaal onderaan staan beleggers van 55 tot 60 jaar met een verlies van gemiddeld 1,3%. Daar net boven staan 45- tot 50-jarige beleggers met afgerond ook een verlies van 1,3%. Beleggers van 40 tot 45 jaar doen het het best met een plus van 1,5%. 

Verder scoren beleggers wier politieke voorkeur uitgaat naar de ChristenUnie opvallend goed. Zij staan 4,8% in de plus. De top 3 wordt afgemaakt door D66-stemmers (+1,8%) en aanhangers van de PVV (+1,5%). 

Stemmers op het Forum voor Democratie staan bijna helemaal onderaan (-5,3%) en beleggers die stemmen op 50Plus doen het met een verlies van 6,7% het allerslechtst, naar politieke voorkeur. 

Maandwinnaar maart

De beste belegger van afgelopen maand was deelnemer giddy-up die een rendement van ruim 24,5% wist te realiseren in maart. Hij wint daarmee de maandprijs: een iPad. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie. 

Ook maandelijks kans maken op een iPad? Begin dan vandaag nog met meedoen aan de Turbocompetitie. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 03 jun Hardlopers nemen weer koppositie in
  2. 02 jun Experts: optimisme is weer een beetje terug, maar liefde voor Shell is bekoeld 10
  3. 01 jun Twee derde belegt in crypto

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: De Slimste Belegger

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links